Keystone logo
The Hong Kong University of Science and Technology Doktorsexamen i ekonomi
The Hong Kong University of Science and Technology

Doktorsexamen i ekonomi

Hong Kong, Hongkong

3 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

HKD 42 100 / per year *

På Campus

* per år

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

economics

Institutionen för ekonomi betonar både undervisning och forskning och ser dem som ömsesidigt förstärkande. Fakultetsmedlemmar uppmanas att engagera sig i viktig forskning som leder till publicering i ledande internationella tidskrifter. Fakultetsmedlemmar uppmanas också att tillämpa stränga metoder för lokala ekonomiska problem som har hög akademiskt värde.

Fakultetsmedlemmarna i avdelningen är högt ansedda och deras prestationer är formellt erkända i flera studier av produktivitet i alt = "ekonomisk forskning. År 2012 rankade akademiska rankningen av världsuniversiteter, som utförs av Shanghai Jiaotong University, avdelningen som nr 1 i Asien och nr 48 i världen. Även i 2012 bedömde EDUNIVERSAL Best Masters Ranking avdelningen som nr 1 i Fjärran Östasien.

Centrum för ekonomisk utveckling grundades 1995 med stöd från avdelningen. Dess mål är att stödja forskning om processen för ekonomisk utveckling med tonvikt på ekonomisk utveckling i Större Kinas och Asien-Stillahavsområdet. Några av avdelningsmedlemmarna är aktiva i skolans tvärvetenskapliga center för experimentell företagsforskning.

Ph.D. Programmet är ett forskningsinriktat utbildningsprogram. Den är utformad för att göra det möjligt för studenter att koncentrera sig inom ett specialiserat område och ge dem möjlighet att göra original, grundläggande forskning inom det området. Programmet förbereder studenterna för undervisning och / eller forskarkarriär vid universitet, forskningsinstitutioner, företag och i regeringen.

Ph.D. Programmet fokuserar på originalforskning av studenten, men kräver också kursarbete. Doktorander går från antagning till programmet till kandidatur för examen och sedan till försvaret av avhandlingen. Var och en har en uppsatshandledare som övervakar studentens forskning. Studenter får kandidatur genom att genomföra en kvalificerande examen. En heltidsstudent som gör bra framsteg förväntas kunna slutföra doktorsexamen. examen på fyra år. De första två åren av programmet kommer normalt att ägnas åt kurser, vilket leder till den större fältundersökningen och ett forskningsarbete. Därefter börjar studenten skriva avhandlingen.

Research Foci

Utöver microalt = "ekonomi, makroekonomi =" ekonomi och ekonometri, fokuserar institutionens forskningsområden på: ekonomisk tillväxt och utveckling, industriell organisation, internationell alt = "ekonomi, Kina ekonomi, experimentell och beteendemässig alt =" ekonomi och arbetskraft alt = "ekonomi.

economics

Förkunskapskrav

jag. Allmänna behörighetskrav

Sökande som söker antagning till ett doktorsexamen ska ha:

 • Erhöll en kandidatexamen med en bevisad rekord av enastående prestationer från en erkänd institution; eller presenterat bevis för tillfredsställande arbete på forskarnivå på heltid i minst ett år, eller på deltid i minst två år.

ii. Engelska Språk Admission Requirements

Du måste uppfylla engelska språkkrav med någon av följande kunskaper *:

 • TOEFL-iBT: 80 #
 • TOEFL-pBT: 550
 • TOEFL-reviderat papperslevererat test: 60 (totala poäng för avsnittet Läsning, Lyssnande och Skrivning)
 • IELTS (Academic Module): Totalpoäng: 6,5 och Alla underpoäng: 5,5

* Om ditt första språk är engelska, och din kandidatexamen eller motsvarande examen har tilldelats av en institution där undervisningsmediet var engelska, kommer du att avstå från att uppfylla ovanstående engelska språkkrav.

# hänvisar till den totala poängen i ett enda försök

För mer programinformation, se pg.ust.hk/programs

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • PhD i ekonomi, analys och beslutsvetenskap
  • Lucca, Italien
 • Doktor i företag och ekonomi
  • Helsinki, Finland
  • Vaasa, Finland
 • PhD-programmet
  • Kowloon Tong, Hongkong