Keystone logo
Académie de Géopolitique PhD i högre geostrategiska och geopolitiska studier
Académie de Géopolitique

PhD i högre geostrategiska och geopolitiska studier

Paris, Frankrike

Request duration

Franska

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 3 500 / per year

På Campus

Introduktion

Programmet Advanced Studies in Geostrategic and Geopolitical Studies (PhD) erbjuder en omfattande definition av den internationella arenan, med metodologisk arbetsforskning, samt ett tydligt begrepp om förändring i dagens komplexa moderna värld. Programmet syftar till att utveckla kapaciteten för forskning och kritisk analys med en mycket hög kompetensnivå.

Kurserna undervisas av professorer och forskare från högre utbildning, framstående personer från det vetenskapliga och diplomatiska samfundet och högt kvalificerade experter från ledande befattningar i stora internationella företag.

Erbjudandet av detta program inom geopolitik och geostrategi, som leder till en doktorsexamen, syftar till att vägleda studenter mot akademiska karriärer och expertroller inom stora internationella offentliga institutioner eller privata organisationer, och att förbereda dem för olika kategori A-tjänsteprov i internationell offentlig tjänst , särskilt för diplomatiska karriärer.

Denna examen tillåter också yrkesverksamma som redan arbetar inom områdena geostrategi och geopolitik att dra nytta av fördjupad utbildning och specialisering skräddarsydd efter deras yrkesstatus.

Idealiska studenter

Antagningar

Läroplan

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor