Keystone logo
Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Hector Fellow Academy

Introduktion

Välkommen till Hector Fellow Academy

Vi skapar synergier för att främja tvärvetenskaplig skärande forskning

Hector Fellow Academy är en ung vetenskapsakademi. Det erbjuder en plattform för nätverk, tvärvetenskaplig utbyte och ömsesidig inspiration till pristagarna i Hector Science Award. Dessutom stöder akademin lovande unga forskare.

Om Hector Fellow Academy

Tvärvetenskapligt nätverk för skärande forskning

Hector Fellow Academy grundades 2013. Idag består detta nätverk av 23 professorer och 19 unga forskare som arbetar inom natur- och ingenjörsvetenskap. Nya forskningsämnen och innovation initieras genom att samla dessa utestående forskare över institutioner och vetenskapliga discipliner. Hector Fellow Academy stärker forskning i Tyskland och bidrar till att lösa globala utmaningar genom att öka medvetenheten om sociopolitiska frågor.

Tvärvetenskaplig forskning

Hector Fellow Academy främsta angelägenhet är främjandet av tvärvetenskaplig utbyte mellan medlemmarna, som arbetar tillsammans mellan forskningsinstitutioner, discipliner och forskningsområden. Akademins medlemmar är Hector Fellows - professorer av STEM-ämnen - och unga forskare som stöds av Hector Fellow Academy . Årliga symposier ger möjlighet att utbyta idéer inom Hector Fellow Academy och att gå in i en dialog med allmänheten. Dessutom kan Hector Fellows få ekonomiskt stöd från akademin för gemensamma innovativa multidisciplinära vetenskapliga projekt och konferenser.

Tvärvetenskaplighet som ett grundläggande princip:

 • Nätverk av forskare från naturvetenskap, teknik, medicin
 • Samarbete mellan institutioner
 • Forskning inom gränssnittsområden
 • Tvärvetenskaplig utbyte
 • Impulser för innovativa forskningsmetoder

Främjande av unga forskare

En av huvudelementen i Hector Fellow Academy är stöd från unga forskare. Akademin erbjuder Ph.D. positioner till ambitiösa doktorander. Som en del av ansökan måste en självutvecklad innovativ forskningside inom forskningsområdet för en av Hector Fellows lämnas in. Denna idé är att undersökas av eleverna under de tre åren av deras doktorand. fas. De unga forskarna är anställda som forskningsassistenter vid Institutet för respektive Hektor Fellow, som i sin tur är handledare för doktorsavhandlingen. Dessutom stöder akademin unga forskare (vanligtvis postdocs) som arbetar i ett av de tvärvetenskapliga projekten från Hector Fellows.

Doktoranderna, liksom postdokterna, har möjlighet att expandera sin forskningskompetens och förvärva förvaltningskunskap genom att delta i kurser vid HECTOR-skolan för teknik och ekonomi, Teknisk Business School of Karlsruhe Institute of Technology. Vidare främjar akademin aktivt internationellt nätverk av sina unga forskare vid t.ex. årliga symposier.

Fördelar för HFA Young Scientists:

 • Medlemskap i ett utmärkt forskningsnätverk
 • Samarbete med forskare på hög nivå
 • Ytterligare ledningskurser
 • Forskning om senaste vetenskapliga frågor
 • Rum för visionära idéer
 • Finansierade positioner och materiella kostnader

106811_pexels-photo-668137.jpeg

Platser

 • Karlsruhe

  Schlossplatz 19, 76131, Karlsruhe

  Frågor