Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför flera olika Doktorsexamina i företagsadministration  (DBA) Program i Kanada 2023/2024

1 DBA Program i Kanada 2023/2024

Översikt

En DBA, eller Doctor of Business Administration, är en eftergymnasial, forskarutbildning utformat för affärslivet med erfarenhet inom sitt område samt en master 's i ett business-relaterad akademisk disciplin. Vare sig att förstärka en 's förmåga att ta på sig en ledande eller verkställande roll inom ett företag, eller som förberedelse för att undervisa på universitetet, är en DBA från ett universitet i Kanada ett givande pedagogiska engagemang. En DBA program vid ett lärosäte i Kanada kommer att utveckla kandidater 'analytisk, forskning och förmågor undervisning.

DBA kandidater vid universitet och handelshögskolor i Kanada måste redan ha en MBA, MSc i ett business-relaterat fält eller motsvarande master 's examen. En viktig del av en DBA program är forskningsbaserad doktorsavhandling, som kan dra från valfritt antal affärsområden.DBA kandidater vid universitet i Kanada väljer normalt ett forskningsämne som rör deras yrkesmässiga intressen, erfarenhet eller tillgång. På handelshögskolor i Kanada, några lyckade områden av akademiska koncentration som DBA kandidater har forskat i den senaste tiden har företagens sociala ansvar, internationella affärer, globalisering, etik, supply chain management, entreprenörskap, sociala konsekvenser ledning eller ledarskap.

Om du håller en eftergymnasial examen i ett närliggande område och vill driva en Doctor of Business Administration (DBA) vid ett universitet eller handelshögskola i Kanada, scrolla ner för att läsa mer idag!

Läs mer

Filter

  • DBA
  • Kanada
Studiefält
    Arkitekturstudier Biovetenskap Designstudier Energistudier
  • Företagsekonomi
  • Generella studier Hotell och turism Humaniorastudier Hållbarhetsstudier Ingenjörsstudier
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Närliggande studieområden