Keystone logo
International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

Introduktion

om Sissa

En skola där utbildningen innebär forskning

Sissa, Internationella skolan för avancerade studier, grundades 1978 och är en vetenskaplig kompetenscentrum inom den nationella och internationella akademiska scenen. Beläget i Italien, i staden Trieste och har 67 professorer, ca 130 postdocs, 245 doktorander och 95 teknisk administrativ personal. Beläget på den natursköna Karst Upland, är skolan omges av ett 25 tunnland park, och erbjuder en fantastisk utsikt över bukten Trieste.

De tre huvudsakliga forskningsområden Sissa är Fysik, neuroscience och matematik.

Allt det vetenskapliga arbete som utförs av Sissa forskare publiceras regelbundet i ledande internationella tidskrifter med hög impact factor, och ofta i de mest prestigefyllda vetenskapliga tidskrifter som Nature och Science. Skolan har också utarbetat över 150 samarbetsavtal med världens ledande skolor och forskningsinstitut.

Kvalitetsnivån på forskningen bekräftas ytterligare av det faktum att inom den konkurrensutsatta området europeiska finansieringssystem Sissa håller toppositionen bland italienska vetenskapliga institut i form av forskningsbidrag som erhållits i relation till antalet forskare och professorer. Sådant ledarskap bör också ses i termer av Sissa förmåga att få finansiering, både från den privata och offentliga sektorn, såsom SIR och skrivare.

När det gäller den nationella utvärderingen av forskningskvalitet som omfattar alla universitet och vetenskapliga institut, Sissa fick toppbetyg i matematik och neurovetenskap, och kom först bland medelstora avdelningar inom naturvetenskapen.

Faciliteter

Tack vare sin enastående miljö i den orörda naturen i Trieste Karst är den underbara parken runt skolan en härlig plats att gå på promenader och njuta av utsikten över staden och på Trieste viken.

På Sissa campus kan du hitta några bekvämligheter, såsom teater / auditorium, gym och mycket mer, som kommer att göra din vistelse i skolan ännu trevligare.

Alla studenter och forskare har också rätt att använda anläggningar som är extremt viktiga för deras arbete. En av dessa anläggningar är biblioteket, som ger tillgång till alla de viktigaste vetenskapliga publikationer som täcker alla forskningsområden vid Sissa. På campus, tidskrifter är också fritt tillgängliga på nätet i sin elektroniska versionen.

Research Laboratories

För sin forskning, kan de experimentella grupper av Sissa använder flera laboratorier. De neurobiology laboratorier använda avancerade verktyg för fysiologisk forskning, DNA-sekvens analysator, och molekylärbiologi instrumentering. Detta område använder också avancerade datorer och programvara för molekylär modellering, och för studier av hybrid bio-elektroniska apparater. Avancerade typer av programvara för att studera biologi-inspirerade machine vision är i bruk. Mikroskopet anläggningar i neurobiologi området är: ett elektronmikroskop, två konfokala mikroskop och många fluorescensmikroskop.

Anläggningarna i Cognitive Neuroscience Laboratories är: Test hytter för psyko experiment med vuxna och barn som använder sofistikerade artificiellt tal; en virtuell teater för att presentera visuella scener att testa resone processer hos barn; hög densitet evoked potential inspelning för att utföra neuroimaging på barn och vuxna; en neuro laboratorium utrustat för transcranical magnetisk stimulering. Andra metodhöjdpunkter inkluderar den taktila uppfattning laboratorium, som undersöker neuronala grund av känslan med hjälp av en 100-mikromatris implanteras i hjärnbarken, denna grupp övervakar också nervaktivitet som ligger bakom perceptuella beslut beter djur.

IT och Computing Services

Enorma resurser för vetenskapliga beräkningar finns på Sissa. Tjänsterna inkluderar e-post, webbhotell, distribuerade filsystem, trådlöst och fjärranslutning till Internet, kursmaterial och forskning och högpresterande datorresurser. Sissa upprätthåller ett stort antal sammankopplade siffer-knaprande servrar som kommunicerar med varandra.

Sissa är ansluten till Garr, den italienska forskningsnätverk, och kommunicerar med de viktigaste nationella och internationella super-datacentraler.

Platser

  • Trieste

    Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati via Bonomea, 265 , 34136, Trieste

    Frågor