Phd I översättning

Lingnan University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Phd I översättning

Lingnan University

phd i översättning

Varaktighet: 3 eller 4 år (heltid) Plats: Hong Kong Institutionen för översättning vid Lingnan är en av de största i Hong Kong, med några av de bästa forskarna översättnings kineserna talande världen. Det har länge setts som en av de bästa översättningsavdelningar i Greater China, efter en stolt tradition av kompetens i stipendium och undervisning. Under de senaste åren, har professorer vid institutionen publicerat omfattande i många viktiga internationella tidskrifter. Vår mycket styrka är i översättningsteori och medlemmar ta med sig sina tvärvetenskapliga intressen sin forskning, vilket speglar utvecklingen av översättningsvetenskap. Vi är anslutna med två översättnings tidskrifter: Översättning Quarterly och Översättning och Cross-Cultural Studies. Tidigare i år, prefekt också utsetts till 2017 Cetra ordförande professor i översättning av Centrum för översättningsvetenskap vid universitetet i Leuven (Katholieke Universiteit Leuven), Belgien.

Dessutom är avdelningen unikt begåvad med en förmåga att utforska problem relaterade till engelska till kinesiska och kinesisk-to-engelsk översättning. Avdelningen erbjuder inte bara möjligheter till forskning om många aspekter av översättningsvetenskap, men också en väl utvecklad och trivsamt samhälle som ger ett starkt stöd för sina doktorander i att avancera deras intellektuella utveckling som de gå igenom forskarutbildningen. Våra tidigare doktorander har blivit framstående professorer vid sådana ansedda institutioner som Tsinghuauniversitetet och Shanghai International Studies University. Forskarutbildningen är en kraftfull ett syftar till att förbereda våra studenter för att möta effektivt forskningsuppgifter som kommer att krävas av dem i deras framtida akademiska karriärer.

Applikationsmetoder

Sökande kan ansöka om upptagande till forskarutbildningen på två sätt enligt följande:

1. Ansök om doktorandprogram via PhD Fellowship Scheme Hong Kong (HKPFS)

Lingnan är en av de universitet som kan nominera lysande sökande till stipendium ska beviljas av forskningsbidrag rådet (RGC) genom HKPFS. Varje stipendium stag kommer att förses med HK $ 240.000 / år (HK $ 20,000 / månad) och en konferens / forskningsrelaterade resebidrag på upp till HK $ 10,000 / år i högst 3 år. (US $ 1 = HK $ 7,8).

Ansökan om antagning genom detta system är nu inbjudna. För att ansöka om upptagning, vänligen gör en första ansökan på RGC: s entrésystem på www.rgc.edu.hk/hkphd under perioden 1 september till 1 december 2017 (Hongkong Tid 12:00) . Varje sökande kommer att tilldelas ett referensnummer. Sökanden måste då lämna in en fullständig ansökan direkt till Lingnans elektroniska system på www.ln.edu.hk/admissions/applyonline senast den 3 december 2017 . Sena ansökningar kommer inte att beaktas.

2. Ansök om doktorandprogram Direkt

Sökande kan också ansöka om upptagande till forskarutbildning genom att applicera direkt till universitetet. Heltidsstuderande normalt förses med doktorand. Den forskarstuderande för en doktorand kommer att bli HK $ 16,390 / månad * (kursen är föremål för granskning).
* Höjas till HK $ 16.720 / månad efter bekräftelse på kandidatur.

Universitetet inbjuder ansökningar från 1 november 2017 till 26 januari 2018 . Sökande kan ansöka online via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. För mer information, vänligen besök www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Allmänna behörighetskrav

  1. En sökande för antagning till kandidatur för graden av doktorsexamen ska normalt:
  • en. hålla en magisterexamen utfärdas av en högre utbildningsanstalt erkänts för detta ändamål av universitetet; eller
  • b. inneha en relevant kandidatexamen med första eller andra klass utmärkelser eller en likvärdig standard, och har registrerats i ett studieprogram för en magisterexamen vid en erkänd högskola under minst ett år och ha bevis för forskning prestation; eller
  • c. har fått en motsvarande kompetens av a) eller b) ovan; eller
  • d. har gett tillfredsställande bevis för akademisk och professionell uppnå.

Obs: Första gradens akademiker med beprövad forskning kvalifikationer eller erfarenheter kan tas upp direkt till forskarutbildning endast i undantagsfall. Normalt en kandidat utan en magisterexamen inte skulle bli antagen till forskarutbildning och han / hon skall anmäla sig som en MPhil student i första hand.

  1. Utöver ovanstående är en sökande vars examen inte från en högskole i Hong Kong eller en engelskspråkigt land bör få minst poäng av 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (Internet baserad test) i Test av engelska som främmande språk (TOEFL), eller ett band poäng på 6,5 eller högre i International English Language Testing System (IELTS) eller motsvarande poäng i ett erkänt test, eller likvärdiga kvalifikationer till bevisa hans / hennes språkkunskaper som kommer att prövas från fall till fall. De sökande måste uppfylla ytterligare krav, om några, som fastställs av de program som de ansöka om antagning.
  2. För tillträde till Lingnan forskarutbildning via HKPFS, RGC anges att en sökande från ett icke-engelskspråkiga universitet, om han / hon kan bevisa att engelska är undervisningsspråket för alla kurser för ingången examen (s) i sin / hennes förslag forskarutbildning (s), han / hon är skyldig att bifoga poängen från TOEFL eller IELTS i doktorandansökan. Detta krav (obligatorisk inlämning av TOEFL / IELTS resultat resultat) kan undantas för sökande vars förslag PhD studier är särskilt i icke-engelska mediet, t.ex. kinesiska. Sökandena har emellertid fortfarande måste uppfylla kraven i universitetets språk i enlighet med punkt 2 ovan.

Programspecifika Förkunskapskrav

En sökande vars examen är inte från en högskole i Hong Kong eller en engelskspråkigt land bör normalt ha TOEFL-resultat på 600 (pappersbaserat test) eller 250 (datorbaserat test) eller 100 (internetbaserad test) eller en minimi band poäng av 7 i IELTS eller motsvarande poäng i en erkänd engelska språkkunskaper test, eller likvärdiga kvalifikationer för att bevisa hans / hennes språkkunskaper som kommer att övervägas på en bedömning från fall till fall.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad September 15, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
3 - 4 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Hongkong - Tuen Mun
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Hongkong - Tuen Mun
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan