Doktorsexamina i Bioinformatik

Jämför 2 PhD-program i Bioinformatik

Bioinformatik

En doktorand är den högsta nivån av akademisk prestation på de flesta områden. Innan du får skriva in ett av dessa program måste du först slutföra examensprogram på lägre nivå. i de flesta fall inkluderar dessa en kandidatexamen och magisterexamen.

Vad är en doktorsexamen i bioinformatik? Detta fält stöder biologi genom att fokusera på informationssidan av saker. Eleverna lär sig om hur man skapar informationssystem och programvaruverktyg som organiserar och analyserar biologisk information och data. Studerande inom detta område lär sig om datavetenskap, informationsteknik och biologi samt praktiska tillämpningar av alla dessa områden. Tänk på att kandidater för bioinformatikprogrammen redan ska ha ett bra grepp om programmering och datavetenskap.

Kandidatexamen av doktorandprogrammen drar nytta av att utveckla färdigheter som öppnar nya karriärmöjligheter och ökad lön. För bioinformatikområdet innefattar dessa färdigheter programmering, analys och kritiskt tänkande för tolkning av data, och en förståelse för biologi och världens naturmiljöer.

Kostnaden för inskrivning i ett doktorandprogram varierar beroende på många faktorer. Innan du registrerar dig är det klokt att undersöka hur din specifika situation kommer att påverka avgifterna för och utbildning av ett bioinformatikprogram. Du bör komma ihåg din skola, program, land och längd av studier.

Om du ägnar dig åt bioinformatik, bedriver du förmodligen en karriär som bioinformatik specialist. Det här är den position som ansvarar för att utveckla och genomföra bioinformatik datorsystem och tolka data. Andra positioner finns tillgängliga som lutar mer på biologi eller informationsteknik än att ha en balans mellan båda. Dessa kan inkludera biolog eller IT-specialist.

För att fortsätta din utbildning i bioinformatik och uppnå högsta möjliga, hitta ett program som passar dina behov. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs Mer

Doktorsexamen i bioinformatik och genetik

Kadir Has University
Campusstudier Heltid 4 år September 2019 Turkiet Istanbul

Biologi, bioteknik och biovetenskap har utvecklats snabbt sedan 2000. För att hantera de data som produceras krävs datorteknik på grund av den stora mängden data. [+]

Doktorsexamen i bioinformatik och genetikOm programmet

Biologi, bioteknik och biovetenskap har utvecklats snabbt sedan 2000. För att hantera de data som produceras krävs datorteknik på grund av den stora mängden data. De flesta av de senaste teknikerna som används i DNA, RNA och proteinbaserad forskning stöds av bioinformatik och datavetenskap. Datavetenskapen erbjuder en ny era för biologiska vetenskaper. Exempelvis modelleras cellens byggblock, proteiner i 3D med hjälp av dator; detta möjliggör snabb och effektiv identifiering av molekylära interaktioner och signaltransduktionsvägar Pathways . På liknande sätt kan mutationer i den genetiska sekvensen detekteras ganska snabbt med användning av datatekniken. Eftersom de senaste framstegen inom beräkningsbiologi minskade kostnaden och påskyndade forskningsprocesserna inklusive läkemedelsutvecklingen, är de i silikostudierna mycket efterfrågade i branschen.... [-]


PhD i bioinformatik

University of Tehran, Kish International Campus
Campusstudier Heltid Deltid September 2019 Iran Tehran

Bioinformatik är en tvärvetenskaplig vetenskap vid gränserna för biologiska, informativa och beräkningsvetenskaper, använder beräkning för att bättre förstå biologi. Bioinformatik innefattar analys av biologiska data, i synnerhet DNA, RNA och proteinsekvenser. [+]

Introduktion

Bioinformatik är en tvärvetenskaplig vetenskap vid gränserna för biologiska, informativa och beräkningsvetenskaper, använder beräkning för att bättre förstå biologi. Bioinformatik innefattar analys av biologiska data, i synnerhet DNA, RNA och proteinsekvenser. Fältet bioinformatik upplevde explosiv tillväxt från och med mitten av 1990-talet, som i stor utsträckning drivits av Human Genome Project och genom snabba framsteg inom DNA-sekvenseringsteknik. Nyare och ny teknik producerar biologiska dataset av ständigt ökande upplösning som avslöjar inte bara genomiska sekvenser utan även RNA- och proteinöverskott, deras interaktioner med varandra, deras subcellulära lokalisering och identiteten och överflödet hos andra biologiska molekyler. Detta kräver utveckling och tillämpning av sofistikerade beräkningsmetoder. Bioinformatik använder beräkningsmetoder för analys av mönster i biologiska data och för att skapa komplexa modeller av biologisk aktivitet, inklusive försök att belysa genernas funktioner och deras interaktioner i genetiska Pathways . Utbredda sociala förmåner förväntas utifrån utnyttjandet av den stora kunskapen om livets genetiska mekanismer och relaterade processer.... [-]