Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Introduktion

Vår forskarskola

Graduate School Life Science München är en del av fakulteten för biologi och fakulteten för kemi, biokemi och farmaci vid Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Dessa utmärkta fakulteter rankas bland de bästa biologi- och biokemiutbildningsinstitutionerna i Tyskland. Tillsammans med LMU Gene Center och Klinikum der Universtität München (KUM) tillhör de HighTechCampusLMU i Grosshadern-Martinsried som är välkänt för internationell toppmodern forskning inom biovetenskap. De deltagande forskargrupperna samarbetar ofta med de intilliggande Max-Planck-instituten för biokemi och neurobiologi och med det tyska forskningscentret för miljöhälsa (Helmholtz Zentrum München).

Om Ludwig-Maximilians-universitetet

De italienskinspirerade byggnaderna i det prestigefyllda Ludwig-Maximilians-Universität München ligger i centrum av München nära den engelska trädgården, Europas första stora stadspark. Universitetet är bland de äldsta och största i Tyskland. Det grundades 1472 i den bayerska staden Ingolstadt under hertigen Ludwig den rika, och efter en mellanlandning i Landshut, slutligen bosatte sig i München 1826. Sedan dess har det lockat många ansedda forskare. Bland dem var röntgenuppfinnaren Wilhelm Roentgen, kemisten och fadern till det moderna jordbruket Justus von Liebig och sociologen Max Weber. Sedan uppfattningen har universitetet fött upp 13 nobelprisvinnare. Idag, med sina 48 000 studenter, varav 15% är internationella studenter, erbjuder Ludwig-Maximilians-Universität ett pulserande studentliv. Dess över 700 professorer och 3 000 biträdande professorer formar ett unikt landskap av forskning och undervisning.

Ludwig-Maximilians-Universitetsranking

Återigen 2021 har Ludwig-Maximilians-Universität München en topposition i World Reputation Ranking of the Times Higher Education Magazine, där LMU hamnar på plats 32. LMU är därför bland de mest kända universiteten i Europa. World Reputation Ranking utvärderar ett universitets rykte inom undervisning och forskning genom att konsultera kända forskare från hela världen.

Vår forskarskola

Graduate School Life Science Munich (LSM), som grundades 2009, erbjuder ett internationellt doktorandprogram i biovetenskap som täcker områdena antropologi, biokemi och cellbiologi, ekologi, evolution, genetik, mikrobiologi, växtvetenskap, systematik och zoologi till enastående motiverade och kvalificerade forskare. Programmet undervisas helt på engelska och ger omfattande vetenskaplig utbildning vid ett av Europas högst rankade universitet. Medlemmarna i forskarskolan är en del av fakulteten för biologi och fakulteten för kemi, biokemi och farmaci vid Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Fakulteterna är rankade bland de bästa biologi- och biokemiutbildningsinstitutioner i Tyskland.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

Programmet och våra medlemmar

Forskarutbildningen i ett specifikt projekt kommer att kompletteras med seminarier, retreater, metodkurser, utbildning i överförbara färdigheter och deltagande i minst en internationell konferens. Forskarutbildningen är öppen för studenter som har antingen en magister- eller diplomexamen eller, i undantagsfall, en 4-årig kandidatexamen. Framgångsrika studenter på forskarskolan kommer att tilldelas en doktorsexamen (Dr. rer. nat.) av LMU efter 3 till 4 år. Kandidater måste visa en stark kvalitativ bakgrund samt intresse och förmåga att bedriva oberoende forskning.

Mer än 50 forskargrupper, internationellt erkända för sina innovativa forskningsmetoder och teknologier, utgör forskarskolans kärnfakultet. Med hjälp av state-of-the-art tillvägagångssätt, strävar dessa grupper efter att svara på viktiga frågor som är relevanta för grundläggande och tillämpad biologisk och biokemisk forskning. Inom den egna forskargruppen eller i samarbete med en specialiserad forskargrupp på campus ges LSM-doktorander möjlighet att lära sig och behärska en mängd olika tekniker. Därmed ges doktoranderna vid LSM en gedigen utbildning i avancerade metoder inom life science.

Syftet med programmet är att lära ut inte bara den tekniska expertis som krävs för framgång i forskning utan också att förmedla färdigheter som är oumbärliga för varje tankeväckande och ansvarsfull forskare. Det senare inkluderar förmågan att kommunicera på ett enkelt språk och en vilja att engagera sig i bioetiska frågor och delta i de offentliga samtal de kan provocera fram. Dessutom erbjuds interna tyska språkkurser, inklusive interkulturella aspekter, för utländska studenter för att underlätta integrationen. Framgångsrika studenter avslutar sina forskarstudier efter cirka tre till fyra år och tilldelas sin doktorsexamen (Dr. rer. nat.) av LMU.

Vid en blick

  • Doktorandens varaktighet: 3 till 4 år
  • tilldelad doktorsexamen (Dr. rer. nat.)
  • Kurser utförs på engelska
  • Stipendier tillgängliga: 2 DAAD och 2 CSC LMU-stipendier
  • Campus: HighTechCampus i München

Antagningar

Antagningar

Stipendier och finansiering

BeloppAnsökningstiden
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Stipendier och finansiering

BeloppAnsökningstiden
DAAD1,220 EURNovember 30, 2022
CSC LMU1,350 EURNovember 30, 2022

Platser

Platser
  • Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

Frågor