Keystone logo
Colombia

Studera PHD i Colombia 2024

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  173
 • Andel av verktyg

  24
 • Internetabonnemang

  23
 • Lokal transport

  30

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  6
 • Biobiljett

  4
 • Pint lokalt öl

  1

Visa krav

 • Migrantvisum i kategori 9 (M-9-visum) - ersätter det gamla TP-3-visumet från och med 15 december 2017.
 • Om din kurs varar mindre än 6 månader, du kanske kan använda ett turistvisum.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Migrantvisum i kategori 9 (M-9-visum); Turistvisum

Pris och valuta

Visumavgiften beror på din nationalitet. För amerikanska sökande är kostnaden för M-9 studentvisum $67 USD.

Vem kan ansöka om visum?

För

att kvalificera dig för Colombia Student Visa måste du ha anmält dig till en kvalificerad utbildningsinstitution i Colombia med en klassintensitet på minst 10 timmar per vecka.

Alla universitet kräver att du har ett studentvisum om du anmäler dig till en kurs för 3 månader eller längre.

Medborgare i flera länder inklusive Australien, kanada, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, och USA behöver inte visum för att komma in i Colombia som turist i upp till 90 dagar. Ett colombianskt ”turist” visum är inte ett formellt visum. Det är bara en stämpel i ditt pass. Dessutom kan ett ”turist” visum förlängas med 90 dagar på vilket Migración Colombia-kontor som helst i landet. Om du studerar på en icke ackrediterad skola under en period kortare än 180 dagar kan du göra det under ett normalt turisttillstånd (PIP-5) och behöver inte ansöka om visum.

Var kan du göra ansökan?

Colombianskt konsulat eller online

Du kan ansöka om ett Colombia-studentvisum på ett colombianskt konsulat eller online.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Om du ansöker online behöver du följande:

 • Fotokopia av den första sidan i ditt giltiga pass med dina personuppgifter.
 • Fotokopia av sidan i ditt pass med den sista stämpeln för inresa till eller avresa från Colombia.
 • Om du har haft ett tidigare colombianskt visum, en kopia av detta visum.
 • Fotokopia av universitetets registreringsformulär undertecknat av en skoltjänsteman.
 • Certifiering eller dokument från skolan, som anger att klassplanen är minst tio (10) timmar per vecka.
 • Fotokopia av ”intyg om existens och juridisk representation” från universitetet.
 • Godkännande av föräldrarna och utnämning av den person som är ansvarig för studenten under hans/hennes vistelse i Colombia, bestyrkt av en colombiansk notarie eller konsul när det gäller minderåriga.
 • Ett brev (på spanska) från personen med ekonomiskt ansvar för studenten som garanterar studentens utgifter och dokument som visar ekonomisk solvens. Om du är student, brevet ska säga att du kommer att vara ekonomiskt ansvarig för dig själv i Colombia. För att visa ”ekonomisk solvens” kan du använda en bank ”certifikat” som visar det genomsnittliga saldot under de senaste sex månaderna är större än 10 gånger den lagliga minimilönen i Colombia eller 7,812,420 pesos ($2,605 till en växelkurs på 3,000 pesos till USD) 2018. Och detta certifikat bör vara notarized och översatt. Eller så kan du tillhandahålla sex månaders kontoutdrag utan behov av översättning. Kreditkortsutdrag som visar ett tillräckligt tillgängligt saldo kan också användas.
 • Pass stil ansikte foto med en vit bakgrund, storlek på 3 cm bredd X 4 cm höjd, den maximala storleken på 300 kb jpg-fil för online-ansökan.

Om ditt konsulat inte tillåter dig att ansöka online, ta sedan de ovan nämnda dokumenten till konsulatet vid tidpunkten för ditt möte och slutför processen de anger. Om du ansöker personligen, agenten kommer att ställa frågor, fyll i onlineansökan åt dig, skanna alla dina dokument och skicka tillbaka dem till dig samt ta ditt foto med en digitalkamera.

När du har fått ditt elektroniska visum, du måste gå till ett colombianskt konsulat för att få det stämplat på ditt pass.

När du har fått ditt Colombia-studentvisum har du högst 15 dagar på dig att registrera ditt visum med Migración Colombia för att få ett Cedula de Extranjeria (colombianskt ID för utlänningar). Detta måste göras personligen.

När ska du ansöka?

Hur lång tid som ges för det colombianska studentvisumet beror på längden på din planerade inskrivning och kan vara upp till tre år.

Behandlingstid

Arbetsmöjligheter

Med M-9 studentvisum, du får inte arbeta i Colombia.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.