Doktorsexamina i Genusstudier

Jämför 2 PhD-program i Genusstudier

Genusstudier

En doktorand är en av de mest eftertraktade graderna i världen. De som framgångsrikt tjänar denna referens har identifierat sig som experter inom sitt utvalda område. Även om kraven på doktorsexamen varierar mycket mellan utbildningssystem, innehåller en doktorsavhandling vanligtvis en betydande forskningskomponent kallad avhandling eller avhandling.

Kanske kanske man undrar, "Vad är en doktorsexamen i könsstudier?" Denna grad lär eleverna att analysera kön och sexualitet genom olika linser. Forskare lär sig hur dessa begrepp har förändrats över tiden och över hela världen och hur man undersöker hur de interagerar med kulturella och politiska krafter. Det är typiskt för dessa doktorander att välja ett fokus för sitt arbete. En elev kan fokusera sin eller hans kurs eller forskning om den roll som könet spelar i folkhälsan, medan en annan kan studera hur människor konceptualiserar sexualitet under en viss tid.

Doktorand i genusstudier utvecklar vanligtvis starka tvärvetenskapliga forskningsfärdigheter, vilket ger dem möjlighet att vara resursfull när de får information. Kandidater får också utmärkta skrivförmåga och förmågan att kritiskt tänka på rådande antaganden, vilka båda är användbara i ett brett spektrum av yrken.

Precis som alla andra typer av utbildning, kommer kostnaderna för att fördjupa sig i doktorander att skilja sig åt för studenter i olika länder och vid olika institutioner. Det bästa sättet för intresserade individer att uppskatta hur mycket de borde förvänta sig att betala för sin utbildning är att direkt kontakta sina intresseprogram.

Många elever har doktorsexamen i genusstudier som en väg till att bli en professor som undervisar och bedriver forskning på området. Utanför akademin kan organisationer söka kandidater till positioner som politiska analytiker för att förstå hur lagar och sociala program kan påverka människor när det gäller genus och sexualitet. Kandidater kan också bli regissörer eller samordnare för program som är inriktade på könsfrågor eller förespråka sexuella minoriteter.

Många universitet erbjuder doktorsexamen i genusstudier i olika format, inklusive online. Distansprogram kan vara särskilt tilltalande för studenter som behöver flexibilitet. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs Mer

PhD i kvinnors andlighet

California Institute of Integral Studies
Campusstudier Heltid September 2019 Amerikas förenta stater San Francisco

Kvinnors andlighet är ett tvärvetenskapligt program som förbereder akademiker som förändringsskapare som styrs av en känsla av mening, syfte och vision. [+]

PhD i filosofi och religion med koncentration i kvinnors andlighet

Grundades 1992 av internationellt kända trailblazers i kvinnors andlighet rörelse, erbjuder Women's Spirituality-programmet en tvärvetenskaplig, mångkulturell, decolonial feministisk inställning till studien av andlighet och religion. Vår läroplan innehåller ett stipendium från kvinnor / genusstudier, etniska studier, religionsstudier, filosofi, religion och relaterade områden. Vi är den första Ph.D. bevilja examenprogram i USA för att integrera en studie av den heliga kvinnan med en undersökning av nutida sociala, politiska och ekologiska problem.

Vårt program hedrar den andliga impulsen för att åtgärda undertryckandet av den heliga kvinnan och kvinnans förtryck. Vi går med dem som försöker sluta utnyttja marginaliserade sociala grupper och ta itu med jordens lidande och dess många arter.... [-]


PhD i Interdisciplinary genusstudier (Interuniversity)

Universidad de La Laguna
Campusstudier Heltid Deltid September 2019 Spanien Santa Cruz de Tenerife

PhD i tvärvetenskapliga genusvetenskap är en ny satsning på den spanska universitetet för utan motstycke i den spanska universitet. Detta är ett förslag som kommer att svara och möta efterfrågan som genereras av forskningspolitiken utvecklas för mer än ett decennium, EU och den spanska lagstiftning som kräver nödvändig och brådskande, adekvat utbildning i hög akademisk standard. [+]

För närvarande är kön ett område för innovation inom vetenskap och teknik. Doktorgrad i tvärvetenskapliga studier av kön utgör en ny satsning i spansk universitets panorama, eftersom det saknas föregångare i det spanska universitetet. Det är ett förslag som svarar mot och uppfyller efterfrågan som genereras av den vetenskapliga politik som utvecklats för mer än ett decennium sedan av Europeiska unionen och genom spansk lagstiftning som kräver brådskande och brådskande adekvat utbildning i de flesta hög akademisk nivå. Det är en interuniversitets doktorsavhandling där, förutom Universidad de La Laguna , Universitetet i Alicante, Universitetet i Alcalá, Universitetet på Balearerna, Universitetet i Huelva, Jaume I-universitetet i Castellón, Universitetet Rey Juan Carlos och det självständiga universitetet i Madrid, vilket är universitetet som samordnar doktorsprogrammet.... [-]