close

Filter

Visa resultat

Jämför PhD-program i Klimatologi

För många ämnen är en avancerad akademisk examen känd som doktor i filosofi eller doktorsexamen. Det anses vara den högsta studien som kan erhållas från ett universitet eller högskola och kan ta fem eller flera år av intensiv studie för att tjäna. Vad är en doktorand i klimatologi? En doktor i filosofi i klimatologiprogrammet är i allmänhet en studie av klimat, miljöpåverkan och… Läs mer

För många ämnen är en avancerad akademisk examen känd som doktor i filosofi eller doktorsexamen. Det anses vara den högsta studien som kan erhållas från ett universitet eller högskola och kan ta fem eller flera år av intensiv studie för att tjäna.

Vad är en doktorand i klimatologi? En doktor i filosofi i klimatologiprogrammet är i allmänhet en studie av klimat, miljöpåverkan och hur regionala och globala klimat har förändrats. Studenter kan välja att fokusera sina studier på långsiktiga vädermönster, klimatpåverkan på samhället, eller infrastruktur och klimat. Kurser som studenterna kan överväga inkluderar ofta mikroklimatologi, meteorologi, termodynamiska förändringar och atmosfärsanalys. Andra klasser för överväganden kan innefatta trycksystem, solstrålning och klimatklasser.

Studenter som arbetar mot doktorsexamen i klimatologi utvecklar ofta affärsförmåga som kan främja sin karriär, som organisation, kommunikation och analys. De kan också hitta personlig tillväxt eftersom de utvecklar färdigheter, inklusive innovation och en uppskattning av naturen.

Programkostnader skiljer ofta mellan skolor för filosofie doktorand i klimatprogram. Studenter kan få information om kostnader genom att kontakta sitt valda universitet och begära uppgifter om anmälningsavgifter.

Kandidater med doktorsexamen i klimatologi kan tycka att de har världsomspännande anställningskällor. Några exempel på potentiella arbetsgivare är National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), Earth System Research Laboratory, Global Atmosphere Watch, Climate Prediction Center och Global Climate Observing System. Dessutom har nästan varje land, nation och storstad en tidig varning organisation som ofta sysselsätter doktorander för att hjälpa till att förutsäga katastrofala händelser. Kandidater kan också välja mellan karriärer i tv som en person som är i luften eller en forskare bakom kulisserna. För de som är villiga att resa, kan regeringar anställa expertledare för platser på avlägsna klimatforskningsplatser runt om i världen.

Du hittar doktorsprogram i klimatologi runt om i världen på olika universitet. Börja dina studier med en sökning efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde: 
format_list_bulleted Filter
Charles University Faculty of Mathematics and Physics
prag, Tjeckien

Studiet fokuserar på den fysiska karaktären av ett brett spektrum av atmosfäriska fenomen och processer, som emellertid också har tvärvetenskaplig tillämpning inom atmosfärske ... +

Studiet fokuserar på den fysiska karaktären av ett brett spektrum av atmosfäriska fenomen och processer, som emellertid också har tvärvetenskaplig tillämpning inom atmosfärskemi, oceanologi, fysisk geografi, miljövetenskap etc. Det är ett unikt program vid Charles University som ger en omfattande bild av jordens atmosfärs dynamiska system i ett brett tvärvetenskapligt sammanhang. Även inom Tjeckien är det det enda programmet som erbjuder utbildning inom atmosfärisk fysik, meteorologi och klimatologi. Ur metodologisk synvinkel används ett brett spektrum av teoretiska, experimentella och beräkningsfysikapplikationer interaktivt och komplementärt. -
PhD
Heltid
4 år
Engelska
Kombinerat online och på campus
Campusstudier
Internet
 

TIPS! Om du representerar en skola och vill lägga till ditt program på vår lista kan du kontakta oss här