Doktorsexamina i Beskattning

Jämför 2 PhD-program i Beskattning

Beskattning

En doktorsexamen i Beskattning kan också hänskjutas till och liknar redovisning. Studenter som vill bedriva en doktorsexamen i Beskattning måste utveckla forskning och kritiskt tänkande som är nödvändiga för att hantera aktuella och framtida frågor inom området för beskattning.


FD i Beskattning innebär ofta en kombination av kurser och forskning. FD i Beskattning studenter kommer att ta sådana kurser som finansiell rapportering, empiriska metodik och redovisning forskning. Exempel på ämnen av forskningen är effekterna av skatte-inducerad incitament för företag och den ekonomiska effekten av federala regler om redovisning information. Akademiker med en doktorsexamen i Beskattning går ofta vidare till karriärer inom den akademiska världen, eller andra yrken såsom statliga forskare, företag redovisningskonsult eller finansanalytiker.


Om du är intresserad av ekonomi, finans och redovisning, sedan en doktorsexamen i Beskattning kan vara den examen du söker efter.Ta en titt bland alternativen nedan och hitta universitetet med programmet för dig!

Läs Mer

Doktorandprogrammet i internationell företagsbeskattning

WU - Vienna University of Economics and Business
Campusstudier Heltid March 2019 Österrike Vienna

Doktorsprogrammet i International Business Taxation (DIBT) erbjuder en utmärkt doktorandutbildning till utestående studenter från hela världen och förbereder dem fullt ut för att utföra forskning om internationell företagsbeskattning. [+]

Doktorandprogrammet i internationell företagsbeskattning

Doktorsprogrammet i International Business Taxation (DIBT) erbjuder en utmärkt doktorandutbildning till utestående studenter från hela världen och förbereder dem fullt ut för att utföra forskning om internationell företagsbeskattning. DIBT tillhandahåller högkvalitativ tvärvetenskaplig utbildning för kandidater inom internationell beskattning, inklusive och kombinerar disciplinerna för offentlig finansiering, internationell skatterätt och gränsöverskridande skattehantering.

DIBT fokuserar på högkvalitativ akademisk utbildning och internationellt konkurrenskraftig forskning. Det riktar sig till akademikernas framtida elit och ger tvärvetenskaplig utbildning i beskattningen av företagens gränsöverskridande verksamhet, och bygger på och kombinerar kärndisciplinerna offentlig finansiering, internationell skatterätt och gränsöverskridande skattehantering. Genom att expandera skatteutbildning till icke-traditionella, men högt relevanta discipliner som ekonomisk psykologi, historia, statsvetenskap, etik och juridisk filosofi samt organisatoriskt beteende och beslutsfattande, utvidgas horisonter och en mer omfattande strategi för forskningsspecifika frågor. uppnått.... [-]


PhD / DCom i beskattning

University of Johannesburg
Campusstudier Heltid 2 - 4 år February 2019 Sydafrika Johannesburg

Kandidaten ska utveckla tillämpad special kompetens inom mastering, tolkning, förståelse, analys och tillämpning av beskattningsprinciper inom finansiell och kommersiell sektor. En kvalificerad kandidat ska visa bevis på original och självständigt vetenskapligt arbete. [+]

Kandidaten ska utveckla tillämpad special kompetens inom mastering, tolkning, förståelse, analys och tillämpning av beskattningsprinciper inom finansiell och kommersiell sektor. En kvalificerad kandidat ska visa bevis på original och självständigt vetenskapligt arbete.

Förkunskapskrav: En kandidat som har en universitetsbaserad beskattningsorienterad mästers kvalifikation på ny NQF nivå 9 / Old NQF nivå 8 kan ansöka om tillträde till denna kvalifikation. Alternativt alla andra relaterade kvalifikationer med en programspecifik kompetensnivå på NQF nivå 9 / Old NQF nivå 8 och relaterad erfarenhet som anses relevant och tillräcklig av Institutionen för Revisor.

Avslutande av registrering för programmet (och / eller fortsatt registrering) är föremål för sökande som uppfyller avdelningsspecifika krav. Sådana krav innehåller vanligen förberedande arbete som leder fram till ett forskningsförslag som godkänts av avdelningen. Möjliga exempel på förberedande arbete är förläsning, litteraturöversikt, konceptutveckling och framgångsrik genomförande av korta kurser riktade till kompetens och / eller kunskapsutveckling. Kandidater kan också vara skyldiga att framgångsrikt försvara sina forskningsförslag vid speciella diskussionssessioner.... [-]