Keystone logo
Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Introduktion

Alma Mater Europaea är ett internationellt universitet initierat av European Academy of Sciences and Arts i Salzburg, Österrike. Akademin förenar cirka 2 000 toppforskare, inklusive 34 Nobelpristagare. Över 2 000 studenter från 30+ länder studerar vid Alma Maters doktorand-, master- och kandidatprogram inom humaniora, projektledning, artificiell intelligens, hållbar utveckling, affärer, strategisk kommunikation, socialgerontologi, sjukgymnastik och omvårdnad.

Alma Mater Europaea har åtagit sig att producera akademiker vars kvalifikationer är erkända och accepterade nationellt och internationellt. Alma Mater Europaea strävar efter att kontinuerligt förbättra våra karriärorienterade akademiska program i enlighet med den globala marknaden och i linje med internationella utbildningsorganisationer, och vi överlämnar en kontinuerlig process för självutvärdering och självförbättring genom intern och extern kvalitetsvalidering .

Alma Mater Europaea ger studenterna en rik och varierad akademisk miljö som garanterar möjligheter för både intellektuell utveckling och förvärv av professionell kunskap och färdigheter. Våra undervisningsmetoder överensstämmer med internationella standarder. Vi fokuserar på verklig karriärutveckling och erbjuder ett flexibelt, anpassat och effektivt tillvägagångssätt.

Under beskydd av European Academy of Science and Arts strävar Alma Mater Europaea efter att forma en ny internationell ledarskapselit inom områdena utbildning, kultur, ekonomi, juridik, hälsa, kost och miljö.

Mission, vision och strategi

Uppdrag

AMEU:s grundläggande uppdrag är att utveckla och implementera kvalitativa, kompletterande och eftersökta europeiskt orienterade tillämpade och konkurrenskraftiga program som i första hand behövs av affärssektorerna i Slovenien och Centraleuropa.

AMEU:s uppdrag är att genomföra högkvalitativa pedagogiska och vetenskapliga forskningsprogram inom olika områden, och att tjäna samhället som ett universitetscentrum som främjar utveckling, spridning och användning av kunskap inom olika vetenskapsområden. AMEU har utvecklat samarbetet med universitet i regionen och andra europeiska länder i syfte att skaffa och implementera ny kunskap och utveckla den nya kunskapen i samarbete med andra universitet i regionen.

AMEU bidrar därför till ekonomisk och kulturell utveckling och skapandet av värden och uppfyller det lokala, nationella och regionala uppdraget inom utbildnings-, forsknings- och kulturområdet på grundval av en transnationalitet och ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt.

Syn

AMEU:s vision är att bli ett internationellt utbildningscentrum, ett spetskompetens inom utbildning och forskning, som kommer att använda sin strategiska och tillämpade forskning för att kreativt lösa ekonomiska, teknologiska, hälso- och sociopolitiska, ekologiska och klimat- och interkulturella frågor i Centraleuropa, främst Donauregionen och Balkan.

Som ett öppet akademiskt samhälle kommer det, i samarbete med sina partners, att erbjuda projekt för ekonomisk och teknisk utveckling, fred och demokrati, hållbar utveckling och utveckling av en ekologisk balans i regionen, och därigenom bidra till europeisk återanpassning.

Utvecklingsstrategi

AMEU: s arbete bygger på följande strategiska policyer:

utvecklingen av utbildningsprogram inom de områden som har det största antalet lediga tjänster;

 • utveckling av grundläggande vetenskapliga discipliner som ligger till grund för utbildningsprogrammen;
 • genomförande av tillämpad vetenskaplig forskningsverksamhet och överföring av prestationer till miljön;
 • samarbetet med kommersiella och andra organisationer;
 • utförandet av professionell utveckling och konsultarbete;
 • en internationell koppling till utbildnings- och forskningsinstitutioner.

Ackreditering

Alla Alma Mater Europaea grund- och forskarutbildningsprogram är fullt ackrediterade av NAKVIS, den slovenska kvalitetssäkringsbyrån för högre utbildning.

Campus funktioner

Alma Mater Europaea är inte ett campusuniversitet och våra institutioner och andra ingående enheter finns på olika platser.

Välj en av våra platser och lära känna den bättre.

 1. Österrike
 2. slovenien
 3. Kroatien

Österrike

På grund av dess rika kulturella förflutna och nutid, Österrike är omhuldat av människor över hela världen.

Salzburg

Inbäddat under Alperna är Österrikes fjärde största stad världsberömd för att vara födelseplatsen för Wolfgang Amadeus Mozart och internationellt känd för sin barockarkitektur. Staden har tre universitet och en stor studentpopulation. Salzburg rymmer huvudkontoret för European Academy of Sciences and Arts.

Salzburg är en av de vackraste städerna i Europa, som har bevarats noggrant genom århundradena. Det är omgivet av spektakulära landskap, sjöar, alpina foten och bergstoppar.

Palats, ärkebiskoparnas kyrkor, torg och fontäner, och framför allt fästningen, återspeglar kärleken till prakt hos de en gång mäktiga ärkebiskoparna som styrde staden.

Stadens skönhet och den naturliga miljön har lockat resenärer i århundraden och är fortfarande en stor turistattraktion idag. Du kommer att kunna lära känna staden mer intimt än någon turist kan.

slovenien

Slovenien stöder starkt idén om att bygga ett verkligt europeiskt kunskapsområde och strävar efter att genomföra åtgärder som stöder lika möjligheter, framgång i skolan, rörlighet i allmänhet, högre utbildning och yrkesutbildning, språkinlärning, säkerhet i skolan, icke-diskriminering, utbildningsteknik och distansutbildning, akademiskt och yrkesmässigt erkännande av kvalifikationer, utbildningsstatistik, övergripande utveckling av allmän utbildning och yrkesutbildning, utveckling av grundutbildning och modernisering av forskarutbildningen studier.

Ljubljana

Ljubljana är Sloveniens huvudstad och största stad. Förutom att ha allt som alla andra moderna huvudstäder har, lyckades Ljubljana behålla den avslappnade atmosfären i en liten stad. Ljubljana har en stor studentpopulation och dess centrala geografiska läge innebär att du kan nå Alperna eller Adriatiska havet inom en timme.

Maribor

Maribor är Sloveniens näst största stad. År 2012 var det Europas kulturhuvudstad och 2013 var det Europas ungdomshuvudstad. Det är hemstaden för många kända och internationellt kända artister och idrottsmän, den mest framgångsrika fotbollsklubben i Slovenien, den äldsta vinstocken i världen, den näst äldsta synagogan i Europa, värd för damer FIS alpin skidåkning världscup... Maribor har en stor studentpopulation och är ett populärt resmål för utbytesstudenter.

Murska Sobota

Murska Sobota är den största staden i den nordöstra delen av Slovenien och den regionala huvudstaden Prekmurje. Den har en unik egenskap jämfört med resten av Slovenien, som mestadels är alpin: Muska Sobota är den enda slovenska staden som ligger på en verklig slätt. Under hela året berikas stadens liv av kulturella, underhållande, traditionella, kulinariska och sportevenemang.

Kroatien

Kroatien är en välkomnande plats för studenter som vill studera i ett land känt för sin vackra kust, för sin blandning av Medelhavs- och sydösteuropeisk charm och för dess rika historiska och kulturella arv.

Zagreb

Zagreb är Kroatiens huvudstad och största stad. Det är landets kulturella, ekonomiska, sportiga och statliga nav. Zagreb är en livlig stad med en stor studentpopulation, känd för sina många gröna parker och nattliv. Staden bultar av energi men har lyckats behålla en hel del gammaldags nåd.

  Antagningar

  Antagning till forskarutbildning

  Våra selektiva doktorsprogram och masterprogram är skräddarsydda för nyutexaminerade och tidiga karriärer från alla länder och olika bakgrunder. Varje år tar vi emot 20 till 40 studenter i varje masterprogram och mellan 12 och 20 doktorander per doktorandprogram.

  • För masterprogrammet är minimikriterierna en kandidat/grundexamen och engelska språkkunskaper.
  • För doktorsexamen måste du minst ha en magisterexamen eller en 4-årig kandidatexamen och mycket goda kunskaper i skriftlig och talad engelska.

  Antagningsprocessen

  Antagningsprocessen är problemfri och enkel. Det börjar med din icke-bindande onlineansökan, som tar cirka 15-20 minuter. Du uppmanas att fylla i det så snart som möjligt, eftersom vi accepterar ansökningar löpande.

  Som en del av din ansökan, du kommer att ange om du ansöker om merit- eller behovsbaserat Academicus-stipendium.

  Du kommer att höra från antagningskontoret inom tio dagar efter din ansökan. Om antagningsbyrån bekräftar dig som en lämplig kandidat, du kommer att bjudas in till en intervju och ladda upp dina examensbevis och dokument. Du kommer att få Academicus-stipendiebeslutet och ansöka om ytterligare stipendier, inklusive några som täcker full undervisning.

  Via Calendly, du kommer att anmäla dig till intervjun, som kommer att äga rum inom en vecka. Inom en vecka efter intervjun och din fullständiga ansökan kommer Alma Mater att acceptera eller avslå din ansökan och informera dig om stipendierna och undervisningen.

  Stipendier och finansiering

  Platser

  • Ljubljana

   3GF6+7P Ljubljana, Slovenia, 1000, Ljubljana

   • Koper

    Via Primož Trubar 1, 6000 Koper - Capodistria, Slovenia, 6000, Koper

    • Maribor

     Center, Slovenska ulica 17, 2000 Maribor, Slovenia, 2000, Maribor

     • Murska Sobota

      Lendavska ulica 9, 9000 Murska Sobota, Slovenia, 9000, Murska Sobota

      Frågor