PHDSTUDIES

Jämför PhD-program i Ekonometri i Tjeckien 2020

Doktorsexamen är en doktorsexamen, specifikt kallas en "doktor i filosofi " examen. Detta är missvisande eftersom doktorsexamen inte nödvändigtvis filosofer (om de inte förtjänat sin examen i filosofi!). Som sagt, PhD mottagarna har möjlighet att engagera sig i tankeexperiment, resonera om problemen, och lösa problem i sofistikerade sätt.

Ekonometri använder data i många olika former, såsom statistik, linjära modeller och ekonomisk teori, för att förklara eller utmana de återkommande relationer som finns mellan ekonomiska variabler. Ekonomer litar ofta på modeller som tillverkas av ekonometri att fatta beslut om den ekonomiska politiken, finans och arbetsmarknadsekonomi.

Tjeckien, är en stat i Centraleuropa. Landet gränsar till Tyskland i väster, Österrike i söder, Slovakien i öster och Polen i norr. Dess huvudstad och största stad, med 1,3 miljoner invånare, är Prag.

De mest populära doktorsprogrammen i Ekonometri i Tjeckien 2020

1 Resultat i Ekonometri, Tjeckien Filter

PhD i sannolikhet och statistik, ekonometri och finansiell matematik

Charles University Faculty of Mathematics and Physics
PhD
<
Heltid
<
4 år
Engelska
Kombinerat online och på campus
Campusstudier
Internet

Programmet är baserat på en matematisk bakgrund, som innefattar sannolikhetsteori, stokastiska processer, matematisk och beräkningsstatistik, optimering, ekonometri, operation ...

Läs mer