Filter
PhD
Studietyp: Alla Tempo: Alla

Jämför 6 PhD-program i Kostvetenskap

De flesta utbildningsområdena kulminerar i en doktorand som högsta nivå av akademisk prestation. Efter avslutad doktorand är utexaminerade bland de mest kunniga och erfarna yrkesverksamma i världen. Innan de kan anmäla sig måste de dock slutföra flera program på lägre nivå.

Vad är en doktorsexamen i livsmedelsvetenskap? Detta ämnesområde innehåller element från flera andra discipliner, inklusive kemi, biologi, kemiteknik, biokemi och mikrobiologi. Det finns också flera specialiseringar inom matvetenskap som du kan välja bland, såsom matförpackning och konservering, matteknik och matkemi. Studenter inom detta område lär sig om att skapa nya typer av mat, hantera eller förbättra nuvarande typer av mat och hur man gör mat hälsosammare.

Ett av de mest betydelsefulla sätten för eleverna i en doktorsavdelning är deras utveckling av speciella färdigheter. Dessa färdigheter öppnar alla möjliga karriärmöjligheter och högre lönepotential. Matvetenskapsstudenter utvecklar utmärkta forskningsförmåga, förståelse för kemi och kritisk tänkande och utvärderingsförmåga.

Kostnaden för inskrivning i en doktorsexamen i Food Science-programmet varierar beroende på ett antal aspekter. Dessa kan inkludera allt från skolan och programmet du valde till landet du studerar i. Det är klokt att grundligt undersöka dessa faktorer innan du registrerar dig.

Eftersom mat är en vital nödvändighet för samhället finns det olika karriärmöjligheter för dem som studerar matvetenskap. Positioner finns i många olika fält, alla med egna mål. De flesta studenter väljer att bli matvetenskapsmän, kemister eller biologer för att undersöka och utveckla olika aspekter av livsmedelsproduktion och dess påverkan på människokroppen.

Det bästa sättet att börja nästa steg i din utbildning är att hitta rätt program. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde:

6 Resultat i Kostvetenskap

Dalian Polytechnic University

Två rekommendationsbrev från professorer Passerar DPU Admission Examination DPU Förstklassig stipendium: 3,000RMB / år DPU andra klassens stipendium: 2 ... [+]

PhD-program i Kostvetenskap. Två rekommendationsbrev från professorer Passerar DPU Admission Examination DPU Förstklassig stipendium: 3,000RMB / år DPU andra klassens stipendium: 2,000RMB / år DPU tredje klassens stipendium: 1,000RMB / år Individuell Stipendium för Aktiviteter: 500RMB / år [-]
Kina Dalian
September 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
London South Bank University

Vi fokuserar på globalt betraktad, teoretisk och tillämpad forskning med "verklig värld" påverkan. Vår undervisning är fullt informerad av modern forskning och vår excell ... [+]

Nästan tre fjärdedelar av London South Bank University sydbankuniversitetets (LSBU) forskningsprojekt beviljades de två högsta möjliga värderingarna för "inverkan" av den senaste utbildningen av högskoleforskning, Research Excellence Framework (REF) 2014. Våra forskare vid School of Applied Sciences arbetar i tvärvetenskapliga grupper för att rikta viktiga samhällsutmaningar på områdena människors hälsa, välbefinnande, prestanda och beteende. Vi tillämpar teorier på dessa områden på samtida verkliga frågor genom att göra innovativ och rigorös vetenskap.

Vi fokuserar på globalt betraktad, teoretisk och tillämpad forskning med "verklig värld" påverkan. Vår undervisning är fullt informerad av modern forskning och vår excellens förstärks av enastående forskningsanläggningar som gör det möjligt för både personal och studenter att genomföra avancerade studier med den senaste tekniken och anläggningarna.... [-]

Storbritannien London
May 2019
Heltid
Deltid
3 - 6 år
Campusstudier
Online
Läs mer på svenska
University of Chemistry and Technology, Prague

Huvudsyftet med doktorsprogrammet är att förbereda kandidater med förmåga att självständigt kreativt arbete och djup kunskap inom matteknik och andra relaterade ämnen. ... [+]

Översikt

Huvudsyftet med doktorsprogrammet är att förbereda kandidater med förmåga att självständigt kreativt arbete och djup kunskap inom matteknik och andra relaterade ämnen. Studien är inriktad på det vetenskapliga och forskningsarbetet inom tekniska processer och grundar sig på omfattande kunskaper om kemiska, biologiska, tekniska och ekonomiska discipliner samt kunskapen om lösningen av de specifika komplexa problemen hos utvalda livsmedelsgrenar (spannmål, bageri och sockerteknik, mjölk- och fettteknik, kött- och köttproduktersteknik, teknik för frukt och grönsaker, teknik för ytaktiva ämnen och tvättmedel och kosmetika).

Karriärer

Kandidater kan arbeta inom vetenskap och forskning eller direkt i livsmedelsindustrin, liksom på relaterade områden som kosmetika och kemisk industri, inklusive behandling av avfall och miljöskydd. De kan inneha ledande befattningar inom utveckling, produktion, kontroll och projektion i kommersiella företag eller statliga institutioner. På grund av det brett kompetensbegreppet är akademikerna inte bara redo för professionell handling i sin specialisering utan också för anpassning för eventuell tillämpning inom andra tekniska och vetenskapliga områden.... [-]

Tjeckien Prague
October 2019
Heltid
Deltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Chemistry and Technology, Prague

Målet med studien är att utbilda specialister med djup kunskap inom matkemi, mat / foderanalys och mänsklig näring - vilket speglar den nuvarande tekniska utvecklingen in ... [+]

Översikt

Målet med studien är att utbilda specialister med djup kunskap inom matkemi, mat / foderanalys och mänsklig näring - vilket speglar den nuvarande tekniska utvecklingen inom respektive vetenskapsområde och med visionen om framtida utveckling / utmaningar . Studenterna får inte bara en omfattande teoretisk kunskap utan också bred praktisk erfarenhet i laboratorier utrustade med modern instrumentering. Kurser som ges till en framtida specialist är inriktade på reaktion som uppstår i livsmedel under transport och / eller lagring. De viktigaste parametrarna av livsmedel, såsom näringsvärde, sensoriska egenskaper och säkerhet är under fokus, kosttillskott är också ett problem av oro. Särskild uppmärksamhet ägnas åt avancerade analytiska strategier som är tillämpliga för effektiv kontroll av kemiska föroreningar / restsubstanser / toxikanter. Uppmärksamhet ägnas också åt moderna omics-strategier som möjliggör bekämpning av mattbedrägerier och studier av biologiskt aktiva livsmedelskomponenter. När det gäller mänsklig näring är vissa kurser oroade med medicinsk aspekt i samband med detta område.... [-]

Tjeckien Prague
October 2019
Heltid
Deltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Brno University of Technology

Syftet med studien är att nå balansen mellan teoretiska och experimentella färdigheter och tillämpningen av de allmänna förfarandena inom kemi och livsmedelsteknik. ... [+]

Kemi och teknik för livsmedel

Förkortning: DKAP_CHTP

Nivå på kursenhet: Doktorand

Fakulteten: Kemiska fakulteten

Akademiskt år: 2019/2020

En titel tilldelad: Ph.D.

Kvalificering utdelas: Ph.D. inom fältet "Kemi och teknik för livsmedel"

Kvalificeringsnivå: Doktorand (3: e cykeln)

Särskilda behörighetskrav:

Kandidatexamen i kemiteknik, matkemi eller andra kemiska specialiseringar som tjänas vid universitetets fakulteter, ICT Prag eller jordbruksuniversitet.

Viktiga lärandemål:

Ph.D. studier och studierelaterad forskning är inriktade på förvärv och utveckling av teoretisk kunskap och experimentella färdigheter inom matkemi och tekniska processer för matproduktion, tillämpad analytisk och fysisk kemi, mikrobiologi, biokemi och molekylärbioteknik. Studien är utformad i linje med utvecklingen av livsmedelsvetenskap och matsteknik och andra grundläggande och tillämpade specialiseringar.... [-]

Tjeckien Brno
September 2019
Heltid
Deltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Queen's University Belfast

Detta program fokuserar på tillämpade aspekter av avancerad och framväxande analytisk teknik för att ta itu med aktuella problem inom livsmedelssäkerhet, näring och matfö ... [+]

PhD Food Safety and Biotechnology

Forskningsstrategier

Detta program fokuserar på tillämpade aspekter av avancerad och framväxande analytisk teknik för att ta itu med aktuella problem inom livsmedelssäkerhet, näring och matförsörjning. Den täcker hela livsmedelskedjan från gård till gaffel och lägger stor vikt vid länken mellan förbättrad livsmedelssäkerhet och näring och förbättrad folkhälsa.

Forskningsstyrkor

Avancerade och framväxande tekniska och analytiska plattformar (biosensorer, isotop och serier)Djurmat och fodersäkerhetDjurhälsa och sjukdomsdiagnostikGlobal livsmedelssäkerhetMat och näring metabolomicsMat och näringskvalitetsmätningarMatkemiMetod för livsmedelssäkerhetsdetekteringMatspårbarhet och äkthetImmunodiagnostik för matföroreningar och toxindetektionNaturliga föreningar och deras hälsoprogramNya och funktionella livsmedelTerapeutiska biomolekylerINGÅNGSKRAV... [-]
Storbritannien Belfast
September 2019
Heltid
Deltid
Campusstudier
Läs mer på svenska