Keystone logo
Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Introduktion

Gdańsk tekniska universitet (polskt namn: Politechnika Gdańska) är ett av de äldsta universiteten i Polen och det största tekniska universitetet i norra Polen.

Det grundades 1904 och har sedan dess utbildat ingenjörer i världsklass inom olika vetenskapliga och tekniska områden.

Beläget i Gdańsk - en stad med tusenårig tradition och porten till den polska kustlinjen - är det den perfekta platsen att studera och njuta av studentlivet.

Huvudsakliga styrkor Gdańsk tekniska universitet

  • Gdańsk tekniska universitet erkändes som det bästa tekniska forskningsuniversitetet i Polen i tävlingen mellan ministeriet för vetenskap och högre utbildning.
  • Första platsen 2018 och andra plats 2019 i rankningen av ministeriet för vetenskap och högre utbildning som mäter populariteten hos studier bland kandidater.
  • GUT klassificerades som ett av de 10 vackraste universiteten i Europa enligt Times Higher Education University Rankings.
  • Universitetet består av 9 fakulteter med 37 studieretningar.
  • Det har 1200 akademiska lärare och utbildar 14 tusen studenter.
  • Utexaminerade hittar inte bara ett jobb enkelt efter examen utan skapar och driver även framgångsrikt sina egna företag. *
  • För potentiella kandidater är det viktigt att veta att Gdańsk tekniska universitet är ett av de mest populära universiteten bland ungdomar.
  • Internationella studenter vid GUT har unikt stöd, både under antagningsprocessen och under studietiden, från International Students and Visitors Office (ISVO) ** - en enhet dedikerad till att främja universitetet internationellt, rekrytera kandidater från utlandet och stödja nykomlingar .

* Enligt en rikstäckande undersökning ligger intäkterna från akademiker från Gdańsk University of Technology på fjärde plats bland akademiker i landet.

** ISVO är en del av International Relations Office vid Gdańsk tekniska universitet och skapades för att ge information och rådgivning till internationella kandidater och studenter. Stödjande, flerspråkig personal kan svara på frågor angående ansökningar, universitetet, legalisering av vistelse i Polen, boende och hjälp med att lösa eventuella problem.


165660_Przechwytywanie.JPG

Platser

Platser
  • Gdańsk, Poland, 80-233, Gdańsk

Frågor