Phd In Historia

Lingnan University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Phd In Historia

Lingnan University

phd i historien

Längd: 3 eller 4 år (heltid) Plats: Hong Kong Historiska institutionen vid Lingnan har för närvarande nio heltid fakultetsmedlemmar och deras forskningsområden åtgärder inför modern och modern kinesisk historia, historia av Hong Kong, modern brittisk och Europas historia, historia av Ryssland och Centralasien, och amerikansk historia. Avdelningen är särskilt intresserad av att rekrytera studenter som är intresserade av gränsöverskridande historia.

Professor Han Xiaorong är en specialist på 20th century kinesiska och vietnamesiska historia, med fokus på bonderörelser, etniska relationer och regionala samspelet och integration.

Professor Liu Guanglin fokuserar William forskning på kinesisk ekonomisk historia, politisk ekonomi sen Imperial Kina, kinesisk militär historia, neokonfucianism och marknadsekonomin i ett historiskt perspektiv.

Docent Grace Ai-Ling Chou är specialist i Hong Kong och kinesiska intellektuella och pedagogiska historia. Hennes senaste arbete har utökats till att omfatta det brittiska imperiet och dess pedagogiska arvet i andra tidigare asiatiska kolonier i Sydostasien, med en jämförande fokus på Medelhavet. Hon forskar också de kulturella och utbildningsmässiga aspekterna av det kalla kriget i Asien, i ett större sammanhang av historien om öst-väst-interaktioner.

Docent Mark Hampton är en specialist på 19: e och 20-talet Storbritannien, mediehistoria i synnerhet. Hans senaste verk har förskjutits till kejserliga kultur: Hongkongs plats i 20th century brittisk kultur, när Hong Kong var en koloni av Storbritannien. Han är en del av ett kluster av historia lärare som arbetar med Hongkong och södra Kina.

Docent Lau Chi-pang är specialist i Hong Kong historia, Ming och Qing Kina, Modern Kina, kinesiska intellektuella historia.

Docent Niccolò Pianciola specialiserat sig på slutet tsaristiska och tidiga sovjetiska historien i Centralasien. Hans verk har behandlat hanteringen av etnisk mångfald, tvångsbefolknings överföringar och politik jordbruks kolonisation och socioekonomisk omvandling.

Assistant Professor Diana Lemberg har specialiserat sig på Twentieth-talet USA: s historia, tjugonde-talets europeiska historia, koloniala och imperialistiska formationer, historia mänskliga rättigheter, kulturhistoria, teknikhistoria, och global engelska.

Applikationsmetoder

Sökande kan ansöka om upptagande till forskarutbildningen på två sätt enligt följande:

1. Ansök om doktorandprogram via PhD Fellowship Scheme Hong Kong (HKPFS)

Lingnan är en av de universitet som kan nominera lysande sökande till stipendium ska beviljas av forskningsbidrag rådet (RGC) genom HKPFS. Varje stipendium stag kommer att förses med HK $ 240.000 / år (HK $ 20,000 / månad) och en konferens / forskningsrelaterade resebidrag på upp till HK $ 10,000 / år i högst 3 år. (US $ 1 = HK $ 7,8).

Ansökan om antagning genom detta system är nu inbjudna. För att ansöka om upptagning, gör en inledande ansökan till RGC: s antagningssystem på www.rgc.edu.hk/hkphd under perioden 1 september till 1 december 2017 (Hongkong Tid 12:00) . Varje sökande kommer att tilldelas ett referensnummer. Sökanden måste då lämna in en fullständig ansökan direkt till Lingnans elektroniska system på www.ln.edu.hk/admissions/applyonline senast den 3 december 2017 . Sena ansökningar kommer inte att beaktas.

2. Ansök om doktorandprogram Direkt

Sökande kan också ansöka om upptagande till forskarutbildning genom att applicera direkt till universitetet. Heltidsstuderande normalt förses med doktorand. Den forskarstuderande för doktorand kommer att bli HK $ 16,390 / månad * (kursen är föremål för granskning)
* Höjas till HK $ 16.720 / månad efter bekräftelse på kandidatur.

Universitetet inbjuder ansökningar från 1 november 2017 till 26 januari 2018 . Sökande kan ansöka online via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. För mer information, vänligen besök www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Allmänna behörighetskrav

  1. En sökande för antagning till kandidatur för graden av doktorsexamen ska normalt:
  • en. hålla en magisterexamen utfärdas av en högre utbildningsanstalt erkänts för detta ändamål av universitetet; eller
  • b. inneha en relevant kandidatexamen med första eller andra klass utmärkelser eller en likvärdig standard, och har registrerats i ett studieprogram för en magisterexamen vid en erkänd högskola under minst ett år och ha bevis för forskning prestation; eller
  • c. har fått en motsvarande kompetens av a) eller b) ovan; eller
  • d. har gett tillfredsställande bevis för akademisk och professionell uppnå.

Obs: Första gradens akademiker med beprövad forskning kvalifikationer eller erfarenheter kan tas upp direkt till forskarutbildning endast i undantagsfall. Normalt en kandidat utan en magisterexamen inte skulle bli antagen till forskarutbildning och han / hon skall anmäla sig som en MPhil student i första hand.

  1. Utöver ovanstående är en sökande vars examen inte från en högskole i Hong Kong eller en engelskspråkigt land bör få minst poäng av 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (Internet baserad test) i Test av engelska som främmande språk (TOEFL), eller ett band poäng på 6,5 eller högre i International English Language Testing System (IELTS) eller motsvarande poäng i ett erkänt test, eller likvärdiga kvalifikationer till bevisa hans / hennes språkkunskaper som kommer att prövas från fall till fall. De sökande måste uppfylla ytterligare krav, om några, som fastställs av de program som de ansöka om antagning.
  2. För tillträde till Lingnan forskarutbildning via HKPFS, RGC anges att en sökande från ett icke-engelskspråkiga universitet, om han / hon kan bevisa att engelska är undervisningsspråket för alla kurser för ingången examen (s) i sin / hennes förslag forskarutbildning (s), han / hon är skyldig att bifoga poängen från TOEFL eller IELTS i doktorandansökan. Detta krav (obligatorisk inlämning av TOEFL / IELTS resultat resultat) kan undantas för sökande vars förslag PhD studier är särskilt i icke-engelska mediet, t.ex. kinesiska. Sökandena har emellertid fortfarande måste uppfylla kraven i universitetets språk i enlighet med punkt 2 ovan.

Programspecifika Förkunskapskrav

I stället för Test av engelska som främmande språk (TOEFL) / International English Language Testing System (IELTS) poäng, en sökande kan få betyget C eller högre i Cambridge Test av språkfärdighet i engelska språket; eller klass C eller högre i engelska språket i Overseas General Certificate of Education (GCE).

En sökande kan krävas för att visa hans / hennes förmåga på engelska och / eller kinesiska via hjälp av en intervju.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad September 8, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
3 - 4 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan