Keystone logo
Lingnan University Doktor i företagsekonomi i global digital ekonomi och styrning
Lingnan University

Doktor i företagsekonomi i global digital ekonomi och styrning

Tuen Mun, Hongkong

4 Years

Kinesiska

Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

CNY 800 000 *

På Campus

* betalas i två omgångar

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Med akademiskt stöd från Tsinghua University Lingnan University doktorsexamen i företagsekonomi i global digital ekonomi och styrning (DBA i GDEG) -programmet för att vidga horisonten och visionen för ledande befattningshavare och högsta yrkesverksamma med utbildning på doktorandnivå. Detta DBA i GDEG-program är det första i sitt slag i regionen som erbjuder både mikro- och makronivå tvärvetenskaplig utbildning för utvecklingen av den globala digitala ekonomin och styrning.

Att odla ledningstalanger i den digitala eran

Med akademiskt stöd från Tsinghua University Lingnan University Doctor of Business Administration (DBA) -programmet i global digital ekonomi och styrning för att bredda horisonten och visionen för ledande befattningshavare och högsta yrkesverksamma med utbildning på forskarnivå. Detta DBA-program är det första i sitt slag i regionen som erbjuder både tvärvetenskaplig utbildning på mikro- och makronivå för utvecklingen av den globala digitala ekonomin och styrning.

Mycket tvärvetenskapligt med en holistisk utbildning av högsta kvalitet

Det senaste decenniet har bevittnat digitaliseringens oumbärliga roll för hållbar utveckling och verksamhet för alla organisationer i dagens näringsliv. COVID-19-pandemin har bekräftat vikten av digitalisering. DBA-programmet utrustar inte bara chefer och yrkesverksamma med banbrytande, praktisk kunskap inom digitala affärer, ekonomi och styrning utan avslöjar också praktiker de relevanta utmaningarna och möjligheterna inom digital transformation.

Ett brett, värdefullt nätverk på flera områden

Integrering av Tsinghua -universitetets omfattande nätverk av nationella och internationella företag, organisationer och institutioner, Lingnan -fakultetens företags styrkor inom läroplaners design i affärsstudier och School of Graduate Studies partnerskap med ledande utomeuropeiska universitet, inklusive Durham, Bath och Essex, DBA-programmet fungerar som en nätverksdelningsplattform inom akademin, näringslivet och regeringen.

Erkänt av en kommitté bestående av framstående ledare och forskare

Programmet är mycket erkänt och starkt stödt av kända forskare, företagsledare och tjänstemän i Kina och Hong Kong, inklusive akademiker HE Changchui, ärade Bernard Charnwut CHAN, professor Anthony CHEUNG Bing Leung, professor Frederick MA Si Hang, Dr Rex AUYEUNG Pak Kuen, professor Witman HUNG Wai Man, Dr Lee George LAM, professor TANG Ke och Dr Winnie TANG Shuk Ming.

Myndighetsstöd inom akademiska och professionella sektorer

Programmet positionerar sig som ett professionellt doktorandprogram med hög effekt, med Graduate School vid Lingnan University och fakulteten för samhällsvetenskap vid Tsinghua University som akademiska stödjande enheter. Programmet får också fullt stöd från Academy of Digital China (Fujian), Fintech Innovation Network och Hong Kong Cyberport Management Company Limited, vilket ger studenterna möjligheter att delta i avancerad digital teknik och behärska fördjupad kunskap om digital transformation genom metoder.

Diversifierat lärande och branschpraxis

Programmet uppmanar experter från dess rådgivande styrelse, ledande företag och myndigheter att dela information och erfarenheter samt ge praktisk vägledning om tekniska och förvaltningsfrågor som uppstår under den digitala eran. Det gör det också möjligt för studenterna att få diversifierad branscherfarenhet genom att organisera inhemska och utomeuropeiska fältbesök och studieturer till akademiska institutioner i världsklass, digitala affärsmagneter, internettoppmöten och olika konventioner, att utöka den intellektuella horisonten och söka möjligheter till nätverk och samarbete .

Antagningar

Läroplan

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • PhD-programmet
    • Kowloon Tong, Hongkong
  • Doktor i företagsekonomi i nationalekonomi
    • London, Storbritannien
    • Ragusa, Italien
    • + 1 Mer