Keystone logo
Central European University (CEU) Filosofie doktor i jämförande historia
Central European University (CEU)

Filosofie doktor i jämförande historia

Vienna, Österrike

4 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 15 000 / per year *

På Campus

* betalas i en eller två omgångar, icke-återbetalningsbar första delbetalning av studieavgiften (500 EUR) betalas för att bekräfta att du accepterar vårt erbjudande om antagning och krediteras mot den första delbetalningen av studieavgiften år 1

Introduktion

Doktorandprogram vid CEU är fullt finansierade studieprogram med en standardlängd på 4 år som ger en amerikansk och en österrikisk examen.

Institutionen välkomnar särskilt studenter till programmet Filosofie doktor i jämförande historia som har doktorsexamen. avhandlingsforskning som bidrar till:

  • Integreringen av studiet av olika lager av historiska processer (sociala, kulturella, ekonomiska, politiska)
  • Integrationen av historia och teori (medveten reflektion av forskningens grundläggande tillvägagångssätt)
  • Jämförande tillvägagångssätt inom historieskrivning (Central-, Sydöst- och Östeuropa är varken "annorlunda" och "ojämförliga" eller en "senad kopia" av utvecklingen någon annanstans)

Fördelarna med CEU-doktorandprogrammet är klasserna och diskussionerna mellan studenter som specialiserar sig på olika ämnen, olika perioder och olika geografiska regioner, varigenom nya forskningsfrågor kan formuleras, även om ens nationella historia. Forskningen som bedrivs av vår nuvarande Ph.D. studenter och de framgångsrika avhandlingar som redan försvarats ger den bästa uppfattningen om vad som är möjligt på CEU History doktorandprogrammet.

Yrkesutbildning och doktorandkonferenser

Från det ögonblick de börjar på doktorandprogrammet är doktorander involverade i professionella forskningsprojekt organiserade av fakulteten och av externa institutioner. Pasts, Inc., är forskningsinstitutet som är associerat med History Department och det sponsrar flera årliga konferenser och en tidskrift som våra studenter har bidragit till tidigare. Dessutom hålls studentkonferenser i samarbete med European University Institute i Florens, Berliner Kolleg für Vergleichende Geschichte Europas och på CEU.

Doktorandstödsprogrammet (för icke-CEU-studenter)

Doctoral Support Program (DSP) är tillgängligt för doktorander som är registrerade i ett ackrediterat doktorandprogram vid en annan institution för högre utbildning. Under sin termin på CEU får studenterna konsultation och handledning från CEU-fakulteten och möjligheter att presentera och diskutera sitt arbete.

Programackreditering/registrering

  • Programmet godkändes och registrerades av New York State Education Department
  • Program ackrediterat av Agency for Quality Assurance and Accreditation Austria (AQ-Austria)

Antagningar

Stipendier och finansiering

Läroplan

Om skolan

Frågor