Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 40 Doktorsexamina i företagsadministration  (DBA) Program i Amerikas förenta stater 2023

40 DBA Program i Amerikas förenta stater 2023

Översikt

En doktor i företagsekonomi, eller DBA, är ett primärt forsknings-driven utbildningsprogrammet utformat för högt kvalificerade och erfarna affärsmän. DBA kandidater är ofta intresserade av ledarskap eller ledande befattningar inom sitt område, eller bli universitetslärare i företag. Universitet och handelshögskolor i USA graders erbjuder DBA program, ibland på en deltid eller heltid.

En MBA, MSc i ett business-relaterad akademisk disciplin, eller jämförbar master 's examen är oftast en förutsättning för en DBA, om inte annat anges vid antagningen avdelningen på ett universitet eller handelshögskola i USA. DBA kandidater vid universitet och handelshögskolor i USA tillämpar sina kunskaper i affärsverksamhet i teori, ledarskap, strategiskt beslutsfattande och förmåga att hantera som de utvecklar sin forskning ämne och börja arbeta på sin avhandling.Företagsekonomi ämnen som globalisering, företagens sociala ansvar, etik, ledarskap, supply chain management, sociala konsekvenser management, entreprenörskap, internationella affärer, ekonomi och andra ämnen kan bli grunden för en DBA kandidat 's forskningsområde.

Du kan läsa mer om möjligheterna att delta i en DBA program i USA genom att klicka på länkarna nedan. Du kan enkelt beställa mer information direkt från universiteten i USA, här.

Läs mer

Filter

  • DBA
  • Amerikas förenta stater
Studiefält
    Arkitekturstudier Biovetenskap Designstudier Energistudier
  • Företagsekonomi
  • Generella studier Hotell och turism
  • Humaniorastudier
  • Hållbarhetsstudier
  • Ingenjörsstudier
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat