Keystone logo
Charles University Second Faculty of Medicine

Charles University Second Faculty of Medicine

Charles University Second Faculty of Medicine

Introduktion

Studenterna väljer den andra fakulteten för sin exceptionella forskning och pedagogik, på grund av en stolt tradition av vänskap och enhet bland föreläsare, studenter och administrativ personal, och den unika studentupplevelse som vi erbjuder. Vårt engagemang för att förbereda framgångsrika yrkesverksamma inom primär- eller sjukhusbaserad sjukvård gör vår fakultet till ett enastående val för dina studier.

Forskning och undervisning

Vid den andra fakulteten drar du nytta av daglig kontakt med internationellt kända forskare samt forskningsledare inom många medicinska områden i Tjeckien. Vi fokuserar särskilt på forskningen inom mänsklig genetik och genomik, barndomsonkologi och hematologi, onkogynekologi, neurovetenskap och pediatrik. Vi publicerar regelbundet våra resultat i de bästa internationella vetenskapliga tidskrifterna. Många av vår akademiska personal och doktorander är pristagare av nationella eller internationella priser och utmärkelser, och våra erkända specialister bryr sig om nationella idrottsrepresentationer. Allt detta ger dig den allra bästa möjligheten att bli en framstående vårdpersonal.

Barnläkare - vår unika extra bonus till standardutbildning

Den andra medicinska fakulteten fortsätter historiskt fakulteten för barn. Även om det ger allmän medicinsk utbildning och dess akademiker är framgångsrika som internister såväl som barnläkare (eller specialister inom andra discipliner), har läroplanen behållit ett brett omfattning av barnläkare. Jämfört med andra fakulteter kan studenterna bli mer bekanta med pediatriska specialiseringar, såsom neurologi, hematologi, onkologi, psykiatri, ortopedi, kardiologi, stomatologi, bland andra.

Brett internationellt erkännande

De examina som ges av den andra medicinska fakulteten är fullt erkända i alla EU -länder och i USA på federal nivå. (För information om tillståndsprocessen för att utöva medicin är det nödvändigt att kontakta yrkesorganet i det relevanta landet.)

Globala studie- och utbildningsmöjligheter

Som student vid den andra fakulteten kan du välja bland ett brett utbud av studieutbytesprogram och praktik utomlands. Du kan spendera en termin eller hela läsåret på några av våra partneruniversitet i Europa och runt om i världen; genomgå en praktisk praktik på sjukhus och medicinska institut över hela världen (läs om våra elevers erfarenheter); eller delta i humanitära medicinska uppdrag.

Rum för att utveckla sina talanger

Om du inte bara gillar att gå på föreläsningar, men vill bevisa dina talanger, kan du få delta i att undervisa yngre medstudenter. Från ditt andra år kan du vara användbar som medicinsk demonstrator i anatomi- och histologiklasser, eftersom du är nära i ålder och yrke till andra studenter och kan förstå deras problem och behov.

Utmärkta transportförbindelser

Prags centrum nås på 15 minuter med tunnelbana. Tunnelbanestationens utgång leder direkt till ingången till fakulteten.

Nöjda studenter och framgångsrika akademiker

Enligt sin egen utvärdering av undervisningen vid andra medicinska fakulteten är studenter nöjda på lång sikt och akademiker presterar framgångsrikt på tjeckiska och internationella arbetsmarknader.

Studentliv, underhållning och kultur

Fakulteten säkerställer en trevlig atmosfär och goda relationer mellan sina studenter och personal. Våra studentföreningar strävar efter att stärka studentlivet med många extracurricular -evenemang, klassiska och populära musikkonserter, konstutställningar och sporttävlingar, inklusive en traditionell sommarfest på en ångbåt. Freshers 'Week i början av året är ett ovärderligt tillfälle att träffa dina medstudenter och lära känna Prag såväl som Tjeckien.

Aktiva och ursprungliga studentföreningar

Som medlem i några av studentföreningarna kan du aktivt delta i alla dessa aktiviteter. Förutom att delta i att organisera evenemang kan du utveckla din kreativitet som reporter eller fotograf med Motolák; bistå i hanteringen av praktiska praktikplatser utomlands med International Federation of Medical Students Associations Czech Republic (IFMSA); eller engagera dig i den internationella studentgemenskapen genom Association of International Medical Students (AIMS).

Bekvämlighet med elektroniska dokument

För att du ska undvika onödiga pappersarbete kör vi många elektroniska applikationer, inklusive studieansökningar, examensanmälan, utvärdering av undervisning och elektroniska undervisningsresurser.

Platser

  • Prague

    Charles University in Prague 2nd Faculty of Medicine V Úvalu 84 150 06 Praha 5 - Motol , , Prague

Frågor