Keystone logo
Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

Introduktion

ISC Paris Group grundades 1963 och är en av Frankrikes få privata, oberoende högre utbildningsgrupper – grundad av affärs- och utbildningsvisionären Paul Icard. ISC Paris Group fokuserar på två "pedagogiska varumärken": ISC Paris Grande École är en av de 20 främsta franska Grandes Écoles som tillhör Conférence des grandes écoles. ISC Paris har tre internationella ackrediteringar: AACSB, AMBA och EPAS. ISC Paris Global Programs är ledande inom utveckling av specialiserade utbildningsprogram som kräver tre till fem års universitetsstudier efter gymnasiet (Bac+3 till Bac+5 i det franska systemet), och Executive Education-program.

Paul Icard var en mångbegåvad och dynamisk personlighet – en personalchef, konstnär, student till abstrakt konstpionjär Francis Picabia, student i psykologi och författare till en bok om arbetsplatspsykologi.

Icards ambition var att välja ut och utbilda nästa generations företagschefer. Han såg företaget som en levande organism, öppen mot omvärlden och som kunde anpassa sig till alla situationer. För att hjälpa eleverna att växa från elever till agila yrkesverksamma med förmåga till reflektion, handling och öppenhet, föreställde Icard en läroplan där eleverna var viktigast av allt entreprenörer i varje situation de stötte på: i klassrummet, i föreningar, i studentföretagen, i deras företag och i alla situationer de kunde föreställa sig.

Icards vision

I ISC Paris Group är vi engagerade i att hålla Paul Icards banbrytande inspiration vid liv. Vi strävar efter att vara den bästa utbildningsgruppen för Action Learning och managementutbildning, med tonvikt på aktiv undervisning, studentupplevelsen, innovation och mångkultur – allt till förmån för våra elevers personliga och professionella tillväxt.

Vårt uppdrag

I den ständigt föränderliga företagsvärlden kan vi sammanfatta vårt uppdrag på följande sätt:

Att göra det möjligt för våra elever att avslöja sina talanger som tjänar samhället och företagen för en hållbar framtid i ett internationellt sammanhang.

I detta sammanhang syftar vårt uppdrag till att:

 • Uppmuntra eleverna att ta ansvar för sin utbildning, att utveckla sina ledaregenskaper och att förbereda dem för att möta globala utmaningar.
 • Odla våra elevers kritiska tänkande färdigheter, för att hjälpa dem att bli ansvarsfulla och etiska chefer; att utveckla sina beslutsförmåga genom praktiska och professionella erfarenheter i en mångfacetterad miljö.
 • Att bidra till ny kunskap och innovation inom ledning, förvaltningspraxis och managementutbildning, till nytta för den akademiska världen och näringslivet.
 • För att stödja företagens utbildnings- och rekryteringsbehov.
 • Att aktivt delta i diskussioner som hjälper till att upprätthålla, främja och utveckla det franska högre utbildningssystemet.

Antagningar

Programmen som erbjuds av ISC Paris Grande École är vida öppna för internationella kandidater. Antagningsförfarandet organiseras genom en distanstävling. Detta förfarande tillåter internationella kandidater att delta i tävlingen oavsett ursprungsland. Flera hundra kandidater ansöker varje år för att gå med i Master Grande École och Bachelor in Management.

Förkunskaper och antagningsvillkor

Flera tillträdesvägar låter dig gå med i Master Grande École och Bachelor in Management vid ISC Paris Grande École beroende på din studienivå från Baccalaureate-nivå till Bac+3-nivå eller motsvarande.

Du måste skicka in din ansökan på vår onlineansökningsplattform och bifoga de begärda underlagen. Anmälningsavgifterna för tävlingen är i princip 50 euro för kandidatprogrammet och 85 euro för Grande École-programmet.

Tävlingen baseras på analysen av din ansökningsfil och en 30 minuters motiverande intervju via Skype

Dina akademiska färdigheter, din personlighet och din motivation är de avgörande kriterierna i urvalsprocessen. Dina värderingar, din känsla av engagemang, dina språkkunskaper och ditt professionella projekt är aspekter som vi kommer att diskutera med dig under dessa diskussioner för att validera lämpligheten av din profil med utbildningserbjudandet från ISC Paris Grande Ecole. Detta kommer också att vara en möjlighet för dig att ställa alla dina frågor om programmet och skolan för att bekräfta ditt val av inriktning. Vi kommer att uppmärksamma det vänligt.

Ranking

ISC Paris är bland affärs- och ledningen Grandes Écoles som steg i olika oberoende rankningar under 2020.
Vår position förbättrades i fem franska och internationella rankningar för 2019/2020.

ISC Paris – med en 50-årig historia och förmågan att anpassa sig till näringslivets förväntningar på anställda – är fast etablerat som en av Frankrikes 20 bästa företags- och managementskolor.

Vad betyder dessa rankningar? De är ett användbart sätt att skilja mellan skolor

Vid val av skola bör elevernas urvalskriterier utan tvekan omfatta dessa typer av rankningar. Men det är också viktigt att ta hänsyn till dina egna – högst personliga – förväntningar när det gäller skolans instruktionssätt, stöd, närhet till företag, specialiseringar, inlärningsmiljö och valuta för pengarna. ISC Paris rykte är särskilt starkt inom de två sista områdena.

Vi är en skola i mänsklig skala, där du kan lära känna andra elever, skapa kontakter med professorer och där vi verkligen stöttar våra elever i att identifiera deras karriärmål.

ISC Paris har en av de bästa "valuta för pengarna"-förhållandena eftersom vi ger eleverna verktygen att växa professionellt och hitta jobb på högt rankade företag. Vi är rankade 13:e på Financial Times "valuta för pengarna"-listan, baserat på förhållandet mellan kostnaden för utbildning och studenternas löner tre år efter examen.

För att ge större tillgång till våra program har vi också åtagit oss att erbjuda arbets-/studiealternativ för de traditionella spåren i alla våra program.

Vår ranking stiger, eftersom våra program är solida och hållbara

ISC Paris förbättrade ranking är resultatet av många unika faktorer: vårt Grande École-program är ackrediterat av internationella enheter (AACSB, AMBA och EPAS), vårt internationella rykte, styrkan i våra relationer med företag och våra utexaminerades karriärframgång och avkastningen på sin utbildningsinvestering.

Studentberättelser

Platser

 • Île-de-France

  Bd du Fort de Vaux, 22, 75017, Île-de-France

 • Orléans

  24 Rue Jeanne d'Arc, 45000, Orléans

Frågor