PHDSTUDIES

Jämför 4 PhD-program i Samhällsplanering

En doktorsavhandling fokuserar på att uppmuntra behärskning av ett visst ämne. Studenterna bedriver ofta dessa alternativ efter avslutad kandidatexamen eller masterexamen i det valda fältet. Den omfattande kunskap som erhållits kan hjälpa utexaminerade att bredda sina karriärmöjligheter.

Vad är en doktorand i regional planering? Under dessa program kan studenter utveckla en specialiserad förståelse för tillvägagångssätt för både stads- och landsbygdsplanering. Studenter använder ofta nödvändiga forskningsfärdigheter medan de utforskar etablerade och utvecklande metoder för att hitta bästa metoder inom landskapssfären. Typiska kurser och projekt omfattar ämnen i naturen, social interaktion, regionala system, kontinentala frågor, trafiksystem, globalisering och geopolitiska förändringar.

När graden är klar kan eleverna upptäcka en rad fördelar. Det kritiska tänkandet som utvecklats under programmet kan hjälpa eleverna att ta sig mer professionellt ansvar. Dessutom kan förståelse av regionala system och kunskapen för att genomföra hållbara strategier underlätta för studenter att gå in i karriär relaterade till regional planering.

Programkostnaden förändras baserat på studiens varaktighet och det unika priset för en institution. Forskning kan vara nödvändig för att förstå undervisning, avgifter och andra kostnader. Med rätt kunskap kan studenterna budgeta på lämpligt sätt.

Att slutföra studieriet kan öppna en rad karriärmöjligheter. Många elever söker efterfrågan i offentliga organisationer som planerare och administratörer. Dessutom kan eleverna ta ställning till konsulter med internationella organisationer intresserade av att utforska globala hållbarhetslösningar. I den privata sektorn omfattar potentiella ståndpunkter stadsplanerare på markutvecklingsföretag och byggföretag. De som är intresserade av att bedriva vidare fältforskning kan välja att utföra positioner som professorer eller regeringsforskare.

Institutioner med doktorand i regional planering kan hittas i en mängd olika städer runt om i världen, eller alternativ på nätet kan vara ett bra alternativ för studenter som inte vill resa. För att arbeta med att hitta det perfekta programmet, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

 

4 Resultat i Samhällsplanering Filter

Filosofie doktor i planering

University of British Columbia - Faculty of Applied Science
PhD
Sep 2021
<
Heltid
<
4 år
Engelska
Campusstudier

Vår fakultet har olika intressen, allt från hållbara transportstudier till katastrofberedskap, samhällsutveckling och social planering, fattigdomsbekämpning hemma och utomland ...

Läs mer

Ph.D. inom regional och politisk geografi

Charles University Faculty of Science
PhD
<
Heltid
<
4 år
Engelska
Kombinerat online och på campus
Campusstudier
Internet

Fältet riktar sig till lokala, regionala, makroregionala, kontinentala och globala problem i landskapsfären. Syftet är baserat på studien av utvecklingen av naturen - sociogeo ...

Läs mer

Doktorand i regional utveckling

Universidad de La Laguna
PhD
<
Heltid
<
Deltid
Spansk
Engelska
Campusstudier

Doktorandprogrammet för regional utveckling som föreslås är resultatet av anpassningen av det nuvarande doktorandprogrammet för regional utveckling, utbildning och sysselsättn ...

Läs mer

Ph.D. i regional planering

College of Fine & Applied Arts at the University of Illinois at Urbana-Champaign
PhD
Sep 2021
Engelska
Campusstudier

Den internationellt erkända doktorsexamen i regional planering förbereder forskare för ledarpositioner vid universitet och forskningsinstitutioner i USA och över hela världen ...

Läs mer