Phd geografi

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Phd geografi

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Forskningsöversikt

Ett ledande centrum för forskarutbildning och forskning, Geografiska institutionen har internationellt erkända styrkor över hela disciplinen.

En doktorand är den mest avancerade formen av forskarutbildning. Det delas ut efter avslutad övervakad forskning, muntlig examination och avhandling.

Geografiska forskningsområden inkluderar:

Kulturella och historiska geografi

Formad genom och formning, bredare utveckling inom konst, humaniora och samhällsvetenskap

 • Kulturer av Landskap
 • Historiska Geographies av Empire, miljö och hälsa
 • Historier av geografiska och miljökunskap

Ekonomiska världar

Att utveckla analys av ekonomiska fenomen i modern globalisering inom geografi och samhällsvetenskapen

 • Pengar
 • Kunskap
 • Kroppar
 • Värde

Miljö och samhälle

Fokuserad på ämnen på miljö-samhällets gränssnitt i olika geografiska sammanhang och vågar

 • Hållbar storstad och landsbygd Land Management
 • Farming, livsmedel och skogsbruk
 • Hållbar användning och förvaltning av vatten
 • Hälsa och miljö

Geosciences

Ledande forskning inom jord- och miljösystem över en rad rumsliga och temporära skalor; undersöka mönster och processer inom biosfären, atmosfären, hydrosfären och litosfären för att göra slutsatser om tidigare, nuvarande och framtida förändringar

 • Biogeography
 • Miljörekonstruktion
 • informatik
 • Vattenresurser

Våra studenter är starkt integrerade i vår forskning och bidrar till alla verksamhetsområden och återspeglar vårt internationella arbete.

Nyckelfakta

 • Topp 50 världen över för geografi i QS World University Rankings efter ämne 2017
 • 75% av forskningsproduktionen anses vara världsledande eller internationellt utmärkande i den senaste Research Excellence Framework
 • 100% av geografi forskarstuderande säkrade arbete eller vidare studier inom sex månader efter examen

Faciliteter

Skolbyggnader

Förutom universitetets IT-tjänster kommer du att få tillgång till ditt eget skrivbord och en bärbar dator, och har tillgång till fotokopiering och telefonfaciliteter. Skolan har också ett antal specialiserade anläggningar, beroende på dina behov eller forskningsområden.

biblioteksfunktioner

De Hallward Bibliotek alla de stora geografi publikationer och tidskrifter. Våra biblioteksfunktioner öppna långa timmar och omfattar områden för grupparbeten, individuella och tyst studie.

Forskarskola

Graduate School ger forskarutbildning och utveckling för forskarstuderande och tidiga karriärforskare som representerar behoven hos doktorander på universiteten.

Du kommer ha tillgång till ett särskilt utrymme på University Park, som inkluderar datostationer, Wi-Fi, studier och sociala områden och kök.

Forskningsstöd

Forskningsseminarier

Förskollärare integreras i skolans forskargrupp genom deltagande i forskningseminarier genom att besöka talare och forskningsverkstäder som ges av skolans medlemmar. Det finns en aktiv forskar forskargrupp i vart och ett av skolans fyra viktiga forskningsområden.

finansieringsstöd

Du kommer att få ett minimalt årligt stödbidrag på £ 500 och uppmanas att ansöka om ytterligare skol- och universitetsfinansiering för konferensmöte.

undervisningstillfällen

Andra och tredje åriga forskarstuderande kan ansöka om att bygga sin betalda lärarupplevelse genom att leverera grundutbildningar. Utbildningskurser om undervisningsmetoder erbjuds och undervisning är föremål för tillgänglighet och kan inte garanteras.

Studentcentrum

Studenttjänster ger en rad stöd och information för att förbättra din studentupplevelse. De ingår i ett omfattande nätverk av universitetstjänster som inkluderar akademiskt och handikappstöd, rådgivning, ekonomiskt stöd och barnomsorgstjänster.

International Office

Internationella kontoret säkerställer att EU-studenter och internationella studenter har all den information de behöver för att leva och studera i Nottingham. Det erbjuder ett välkommet program strax före början av läsåret.

Centrum för English Language Education

Akkrediterat av British Council för undervisning i engelska i Storbritannien, ger universitetets centrum för engelsk språkutbildning högklassig förberedelse och engelspråkligt stöd, samt ett socialt program för sina studenter.

Students 'Union

Studentkåren är en viktig källa till stöd med sitt eget studentrådgivningscenter och engagerade doktorand.

Program Forskare Utveckling

I nära samarbete med akademiska skolor, forskarskolan hängivna lärarlag bidra till fakultetsspecifika och forskar utbildningsprogram. De levererar kärnutbildning i enlighet med de normer som fastställts av Storbritanniens stora forskningsfinansiärer genom sitt utvecklingsprogram för forskare.

Förutom att hjälpa dig att utveckla dina forskarkunskaper erbjuder du möjligheter att förbättra dina kommunikationsförmåga, karriärmöjligheter, tidshantering och entreprenörskap, samt träffa och arbeta tillsammans med forskare från andra discipliner.

Hitta en handledare

Du kommer att tilldelas två handledare som är lämpliga för ditt fält. Se till att vi har en handledare som delar intresse för ditt föreslagna forskningsområde innan du ansöker. Detaljer om forskarhandledare vid universitetet finns också på vår forskning A till Z.

Enskilda projekt kan vara baserade inom en av forskningsämnena eller korsa mellan forskargrupper, och studenterna kan ha handledare från flera grupper.

Lediga

Många av våra doktorander fortsätter på akademiska fält, antingen vid University of Nottingham eller någon annanstans. Andra nyutexaminerade har gått vidare på arbete för organisationer som miljöbyrån, Centrum för ekologi och hydrologi, Experian, skogskommissionen och företag och professionella serviceföretag.

Anställningsförmåga och genomsnittlig grundlön

100% av kandidatexamen från Geografiskolan som var tillgängliga för anställningsskyddat arbete eller vidareutbildning inom sex månader efter examen. £ 25.721 var den genomsnittliga grundlönen, med högst £ 29.847. *

* Kända resmål för heltidshem efterstudenter 2015/16. Lönerna beräknas utifrån medianen av de som är anställda i heltid i Storbritannien.

Karriär och kompetensutveckling

Oavsett om du vill förbättra dina karriärmöjligheter eller utveckla din kunskap kan en doktorsexamen från University of Nottingham hjälpa dig med var du vill vara.

Universitetets prisbelönta Careers and Employability Service erbjuder specialiststöd och vägledning medan du studerar och för livet efter att du har examen. De hjälper dig att utforska och planera ditt nästa karriärflytt, genom regelbundna evenemang, arbetsgivarledda kompetenssessioner, placeringsmöjligheter och en-till-en-diskussioner.

Ingångskrav

Masters (eller internationell ekvivalent) i en relevant disciplin, med i genomsnitt 60% eller högre; sökande med en 2: 1 (eller internationell ekvivalent) eller annan lämplig kvalifikation och / eller minst två års relevant yrkeserfarenhet som också beaktas

Engelska krav

IELTS: 6,5 (inte mindre än 6,0 i någon del)

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 - 6 år
Deltid
Heltid
Price
Pris
4,300 GBP
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Nottingham, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - Nottingham, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan