Keystone logo
James Madison University Doktor i musikalisk konst (DMA)
James Madison University

Doktor i musikalisk konst (DMA)

Harrisonburg, Amerikas förenta stater

3 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

På Campus

Introduktion

DMA- programmet är den mest avancerade studieringen som erbjuds i Musikhögskolan vid James Madison University . Programmet har utformats för att göra akademiker mer omsättbara i högre utbildning genom att betona pedagogik och litteratur tillsammans med avancerad prestation eller ledande färdigheter. Programmet söker kandidater som har potential att bedriva högsta prestationsnivå vid genomförande / prestation och undervisning.

Den treåriga examen kräver slutförande av 60-72 kredit timmar, inklusive kärn- och koncentrationsbehov. Det finns ett tvåårigt bostadsbehov. I det tredje året av examen måste DMA studenter gå igenom omfattande skriftliga och muntliga prov.

Grader erbjuds

Doktor i musikalisk konst (DMA)

koncentrationer

 • genomföra
 • Prestanda
  • Mässingsområde
  • Slagverksområde
  • Pianområde
  • Strängområde
  • Vocal Area
  • Träblåsarea

Tjäna din DMA på JMU

Vi söker kandidater som har potential att bedriva högsta prestationsnivå vid genomförande / prestation och undervisning.

Mål

Studenter som examinerar från DMA-programmet (med Concentrations in Performance, Pedagogy and Literature eller Conducting, Pedagogy and Literature) kommer att kunna:

Prestation, pedagogik och litteratur:

 1. demonstrera tillämpningen av musikalisk och teknisk behärskning genom utförandet av avancerad repertoar i studentens specialområde (instrumental eller voice).
 2. skapa och leverera effektiv pedagogisk instruktion.
 3. analysera standard solo, kammare och ensemble repertoar i studentens specialområde (instrumental eller voice).
 4. kommunicera effektivt om musik genom a) skriva och b) tala.

Genomförande, pedagogik och litteratur:

 1. demonstrera tillämpningen av musikaliska och fysisk ledande färdigheter genom utförandet av avancerad repertoar i studentens specialområde (instrumental eller vocal).
 2. visa effektiva repetitionstekniker genom att förbereda representativ repertoar i studentens specialområde (instrumental eller vocal).
 3. skapa och leverera effektiv pedagogisk instruktion.
 4. formulera avancerad inblick i musikens konstnärliga och formella struktur genom poängstudie i studentens specialområde.
 5. kommunicera effektivt om musik genom a) skriva och b) tala.

Ansökningskrav

Ansökningstiden

 • Applikationen är en tvådelad process. Sökande måste söka till Graduate School och Getacceptd.
 • Ansökan öppnas den 1 september och 30 mars är deadline.

Programmet börjar

 • Falla

avskrifter

 • Inofficiella transkript från alla gymnasieskolor bör laddas upp med din elektroniska ansökan och kan användas för avdelningsintyg för granskning. Om du erbjuds antagning kommer du att bli instruerad och skyldig att skicka till JMU Graduate School ett officiellt utskrift från vilken institution som en examen har erhållits för att slutföra din antagning. Transkript anses vara officiella om de sänds till JMU direkt från den utfärdande institutionen.

Krävs av programmet

Graden kräver att du fyller minst nittio (90) kredit timmar inklusive:

 • 18 - 24 timmars tillämpad undervisning (om 18 tas, 6 är godkända valfria);
 • 22 timmar litteratur, analys och aktuella seminarier;
 • 18 timmars överväganden, dokument och forskningsmetoder;
 • 6 timmars pedagogik; och
 • 20 timmar av områdesspecifika kurser.
 • Under examen kan exceptionellt kvalificerade studenter tjäna upp till 30 kredit timmar genom undersökning och / eller överföring. Efter avslutad kurs och tre överväganden måste DMA-studenter genomgå omfattande skriftliga och muntliga prov.

Testkrav

 • En audition är i stället för GRE. TOEFL 88 internetbaserade (570 pappersbaserade)

Entréprov

 • Före den första veckan av klasserna måste alla sökande ta JMU School of Music diagnostiska undersökningar i musikhistoria, skriftlig teori och örautbildning. Resultaten används för placering och rådgivning. Sökande om assistentskap i områden som är direkt relaterade till dessa undersökningar kan krävas för att ta dem innan assistentskap beviljas. Avlägsnande av brister krävs innan du ansöker om examen.

assistent

 • Den främsta källan till stöd för doktorandstudier är genom assistentskolor utdelade av skolan. Undervisningsassistenter delas ut varje år på en konkurrenskraftig basis. I enlighet med den pedagogiska karaktären av DMA-graden vid James Madison University , kommer alla doktorsassistenter att innehålla en rad olika övervakade lärarupplevelser. biträdande professorer i klasser och / eller ansvara för att undervisa en klass, undervisa tillämpade lektioner (för artister) och genomföra ensembler (för ledare). Förutom stipendier inkluderar assistentships en kursavgift. Full eller delvis assistentskap kan tilldelas. Full assistentskap betalar 24 poäng per år och åtföljs av stipendier på cirka 14 800 per år. "

Vår Graduate Application är i två delar, Graduate School Application och Music School Application (se till att du inte hoppa över ett steg!):

 1. Graduate School ansökan består av en ansökningsblankett tillsammans med en avgift på $ 60. Om du är en internationell sökande, vänligen följ även länkarna på forskarskolans webbsida till de ytterligare dokument som krävs av dig. Klicka HÄR för att söka till forskarskolan.
 2. Programmet School of Music består av följande dokument och förhandsgranskningsvideo som skickas genom Acceptd tillsammans med en avgift på $ 30:
  • Curriculum Vitae eller Résumé (inklusive en repertoarlista för tillämpade och ledande sökande).
  • Skriftlig 3-4 sidoposition av pedagogiska och professionella mål och intresse för programmet.
  • Inofficiella transkript. Observera att forskarskolan inte kräver att officiella utskrifter skickas till dem om du inte redan har godkänts av Musikhögskolan. Om du är en internationell sökande och har en inofficiell behörighetsbedömning och inofficiella TOEFL-poäng som skärmdumpar, var god och skicka in dem här om de är tillgängliga.
  • Preliminär auditionsvideoinspelning (för MM- och DMA-uppförande och -prestanda) ELLER en portfölj av provkompositioner (endast för MM-kompositioner majors) ELLER en undervisningsprofil (endast för MM i musikundervisning). För information om detta förhandsgranskningskrav, välj ditt område / instrument ovan i "Starta ett program." Du kan granska kraven innan du börjar programmet. Om ditt instrument inte är listat i rullgardinsmenyn, vänligen besök webbplatsen School of Music och kontakta fakulteten i ditt område. JMU Website Note: Sökande i musikutbildning som inte har en grundutbildning i musik från en NASM-godkänd institution, måste också skicka in en video-audition på deras tillämpade instrument.
  • Alla sökande kommer att bli ombedda att ge namnen och e-postadresserna till tre personer som kommer att bli uppmanade av oss att skriva konfidentiella rekommendationsbrev . För musikutbildningssökande måste minst en vara en handledare / utbildare som har sett dem undervisning (till exempel högskoleansvarig). Andra rekommenderare bör vara yrkesverksamma som känner till ditt arbete, till exempel din tillämpade lärare eller andra universitetsprofessorer.

Läroplan

Antagningar

Stipendier och finansiering

Faciliteter

Om skolan

Frågor