PhD på engelska

Lingnan University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

PhD på engelska

Lingnan University

PhD på engelska

Varaktighet: 3 eller 4 år (heltid)

Plats: Hongkong

Samtida engelska studier är ett spännande område av undervisning och forskning. Engelska institutionen erbjuder ett hedersprogram och ett doktorandprogram i engelska studier. För oss omfattar engelska studier studiet av nutida litteratur i engelska, tillämpade språkstudier och språkstudier. Vi känner igen engelska som en internationell diskurs eller lingua franca, inte längre en litteratur och ett språk som tillhör Storbritannien och Nordamerika.

Samtidigt som vi omfattar ett brett spektrum av intressen inom tillämpad språkvetenskap, pedagogik och litteraturstudier, är vi särskilt starka

 • kritisk teori
 • semiotik
 • kritisk digital kompetens
 • Asiatiska litteratur på engelska
 • Neo-Victorian Studies
 • sociolinguistics
 • Engelska i Hong Kong
 • Tragiskt drama och tragisk diskurs

Detaljer om personalforskning och undervisningsexpertis finns på institutionens hemsida: www.LN.edu.hk/eng/people.php.

Institutionen är djupt engagerad i Lingnans etos av "studentcentrerat lärande" och "undervisar hela personen". För doktorander erbjuder det:

 • regelbunden, uppmärksam och mycket stödjande tillsyn
 • högkvalitativt forskningsstöd, med utmärkta bibliotek och databehandling
 • kraftfulla och vänliga diskussioner i seminarier och informellt
 • ekonomiskt stöd till konferenser och för arkivforskning
 • forskningsförbindelser med liknande avdelningar internationellt
 • möjligheter till grundutbildning
 • kollegiala relationer med personal som välkomnar och värderar våra doktorander

Ansökningsmetoder

Sökande kan söka tillträde till doktorandprogrammet på två sätt enligt följande:

1. Ansök om doktorandprogram via Hong Kong Ph.d.-stipendium (HKPFS)

Lingnan är ett av de universitet som kan nominera strålande sökande till stipendiet som beviljas av Research Grants Council (RGC) genom HKPFS. Varje Fellowship-belopp kommer att förses med HK $ 301 200 * / år (HK $ 25 100 / månad) och en konferens- / forskningsrelaterad resebidrag på upp till HK $ 12 600 * / år i högst 3 år. (US $ 1 = HK $ 7,8).

(* kurs för 2018-19, föremål för årlig granskning)

Ansökan om tillträde genom detta system är nu inbjuden. För att ansöka om upptagning, gör en inledande ansökan till RGC: s antagningssystem på www.rgc.edu.hk/hkphd under perioden 1 september till 1 december 2018 (Hongkong Tid 12:00) . Varje sökande kommer att tilldelas ett referensnummer. Sökanden måste då lämna in en fullständig ansökan direkt till Lingnans elektroniska system på www.ln.edu.hk/admissions/applyonline senast den 2 december 2018 (Hongkong Time 11:59 pm) . Sena ansökningar kommer inte att beaktas.

2. Ansök om PhD-program direkt

Sökande kan också söka tillträde till doktorandprogrammen genom att söka direkt till universitetet. Heltidsstudenter kommer normalt att vara försedda med forskarstuderande. Den forskarstuderande för doktorand kommer att bli HK $ 16.720 / månad *
* Höjas till HK $ 17 050 / månad efter bekräftelse på kandidatur. (ränta för 2018-19, föremål för årlig granskning)

Universitetet inbjuder ansökningar från 1 november 2018 till 25 januari 2019 . Sökande kan ansöka online via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. För detaljer, besök www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Allmänna behörighetskrav

 1. En sökande om kandidatexamen för doktorsexamen ska normalt:
  en. ha en masterexamen utdelad av ett högskola som erkänts för detta ändamål av universitetet; eller
  b. ha en relevant kandidatexamen med första eller andra klassens heder eller motsvarande, och har registrerat sig i ett studieprogram för en magisterexamen vid ett erkänt högskolestudier i minst ett år och har bevis på forskningsresultat, eller
  c. har erhållit en motsvarande kvalifikation av a) eller b) ovan; eller
  d. har lämnat tillfredsställande bevis på akademisk och yrkesmässig uppnåelse.
  Anm .: Förkunskapskandidater med beprövad forskarutbildning eller erfarenhet kan komma in direkt till doktorandstudier ENDAST UNDER EXCEPTIONella OMRÅDEN. Normalt skulle en kandidat utan en magisterexamen inte bli antagen till doktorandstudier och han / hon skulle i första hand anmäla sig som en MPhil-student.
 2. Förutom ovanstående ska en sökande vars examen inte är från en tertiär institution i Hongkong eller ett engelsktalande land få minst 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (internet -baserat test) i testet engelska som ett främmande språk (TOEFL), eller ett bandresultat på 6,5 eller högre i det internationella engelska språketestningssystemet (IELTS), eller ett motsvarande betyg i ett erkänt test eller en motsvarande kvalifikation till bevisa sin språkkunskaper som kommer att övervägas från fall till fall. Sökande är skyldiga att uppfylla ytterligare krav, om några, fastställda av de program som de söker tillträde till.
 3. För inträde till Lingnan PhD-program via HKPFS, föreskrev RGC att för en sökande från ett icke-engelsktalande universitet, om inte han / hon bevisar att engelska är undervisningsspråk för alla kurser för ingångskvalifikationerna för hans / hennes föreslagna doktorandprogram, måste han / hon bifoga poängresultat från TOEFL eller IELTS i doktorandansökan. Detta krav (obligatoriskt inlämnande av TOEFL / IELTS poängresultat) kan undantas för sökande vars föreslagna doktorandstudier är specifikt i icke-engelska medier, t ex kinesiska. Sökandena måste emellertid fortfarande uppfylla universitetets språkkrav enligt vad som anges i punkt 2 ovan.
Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad September 3, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
3 - 4 år
Heltid
Price
Pris
- Undervisningsavgiften för läsåret 2018-19 granskas.
Information
Deadline
Locations
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Startdatum : Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan