Keystone logo
Free University of Bozen-Bolzano

Free University of Bozen-Bolzano

Free University of Bozen-Bolzano

Introduktion

Det Free University of Bozen-Bolzano grundades 1997. Vårt universitet har en stark internationell synvinkel, som testats av dess flerspråkiga kurser (tyska, italienska, engelska och ladin) och det höga antalet studenter och lärare från utlandet.

Universitetet har fem fakulteter, och en hög andel lärare (35%) och elever (17%) kommer från utlandet och de studerar, undervisar och forskar inom områdena ekonomi, naturvetenskap, teknik, samhällsvetenskap, utbildning och design . Vi har 4 100 studenter registrerade till mer än 30 grundutbildningskurser .

I nationella rankningar når vårt universitet toppositioner varje år. I 2018, för det fjärde året i rad, har det italienska forskningscentret för samhällsstudier Censis rankat vårt universitet som nummer ett bland mindre privata universitet (mindre än 5000 studenter). Vi rankar också högt på internationella rankningar, särskilt under kategorierna "internationalisering", "studentnöjdhet" och "praktiken".

De utbildade modulerna som erbjuds och våra forskningsprojekt är kopplade till internationella och interregionala nätverk. Till exempel inom Euregio-projektet samarbetar vi med universiteten i Innsbruck och Trento, och vi är fast beslutna att nå högsta kvalitet.

Statistik

Universitetet har fem fakulteter, och en hög andel föreläsare (35%) och studenter (17%) kommer från utlandet och de studerar, undervisar och forskar inom områdena ekonomi, naturvetenskap, teknik, samhällsvetenskap, utbildning och design. Vi har 4 100 studenter registrerade på mer än 30 grund- och forskarutbildningskurser.

  Ranking

  I nationella rankningar når vårt universitet toppositioner varje år. År 2023, för sjunde året i rad, har det italienska forskningscentret för samhällsstudier Censis rankat vårt universitet som nummer ett bland mindre privata universitet (mindre än 5 000 studenter). Vi rankas högt i I nationella rankningar når vårt universitet toppositioner varje år. År 2023, för sjunde året i rad, har det italienska forskningscentret för samhällsstudier Censis rankat vårt universitet som nummer ett bland mindre privata universitet (mindre än 5 000 studenter). Vi rankas högt i internationella rankningar också, särskilt under kategorierna 'internationalisering', 'studentnöjdhet och' praktikinriktad. också, särskilt under kategorierna 'internationalisering', 'studentnöjdhet och 'praktikinriktad'.

  Antagningskrav för programmet

  Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

  Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

  Platser

  • Bolzano

   Free University of Bozen-Bolzano Universitätsplatz 1 Piazza Università 1, 39100, Bolzano

  • Bruneck

   Piazzetta dell'Università,1, 39031, Bruneck

   • Brixen

    Via Santa Croce,7, 39042, Brixen

    Frågor