Keystone logo
Graduate School of Biosciences Munich

Graduate School of Biosciences Munich

Graduate School of Biosciences Munich

Introduktion

Välkommen till Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM) . Vår skola syftar till att förbereda unga livforskare för den nya eran av kvantitativ, systemorienterad biovetenskap. Det ger en innovativ, integrerad Ph.D. utbildningsprogram som är internationellt i perspektiv och samlar en rad olika discipliner, från biokemi och medicin till bioinformatik, experimentell och teoretisk (bio) fysik och tillämpad matematik. Både studentforskningsprojekt och klassrumsundervisning är mycket tvärvetenskapliga.

Skolan är ett gemensamt initiativ av ledande forskare från Ludwig-Maximilians-Universitetet (LMU) München , Max Planck-institutet för biokemi , Helmholtz-centret München och Technical University Munich (TUM) . QBM får finansiering genom andra omgången av det tyska Excellence Initiative, som är utformat för att främja excellens och innovation i forskning och utbildning vid tyska universitet.

Den internationella Ph.D. Utbildningen fokuserar på kommunikation och samarbete mellan traditionellt separata discipliner, allt från biokemi och medicin till bioinformatik, experimentell och teoretisk biofysik och tillämpad matematik. Med sin starka tonvikt på att förankra teoretisk analys i avancerade kvantitativa experiment och de deltagande forskarnas excellens har skolan en unik position inom det europeiska vetenskapliga landskapet.

Kärnpersonalen i skolan är de främsta utredarna som representeras av programmets vetenskapliga samordnare , vetenskaplig och administrativ personal och doktorander (75-100 i steady state). Dessutom rådgivar ett externt vetenskapligt råd , som representerar de fyra nyckelvetenskapliga områdena (biokemi, biofysik, bioinformatik / statistik / teoretisk fysik och medicin) skolan om organisation och strategi.

Platser

Platser
  • Graduate School of Quantitative Biosciences Munich – BioSysM Butenandtstrasse 1 81377 Munich Germany, , Munich

Frågor