Keystone logo

16 DBA Program i Frankrike för 2024

Filter

Filter

  • DBA
  • Frankrike
Studiefält
    Arkitekturstudier (0)Biovetenskap (0)Designstudier (0)Energistudier (0)
  • Företagsekonomi (14)
  • Generella studier (0)Hotell och turism (0)Humaniorastudier (0)
  • Hållbarhetsstudier (1)
  • Ingenjörsstudier (0)
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Popular degree type

DBA Program i Frankrike

Syftar till att utveckla analytisk, forskning och pedagogisk skicklighet i erfarna yrkesmän med tidigare forskarutbildning grader, Doctor of Business Administration (DBA) grader är idealisk för kandidater som söker ledande befattningar eller lust att undervisa på universitetsnivå. Universitet och handelshögskolor i Frankrike försöker göra DBA program tillgängliga för de flesta kandidater genom att erbjuda möjligheten att slutföra DBA deltid eller på nätet.

Sökande till DBA program på universitet och handelshögskolor i Frankrike måste ha redan framgångsrikt slutfört en MBA, MSc eller motsvarande affärsrelaterade master 's examen, om inte annat bestäms av antagningen avdelningen. Som en del av DBA program vid ett universitet eller handelshögskola i Frankrike, kommer de sökande förväntas slutföra ett forskningsprojekt, spenderar tre till fyra år eller längre på denna avhandling.DBA avhandling ämnen som har varit populära bland kandidaterna i Frankrike är globalisering, företagens sociala ansvar, etik, internationell ekonomi, entreprenörskap, ledarskap och andra. Efter avslutad DBA forskningsprojektet ska avhandlingen sedan presenteras och försvaras inför en panel vid universitetet i Frankrike.

Scrolla ner för att läsa mer om hur du kan ansöka om en DBA vid ett ackrediterat universitet eller handelshögskola i Frankrike.