Keystone logo
Michigan Technological University MTU

Michigan Technological University MTU

Michigan Technological University MTU

Introduktion

Michigan Technological University började som Michigan Mining School i Houghton 1885. Grundades av delstaten Michigan för att utbilda gruvingenjörer för att bättre kunna driva de lokala koppargruvorna. Skolan startade med fyra lärare och 23 studenter på andra våningen i en byggnad på Montezuma Avenue i Houghton. Byggnaden, som drivs som Houghton Fire Hall i årtionden, är nu en nattklubb och restaurang.

Michigan Mining School och den efterföljande Michigan College of Mines utbildade nationellt och internationellt erkända gruvingenjörer. Vår första president, Marshman E. Wadsworth (1887-98), övervakade skapandet av en stark fakultet, rörelse till vårt nuvarande campusläge och ett college-uppdrag.

Vid Michigan Technological University bygger våra 7000+ galna smarta studenter och lanserar nanosatelliter, gör protesanklar bättre och ansluter robotar till barn. Bara i år kommer Michigan Tech-studenter att spendera 126 000 timmar tillsammans med fakultetsmentorer på betald forskning. Våra 18 centra och institut är beväpnade med 80,4 miljoner dollar i forskningsutgifter. Huskies fortsätter att tjäna de nionde högsta startlönerna i landet till $ 65 000 (median). Det är en framtid som ingen annan.

English Language Requirements

Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

Platser

  • Houghton

    Townsend Drive,1400, 49931, Houghton

    Frågor