Phd På Engelska

Lingnan University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Phd På Engelska

Lingnan University

phd in english

Varaktighet: 3 eller 4 år (heltid) Plats: Hong Kong Samtida engelska studier är ett spännande område av undervisning och forskning. Engelska institutionen erbjuder en Honours Degree program och forskarutbildningen i engelska studier. För oss, omfamnar English Studies studier av samtida litteratur på engelska, tillämpad språkliga studier och språkstudier. Vi inser engelska som en internationell diskurs eller lingua franca, inte längre en litteratur och språk som hör till Storbritannien och Nordamerika.

Medan vi anamma ett brett spektrum av intressen inom tillämpad lingvistik, pedagogik och litteraturvetenskap, vi är särskilt starka på

 • kritisk teori
 • Semiotik
 • kritisk digital kompetens
 • Asiatiska litteratur på engelska
 • Neo-Victorian Studier
 • sociolinguistics
 • Engelska i Hong Kong
 • Tragiska drama och tragiska diskurs

Uppgifter om forskningspersonal och pedagogisk skicklighet kan hittas på institutionens hemsida: www.LN.edu.hk/eng/people.php.

Avdelningen är djupt engagerad i Lingnan s etos "elevcentrerad lärande" och "undervisar hela människan". För doktorander erbjuder:

 • regelbunden, uppmärksam och mycket stödjande tillsyn
 • högkvalitativ forskningsstöd, med utmärkta bibliotek och datorresurser
 • kraftfulla och vänliga diskussioner i seminarier och informellt
 • ekonomiskt stöd för att delta i konferenser och för arkivforskning
 • forskningsanknytning med liknande avdelningar internationellt
 • möjligheter för grundutbildningen
 • kollegiala relationer med personal som välkomnar och värdesätter våra doktorander

Applikationsmetoder

Sökande kan ansöka om upptagande till forskarutbildningen på två sätt enligt följande:

1. Ansök om doktorandprogram via PhD Fellowship Scheme Hong Kong (HKPFS)

Lingnan är en av de universitet som kan nominera lysande sökande till stipendium ska beviljas av forskningsbidrag rådet (RGC) genom HKPFS. Varje stipendium stag kommer att förses med HK $ 240.000 / år (HK $ 20,000 / månad) och en konferens / forskningsrelaterade resebidrag på upp till HK $ 10,000 / år i högst 3 år. (US $ 1 = HK $ 7,8).

Ansökan om antagning genom detta system är nu inbjudna. För att ansöka om upptagning, gör en inledande ansökan till RGC: s antagningssystem på www.rgc.edu.hk/hkphd under perioden 1 september till 1 december 2017 (Hongkong Tid 12:00) . Varje sökande kommer att tilldelas ett referensnummer. Sökanden måste då lämna in en fullständig ansökan direkt till Lingnans elektroniska system på www.ln.edu.hk/admissions/applyonline senast den 3 december 2017 . Sena ansökningar kommer inte att beaktas.

2. Ansök om doktorandprogram Direkt

Sökande kan också ansöka om upptagande till forskarutbildning genom att applicera direkt till universitetet. Heltidsstuderande normalt förses med doktorand. Den forskarstuderande för en doktorand kommer att bli HK $ 16,390 / månad * (kursen är föremål för granskning).
* Höjas till HK $ 16.720 / månad efter bekräftelse på kandidatur.

Universitetet inbjuder ansökningar från 1 november 2017 till 26 januari 2018 . Sökande kan ansöka online via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. För mer information, vänligen besök www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Allmänna behörighetskrav

 1. En sökande för antagning till kandidatur för graden av doktorsexamen ska normalt:
 • en. hålla en magisterexamen utfärdas av en högre utbildningsanstalt erkänts för detta ändamål av universitetet; eller
 • b. inneha en relevant kandidatexamen med första eller andra klass utmärkelser eller en likvärdig standard, och har registrerats i ett studieprogram för en magisterexamen vid en erkänd högskola under minst ett år och ha bevis för forskning prestation; eller
 • c. har fått en motsvarande kompetens av a) eller b) ovan; eller
 • d. har gett tillfredsställande bevis för akademisk och professionell uppnå.

Obs: Första gradens akademiker med beprövad forskning kvalifikationer eller erfarenheter kan tas upp direkt till forskarutbildning endast i undantagsfall. Normalt en kandidat utan en magisterexamen inte skulle bli antagen till forskarutbildning och han / hon skall anmäla sig som en MPhil student i första hand.

 1. Utöver ovanstående är en sökande vars examen inte från en högskole i Hong Kong eller en engelskspråkigt land bör få minst poäng av 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (Internet baserad test) i Test av engelska som främmande språk (TOEFL), eller ett band poäng på 6,5 eller högre i International English Language Testing System (IELTS) eller motsvarande poäng i ett erkänt test, eller likvärdiga kvalifikationer till bevisa hans / hennes språkkunskaper som kommer att prövas från fall till fall. De sökande måste uppfylla ytterligare krav, om några, som fastställs av de program som de ansöka om antagning.
 2. För tillträde till Lingnan forskarutbildning via HKPFS, RGC anges att en sökande från ett icke-engelskspråkiga universitet, om han / hon kan bevisa att engelska är undervisningsspråket för alla kurser för ingången examen (s) i sin / hennes förslag forskarutbildning (s), han / hon är skyldig att bifoga poängen från TOEFL eller IELTS i doktorandansökan. Detta krav (obligatorisk inlämning av TOEFL / IELTS resultat resultat) kan undantas för sökande vars förslag PhD studier är särskilt i icke-engelska mediet, t.ex. kinesiska. Sökandena har emellertid fortfarande måste uppfylla kraven i universitetets språk i enlighet med punkt 2 ovan.
Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad September 8, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
3 - 4 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan