PHDSTUDIES

Jämför 6 PhD-program i Stads- och samhällsplanering

Ph.d.-doktorn är doktorsexamen utdelad av ett universitet. Även känd som doktor i filosofi, kräver det ofta rigorösa, avancerade studier i ett enda ämne och kulminerar sedan med en avhandling. Kandidater med doktorand är kända som "läkare" inom sitt område.

Vad är en doktorand i stads- och stadsplanering? En doktorsavhandling inriktad på stads- och regionalplanering hjälper eleverna att utveckla förmågan att förstå markanvändning, miljöskydd och allmänhetens välfärd med särskild uppmärksamhet åt vatten-, luft- och naturresursrättigheter. Eleverna kan ofta välja mellan klasser som designanalys, stadsplanering och township design. De kan också hitta kurser som förhandlingar, regional tillväxt och landsbygdsutveckling.

Samtidigt som de arbetar mot doktorsexamen i stads- och regionalplanering, utvecklar eleverna ofta färdigheter som hjälper dem att avancera i sina karriärer. Dessa kan omfatta organisation, planering och hantering. De kan också utöka sin förmåga att kommunicera, förhandla och förmedla.

Offentliga och privata universitetskostnader varierar ofta kraftigt på grund av plats, klassspecialisering och instruktör. Därför kan potentiella studenter överväga att kontakta de skolor de vill delta i och begära information om kostnader som är förknippade med att erhålla doktorsexamen i stads- och regionalplanering.

Kandidater med doktorsexamen i stads- och regionalplanering skapar vanligtvis strategier om hur man använder mark och bygger samhällen. De kan också välja att specialisera sig i historisk bevarande eftersom de skapar planer för att rädda historiska byggnader, fortar och fyrar. Karriär kan ofta hittas som transportdesigners, byggnadsmätare och markanvändare. Kandidater som vill fokusera på miljön kan söka arbete som miljöledare, hållbarhetskonsulter och rådgivare för kustområden. Regeringar kan också använda akademiker för att hjälpa designparker och utveckla planer för att skydda naturresurser.

Ph.d.-program i stads- och regionalplanering finns på universiteten runt om i världen. För att hitta ett schema som passar dina behov, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

 

6 Resultat i Stads- och samhällsplanering Filter

PhD i miljöplanering

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)
PhD
<
Heltid
<
Deltid
<
3 år
Engelska
Campusstudier

Institutet för fysisk planering och miljöplanering (ISEP) är en av de snabbast växande och dynamiska planeringsforskningsmiljöerna i Storbritannien.

Läs mer

Ph.D. i arkitektur, design, planering

University of Camerino the international School of Advanced Studies
PhD
<
Heltid
<
3 år
Engelska
Italienska
Campusstudier

Område: Arkitektur, Design, Planering

Läs mer

Ph.D. i regional planering

College of Fine & Applied Arts at the University of Illinois at Urbana-Champaign
PhD
Sep 2021
Engelska
Campusstudier

Den internationellt erkända doktorsexamen i regional planering förbereder forskare för ledarpositioner vid universitet och forskningsinstitutioner i USA och över hela världen ...

Läs mer

Ph.D. i stadsstudier

University of New Orleans
PhD
Sep 2021
Engelska
Campusstudier

Programmet doktor i filosofi i stadsstudier är ett tvärvetenskapligt program inom College of Liberal Arts, Education and Human Development som gör det möjligt för studenter me ...

Läs mer

Ph.D. inom stads- och regionalplanering

University of Pennsylvania Weitzman School of Design
PhD
Sep 2021
Engelska
Campusstudier

University of Pennsylvania är en intellektuellt stimulerande miljö för att studera dagens storstadsutmaningar. För att utveckla svar, vår doktorsexamen studenter har enkel til ...

Läs mer

Ph.D. i stadsdesign och planering

University of Washington
PhD
Sep 2021
Engelska
Campusstudier

Tvärvetenskaplig Ph.D. vid University of Washington är en av 39 Ph.D. program för stads- och regionalplanering i Nordamerika och en av de äldsta, grundades 1967.

Läs mer