PHDSTUDIES.SE

Jämför 4 PhD-program i Stadsplanering

En doktorsexamen, även känd som Filosofie doktor, är en forskarexamen som kan bidra till att förbättra karriärmöjligheter. Det finns många internationella möjligheter att tjäna en doktorsexamen, och gemensamma studiefält omfattar naturvetenskap, affärer, medicin, teknik, humaniora och samhällsvetenskap.

Du kanske frågar dig själv, vad är en doktorsexamen i stadsplanering? Detta program förbereder individer att arbeta med stadens designers, kommuner och arkitekter för att expandera infrastruktur. Ämnen studeras kan inkludera markanvändning, teori, historia, statistik, stadsplanering, fysisk planering praxis, ekonomi och urban lag. Många utbildningsprogram erbjuder också specialiseringsområden som internationell utveckling, bevarande, fastigheter, transportplanering och geografisk information.

Studenter som bedriver en stadsplanering grad fördel i ett antal olika sätt. De lär sig att ta hänsyn till miljön och kan fatta beslut i svåra situationer.Arbetet kan hittas i hela världen, och eleverna lära sig att arbeta och kommunicera med olika människor och kulturer.

De kostnader som är förknippade med att tjäna en doktorsexamen i stadsplanering variera ganska lite från en institution till en annan. Det finns många internationella alternativ, och undervisning och avgifter beror på platsen i skolan, programmets löptid, och andra tillhörande kostnader. Eleverna uppmuntras att kontakta skolorna direkt för att ta reda på vad som förväntas ekonomiskt.

Det finns en anständig efterfrågan på akademiker med en examen i stadsplanering. Individer kan arbeta med olika företag för att avgöra hur mark ska användas och utvecklas. Anställa arbetsgivare kan omfatta regeringen, akademiska institutioner och privata organisationer. Beroende på intresse studerande kan föredra arbete återfinns i spretande områden eller kompakta städer där utrymmet är begränsat och värderas.

Om stadsplanering är av intresse för dig, börja forska och jämföra skolor just nu. Med vår omfattande onlinedatabas, söka efter program nedan och kontakt direkt upptagande kontor i skolan i ditt val genom att fylla i täten form.

 

4 Resultat i Stadsplanering Filter

Doktorsexamen i stads- och regionalvetenskap

GSSI - Gran Sasso Science Institute
Campusstudier Heltid 4 år Kontakt Skolan Italien L'Aquila

Ph.D. Program i "Urban Studies and Regional Science" är unik i världen. Det är ett tvärvetenskapligt program som är avsedd för studenter från olika bakgrunder, inklusive tillämpade ekonomer, ekonomiska geografer, stadsplanerare och sociologer. Våra huvudforskningstema innefattar migration (både frivillig och tvång), regional motståndskraft (både i perifera områden och städer), kunskap (innovation, mänskligt kapital, kreativitet, entreprenörskap) och den informella ekonomin. Det metodologiska tillvägagångssättet sträcker sig från mer kvalitativa (fallstudier) tekniker till mer kvantitativa (ekonometriska) Vi har praktikprogram med OECD och Europeiska kommissionen och flera samarbeten med utländska universitet (inklusive ett Erasmus-program med London School of Economics). Våra studenter är helt finansierade och vi ger dem boende och måltidsbonus.

Officiell forskarutbildningen inom arkitektur och urbanism

Universidade da Coruña
Campusstudier Heltid Deltid 3 - 5 år September 2019 Spanien A Coruña + 1 fler

Det officiella programmet Doktor i "arkitektur och urbanism" arrangeras av universitetet i A Coruña. Att vara en enda examen vid universitetet System of Galicien är avsedd för att samla forskning inom dessa discipliner i den autonoma regionen Galicien, men utan att ge upp sin expansion nationellt och internationellt.

Filosofie doktor i planering

University of British Columbia - Faculty of Applied Science
Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Kanada Vancouver

SCARP är intresserad av att locka eleverna till sin Ph.D. program som är intresserade av ämnen som i stor utsträckning är relaterade till övergången till hållbarhet genom demokratisering av planeringsmetoder. Under detta breda paraply har vår fakultet olika intressen, allt från hållbara transportstudier till katastrofberedskap, samhällsutveckling och social planering, fattigdomsbekämpning i hemlandet och utomlands, förhandlingar och medling av mark- och resurskonflikter, ekologiska fotavtryck, riskanalys, hantering multikulturella städer och regioner, tvärkulturell och inhemsk planering, samhällsbaserad stadsdesign, urbanisering och dess utmaningar i Öst- och Sydostasien för att bara nämna några av våra fakultets forskningsintressen. Vårt forskningsinriktning är i sig tvärvetenskapligt och spänner över kvalitativa och kvantitativa metoder.

Phd i urbana studier

University of Johannesburg
Campusstudier Heltid 3 år Februari 2020 Sydafrika Johannesburg

DLitt et Phil (Urban Studies) är en avancerad form av studie där en kandidat har att bedriva oberoende forskning och producera en avhandling som visar ett bidrag till kunskap inom området.