Keystone logo
International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

Introduktion

Max Planck Institute

International Max Planck Research School (IMPRS) om subcellulär arkitektur och dynamik (IMPRS-CBP) är ett internationellt doktorandutbildningsprogram som drivs av Max Planck Institute of Biophysics, Goethe University Frankfurt och Johannes Gutenberg University Mainz. Biofysik är en tvärvetenskaplig vetenskap som tillämpar fysikens teorier och metoder för att förstå biologiska fenomen. Vårt uppdrag är att utbilda doktorander för att ta itu med en av de ultimata biologiska utmaningarna: att få en fullständig förståelse av cellen på molekylär nivå.

Vi försöker attrahera studenter som har stark grundutbildning i kvantitativa vetenskaper (särskilt fysik och matematik) och som är intresserade av att tillämpa sina färdigheter för att ta itu med enastående frågor inom biologisk och biomedicinsk forskning.

IMPRS-CBP-fakulteten består av cirka 30 mycket engagerade forskare, gruppledare, MPI-direktörer och professorer från huvudsakligen tre institutioner: Goethe University Frankfurt (GU), Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) och Max Planck Institute of Biophysics (MPIBP). Det finns åtta institut associerade med fyra fakulteter vid GU involverade i IMPRS-CBP. Dessa institut, liksom Frankfurt Institute for Advanced Studies (FIAS) och MPIBP, finns redan i hjärtat av ”Science City Frankfurt Riedberg”, ett högpresterande centrum i kunskapsregionen Rhen-Main. På Riedberg-campus forskas idag om morgondagens kemiska, biokemiska och fysiska tillämpningar. I framtiden kommer naturvetenskapliga avdelningar och discipliner på GU att hitta sin plats här.

Vid JGU är två institut associerade med två fakulteter involverade i IMPRS-CBP. På grund av den geografiska och tematiska närheten mellan forskargrupperna i Frankfurt och Mainz har nära samarbeten och en levande forskningsmiljö etablerats mellan de två platserna.

Programmet erbjuder träning i koncept och tekniker för att utforska strukturen, funktionen och interaktioner av viktiga makromolekyler i cellen, kontroll av cellulära och flercelliga processer på molekylära och genomomfattande nivåer, samt utveckling av metoder för bild och bild modellera dessa processer. Dessutom täcker läroplanen ett brett utbud av överförbara färdigheter och inkluderar karriärveiledning i flera steg, speciellt syftar till att förbereda våra doktorander för utmaningarna med en yrkeskarriär på den globala marknaden, oavsett om det är i akademi, industri eller därutöver.

Undervisningskonceptet baseras på de tre grundläggande pelarna i forskarutbildningen:

 1. Utbildning genom forskning
 2. Kurser och workshops om tekniska och överförbara färdigheter
 3. Nätverk i en internationell gemenskap av vetenskapliga experter

Programmet är strukturerat i en introduktionsträning omedelbart efter rekrytering bestående av ett tre veckors träningsblock, följt av en serie med tre labbrotationer (fas 1). Fas 2 omfattar doktorsexamen. uppsatsforskning, professionellt nätverkande och regelbundna framstegsgranskningar (TAC-möten), samt ytterligare tekniska eller överförbara färdighetskurser och valfri undervisningserfarenhet.

Internationell doktorsexamen Program

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics (IMPRS-CBP) inbjuder utmärkta doktorander inom biovetenskap att ansöka om fullfinansierad doktorsexamen. positioner.

IMPRS-CBP är ett internationellt doktorandutbildningsprogram som drivs av Max Planck Institute of Biophysics, Goethe University Frankfurt och Johannes Gutenberg University Mainz.

Vårt uppdrag är att utbilda doktorander för att ta itu med en av de ultimata biologiska utmaningarna: att förstå hur komplex subcellulär arkitektur skapas av individuella molekylära funktioner som fungerar tillsammans.

Ta reda på mer om vår fakultet, utrustning och projekt i tre labbrotationer innan du väljer ditt labb!

Sista ansökningsdag är 15 maj 2021.

Vi erbjuder dig:

 • Toppmodern utrustning för forskning inom biofysik: Vår deltagande institutions värdlokaler för Cryo-EM, röntgenkristallografi, NMR, masspektrologi och avancerad ljusmikroskopi.
 • En tvärvetenskaplig uppsättning: Forskare från strukturbiologi, cellulärbiologi, neurobiologi, molekylärbiologi och beräkningsbiologi arbetar på vårt campus med nära kopplingar till medicinska skolan.
 • Utmärkta ramvillkor: vi erbjuder fullfinansierad doktorsexamen. befattningar och hjälp i alla organisatoriska frågor
 • Möjligheten att bygga varaktiga nätverk: cirka 30 mycket engagerade forskare, gruppledare, MPI-direktörer och professorer från de deltagande institutionerna utgör vår fakultet.
 • En attraktiv och beboelig region: Frankfurt / Main är ett internationellt centrum för vetenskap, ekonomi och kultur.
 • En doktorsexamen gemenskap: studenter antas en gång om året och deltar gemensamt i forskarkurser.

Platser

 • Frankfurt

  Max-von-Laue-Str. 3 D-60438 Frankfurt am Main, , Frankfurt

  • Frankfurt

   Frankfurt, Tyskland

   • Mainz

    Saarstraße,21, 55122, Mainz

    Frågor