Internationell doktorsexamen i matteknik och bioteknik
Free University of Bozen-Bolzano
Nyckelinformation
Campus läge
Bolzano, Italien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
3 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 180 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Oct 2024
* undervisningsavgifter: 163,50 € per år
Introduktion
Syftet med denna internationella doktorsexamen Programmet är att utbilda en ny generation globalt kända forskare att tillämpa strategier för teknik och bioteknik i livsmedelsförädlingen genom att ge dem möjligheter att överföra och utbyta kunskap med nationella och internationella forskningscentra och industrier.
Kursbeskrivning
Det treåriga programmet fokuserar huvudsakligen på forskning som rör primär livsmedelsproduktion, uppsättning och hantering, samt validering av livsmedelsprocesser och tillämpning av omics-tekniker för att konditionera och karakterisera livsmedelsbearbetning och livsmedelsprodukter, med särskild tonvikt på fermenterade livsmedel. Huvudfunktionerna i doktorsexamen är en tvärvetenskaplig vetenskaplig strategi och internationellt kända forskares deltagande i den vetenskapliga kommittén.
Om du har utmärkt dig inom högre utbildning, är denna doktorsexamen. kommer att göra det möjligt för dig att fortsätta din karriär inom akademin i en stimulerande, flerspråkig miljö med medforskare från ett brett spektrum av kulturella och språkliga bakgrunder. Under kursen får du de kompetenser som krävs för att genomföra innovativa och metodiskt stränga och avancerade forskningsprojekt. För detta ändamål kommer du att behöva utforma ett originalt forskningsprojekt under överinseende av en italiensk och / eller utländsk föreläsare, tillbringa minst sex månader på ett känt utländskt forskningscenter och samtidigt utveckla förmågan att arbeta båda oberoende och i ett team.
Denna internationella doktorsexamen öppnar upp flera karriärmöjligheter . När du har fått din doktorsexamen kommer du att kunna fortsätta din forskningsverksamhet inom akademin, i offentliga eller privata forskningscentra, i ledande livsmedelsindustrier eller som företagskonsult inom de specifika forskningsområdena i programmet.
Vid en blick
- Kursens varaktighet: 3 år
- Kurser utförs på engelska
- Platser tillgängliga: 10 med stipendium 2 utan stipendium
- Campus: Bozen-Bolzano
- Undervisningsavgifter: 163,50 euro per år
Kursens struktur
Ph.D. täcker forskningsområdena livsmedelsbearbetning som ett av fakulteten fokuserar. Ingenjör och bioteknik är de höga kapaciteten för livsmedelsbearbetningsvetenskap. När du accepterar programmet efter ett offentligt urvalsförfarande kommer du att behöva designa ett forskningsprojekt och skriva ett prospekt med din handledare, inklusive syftet med ditt projekt och de steg som krävs för att genomföra det. Ibland kommer du att behöva uppdatera stegen med tanke på utvecklingen av ditt arbete och den senaste utvecklingen inom ditt forskningsområde.
Din vistelse i minst sex månader på ett utländskt forskningscentrum är obligatoriskt och du kommer att behöva publicera eller lämna in för minst tre artiklar i internationella vetenskapliga granskade tidskrifter . Under det treåriga programmet kommer du också att vara skyldig att regelbundet delta i klasser och seminarier specifikt utformade för Ph.D. studenter.
Stage of the Ph.D.
Ph.D. Programmet består av fem steg, som slutar efter respektive 2, 6, 12, 24 och 36 månader.
- Under steg 1 definierar du din forskningsplan och förbereder också ett utkast till prospektet.
- Under steg 2 kommer du att definiera ditt forskningsprojekt i större detalj utifrån den relevanta litteraturen.
- Under steg 3 startar du ditt arbete i labbet och tillämpar det sätt som definieras för ditt projekt.
- Under steg 4 fortsätter du din forskning, du planerar din vistelse utomlands och du kommer att förväntas börja förbereda manuskript för publicering i peer-reviewed journals.
- Under sista etappen - steg 5 - kommer du att slutföra ditt forskningsprojekt, publicering av dina manuskript och din avhandling.
Fältarbete utomlands
Under de tre åren av doktorsexamen program, kommer du att behöva engagera dig i ditt forskningsprojekt på heltid. Din vistelse på ett känt utländskt forskningscenter i minst 6 månader är obligatoriskt. Detta kommer att vara ett tillfälle att diversifiera din studieupplevelse, genom att utföra forskning i starkt stimulerande och konkurrenskraftiga sammanhang, utbyta idéer med andra forskare och därmed nätverk med internationella kollegor.
Ansökan
För att bli antagen till doktorsexamen. programmet måste du ha fått 300 ECTS-poäng (dvs. kandidatexamen och master) och ha relevant akademisk utbildning, relevant kulturell bakgrund eller relevant yrkeserfarenhet relaterad till doktorandens fokus. program. Du måste certifiera din engelska kompetens på B2-nivå och anses vara behörig under det offentliga urvalsförfarandet.
Antagningar
Läroplan
Ph.D. täcker forskningsområdena livsmedelsförädling som ett av fakultetens fokus. Ingenjörsvetenskap och bioteknik är metoderna med hög genomströmning av livsmedelsvetenskap. Vid antagande till programmet efter ett offentligt urvalsförfarande kommer du att behöva utforma ett forskningsprojekt och skriva ett prospekt med din handledare, inklusive syftet med ditt projekt och de steg som krävs för att genomföra det. Ibland kommer du att behöva uppdatera stegen med hänsyn till framstegen i ditt arbete och den senaste utvecklingen inom ditt forskningsområde.
Din vistelse i minst sex månader på ett utländskt forskningscentrum är obligatoriskt och du kommer att behöva publicera eller lämna in för minst tre artiklar i internationella vetenskapliga granskade tidskrifter . Under det treåriga programmet kommer du också att vara skyldig att regelbundet delta i klasser och seminarier specifikt utformade för Ph.D. studenter.
Stage of the Ph.D.
Ph.D. Programmet består av fem steg, som slutar efter respektive 2, 6, 12, 24 och 36 månader.
- Under steg 1 kommer du att definiera din forskningsplan, även förbereda ett utkast till prospekt.
- Under steg 2 kommer du att definiera ditt forskningsprojekt i större detalj utifrån den relevanta litteraturen.
- Under steg 3 kommer du att börja ditt arbete i labbet genom att tillämpa det tillvägagångssätt som definierats för ditt projekt.
- Under steg 4 fortsätter du din forskning, du planerar din vistelse utomlands och du kommer att förväntas börja förbereda manuskript för publicering i peer-reviewed journals.
- Under sista etappen - steg 5 - kommer du att slutföra ditt forskningsprojekt, publicering av dina manuskript och din avhandling.
Semester 1
Teori om vetenskaplig metod
Semester 1
Kemometriska metoder för att studera de kemiska och sensoriska markörerna för livsmedelsbearbetning
Semester 1
Material och sensorer för livsmedelsteknik och bioteknik
Semester 1
Mat-mänsklig axel: tarmmikrobiomet
Semester 2
Meta-omics metoder för att studera livsmedelsjäsningar
Termin 1-2
Valfria aktiviteter för 3:e året
Termin 1-2
Sistaårsseminarium 2:a år - antagning till 3:e år
Termin 1-2
Valfria aktiviteter 2:a år
Termin 1-2
Forskningsverksamhet 3:e år - antagning till slutprov
Termin 1-2
Valfria aktiviteter 1:a år
Termin 1-2
State-of-the-art seminarium
Termin 1-2
Sistaårsseminarium 1:a år - antagning till 2:a år
Termin 1-2
Slutprov
Galleri
Karriärmöjligheter
Under de tre åren av doktorandprogrammet kommer du att behöva förbinda dig till ditt forskningsprojekt på heltid. Din vistelse på ett välrenommerat utländskt forskningscenter i minst 3 månader är obligatoriskt. Detta kommer att vara en möjlighet att diversifiera din studieerfarenhet, genom att bedriva forskning i mycket stimulerande och konkurrenskraftiga sammanhang, utbyta idéer med andra forskare och därmed nätverka med internationella kollegor.