Keystone logo
© Domus Academy
Gran Sasso Science Institute GSSI

Gran Sasso Science Institute GSSI

Gran Sasso Science Institute GSSI

Introduktion

GSSI – Gran Sasso Science Institute är en internationell Ph.D. skola och ett centrum för forskning och högre utbildning inom områdena fysik, matematik, datavetenskap och samhällsvetenskap. Det grundades 2012 i L'Aquila (Italien) som ett centrum för avancerade studier av INFN – National Institute for Nuclear Physics och etablerades sedan i mars 2016 som en skola för avancerade studier som tillhandahåller forskarutbildning. Genom dagligt samarbete och interaktion har forskare och studenter möjlighet att bygga upp en gedigen kunskap om forskningsmetoderna och att experimentera med kontaminering av intressen, innovativa tillvägagångssätt och mångkulturellt utbyte i alla GSSI-aktiviteter. När vi tar itu med komplexiteten i dagens värld är vi fast beslutna att ta bort alla barriärer mellan GSSI:s studie- och forskningsområden, där tvärvetenskaplighet och korsbefruktning ligger till grund för allt vi gör. Bland våra mål är spridning av vetenskapliga resultat till samhället och främjande av kulturevenemang för allmänheten, medborgare och skolor.

GSSI - Gran Sasso Science Institute erbjuder 36 Ph.D. stipendier för läsåret 2022/23 och inbjuder till ansökningar om stipendier för Ph.D. Program i "Astropartikelfysik" (9), "Mathematics in Natural, Social and Life Sciences" (9), "Data Science" (9), "Regional Science & Economic Geography"(9).

Det officiella språket för alla Ph.D. kurserna är engelska .

Stipendierna delas ut för 4 år och deras årliga belopp är € 16.159,91 brutto. Alla Ph.D. studenter har gratis boende på GSSI-anläggningarna och användning av matsalen.

Campus funktioner

    Platser

    • L'Aquila

      Viale Francesco Crispi,7, 67100, L'Aquila

      Frågor