4 PhD Program i Biovetenskap i Tjeckien for 2024

PhD Program i Biovetenskap i Tjeckien for 2024Filter
    • Ostrava, Tjeckien

    Heltid, Deltid

    4 år

    På Campus

    Engelsk

    • Brno, Tjeckien

    Heltid, Deltid

    4 år

    På Campus

    Engelsk

    Doktorandprogrammet Djurskydd, välfärd och beteende är ett akademiskt fokuserat studieprogram som motsvarar det nuvarande tillståndet och nivån på vetenskapen och behoven i Europa. Utexaminerade från doktorandstudien Animal Protection, Welfare and Behavior fick fördjupad teoretisk kunskap och praktiska färdigheter förvärvade genom oberoende kreativ aktivitet och förvärv av ny vetenskaplig kunskap inom studieområdet. Utexaminerade får kunskap som aktivt kan delas inom studieområdet på internationell nivå och till allmänheten. Baserat på denna kvalifikation kan akademiker tillämpa sina kunskaper på forskningsinstitutioner och universitet.

    • Hradec Kralove, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    Blandad, På Campus

    Engelsk

    Forskarutbildning i bioorganisk kemi tjänar till utbildning av kemiska experter med tonvikt på strukturen och funktionerna hos små organiska molekyler i levande organismer och på möjligheten att påverka biologiska processer i dessa organismer genom inverkan av sådana molekyler. Programmet är alltså inriktat på att studera alla aspekter av organiska föreningar, som är oumbärliga för levande organismers struktur och funktion. Det breda spektrumet av dessa föreningar inkluderar molekyler med en byggande (primära metaboliter) funktion, signalfunktion, aktiverande eller deaktiverande funktion i relation till strategiska proteiner i de levande organismerna, och även föreningar som produceras av dessa organismer (naturprodukter, sekundära metaboliter , metaboliter av xenobiotika). Studien är baserad på strukturen och syntesen av organiska föreningar med fokus på naturprodukter, heterocykler och andra organiska föreningar, som kan modulera biologiska processer. Belysande av funktionen hos sådana föreningar som delar av biologiska strukturer samt deras inverkan på biologiska processer och möjligheten att modifiera denna påverkan genom strukturella förändringar är inte mindre viktiga. Bioorganisk kemi fungerar således som en länk mellan organisk kemi och biomedicinska discipliner och överlappar delvis med farmaceutisk och medicinsk kemi. Bioorganisk kemi är dock mer generell än de två sistnämnda programmen, som i första hand är inriktade på studier och utveckling av läkemedel, dvs. en mer begränsad undergrupp av biologiskt aktiva föreningar.

    • Brno, Tjeckien

    Heltid

    4 år

    På Campus

    Engelsk

    Doktorandprogrammet Animal Husholdry, Animal Nutrition, and Biochemistry är ett akademiskt fokuserat studieprogram som motsvarar det nuvarande läget och nivån för vetenskapen och behoven av övning i Europa. Utexaminerade från doktorandstudien Djurhållning, djurnäring och biokemi fick fördjupad teoretisk kunskap och praktiska färdigheter förvärvade genom oberoende kreativ aktivitet och förvärv av ny vetenskaplig kunskap inom studieområdet. Utexaminerade kan aktivt dela med sig av sina kunskaper inom studieområdet på internationell nivå och offentligt. Baserat på denna kvalifikation är akademiker huvudsakligen anställda vid forskningsinstitutioner och universitet.