PhD i sociologi och / eller socialpolitik

Lingnan University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

PhD i sociologi och / eller socialpolitik

Lingnan University

PhD i sociologi och / eller socialpolitik

Normal längd: 3 eller 4 år (heltid)

Plats: Hongkong

Institutionen för sociologi och socialpolitik har en mycket bra rekord av framgång i HKPFS.

I institutionen för sociologi och socialpolitik omfattar undervisning och forskning många spännande områden inom dessa två relaterade discipliner (http://www.ln.edu.hk/socsp/). När det gäller forskningsorter har vi kunskaper i Hongkong, Kina och många andra länder i Asien och Stillahavsområdet (bland annat Korea, Filippinerna, Malaysia, Singapore, Macau och Myanmar) och andra regioner. Förutom sociologi och socialpolitik ämnar vi uppmuntra tvärvetenskaplig och tvärvetenskaplig forskning med våra syster samhällsvetenskapliga avdelningar för tillämpad psykologi, statsvetenskap och ekonomi. Vi skulle därför också vara glada att höra från studenter intresserade av att genomföra forskarutbildning i tvärvetenskapliga ämnen. Inom sociologi och socialpolitik har anställda idag internationellt erkänd expertis inom områden som:

 • Åldrande, social gerontologi
 • Hälsoforskning, befolkning; socialt välmående
 • Social teori
 • Social och politisk tanke, politisk sociologi
 • Ekonomisk och urban sociologi, bostäder
 • Hongkongs samhälle och kultur
 • Rättvisa och samhälle, ojämlik inkomst och social stratifiering
 • Kön och sexualitetsstudier, religion
 • Jämförande politik inklusive internationell utbildning

Ansökningsmetoder

Sökande kan söka tillträde till doktorandprogrammet på två sätt enligt följande:

1. Ansök om doktorandprogram via Hong Kong Ph.d.-stipendium (HKPFS)

Lingnan är ett av de universitet som kan nominera strålande sökande till stipendiet som beviljas av Research Grants Council (RGC) genom HKPFS. Varje Fellowship-belopp kommer att förses med HK $ 301 200 * / år (HK $ 25 100 / månad) och en konferens- / forskningsrelaterad resebidrag på upp till HK $ 12 600 * / år i högst 3 år. (US $ 1 = HK $ 7,8).

(* kurs för 2018-19, föremål för årlig granskning)

Ansökan om tillträde genom detta system är nu inbjuden. För att ansöka om upptagning, gör en inledande ansökan till RGC: s antagningssystem på www.rgc.edu.hk/hkphd under perioden 1 september till 1 december 2018 (Hongkong Tid 12:00) . Varje sökande kommer att tilldelas ett referensnummer. Sökanden måste då lämna in en fullständig ansökan direkt till Lingnans elektroniska system på www.ln.edu.hk/admissions/applyonline senast den 2 december 2018 (Hongkong Time 11:59 pm) . Sena ansökningar kommer inte att beaktas.

2. Ansök om PhD-program direkt

Sökande kan också söka tillträde till doktorandprogrammen genom att söka direkt till universitetet. Heltidsstudenter kommer normalt att vara försedda med forskarstuderande. Den forskarstuderande för doktorand kommer att bli HK $ 16.720 / månad *
* Höjas till HK $ 17 050 / månad efter bekräftelse på kandidatur. (ränta för 2018-19, föremål för årlig granskning)

Universitetet inbjuder ansökningar från 1 november 2018 till 25 januari 2019 . Sökande kan ansöka online via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. För detaljer, besök www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Allmänna behörighetskrav

 1. En sökande om kandidatexamen för doktorsexamen ska normalt:
  en. ha en masterexamen utdelad av ett högskola som erkänts för detta ändamål av universitetet; eller
  b. ha en relevant kandidatexamen med första eller andra klassens heder eller motsvarande, och har registrerat sig i ett studieprogram för en magisterexamen vid ett erkänt högskolestudier i minst ett år och har bevis på forskningsresultat, eller
  c. har erhållit en motsvarande kvalifikation av a) eller b) ovan; eller
  d. har lämnat tillfredsställande bevis på akademisk och yrkesmässig uppnåelse.
  Anm .: Förkunskapskandidater med beprövad forskarutbildning eller erfarenhet kan komma in direkt till doktorandstudier ENDAST UNDER EXCEPTIONella OMRÅDEN. Normalt skulle en kandidat utan en magisterexamen inte bli antagen till doktorandstudier och han / hon skulle i första hand anmäla sig som en MPhil-student.
 2. Förutom ovanstående ska en sökande vars examen inte är från en tertiär institution i Hongkong eller ett engelsktalande land få minst 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (internet -baserat test) i testet engelska som ett främmande språk (TOEFL), eller ett bandresultat på 6,5 eller högre i det internationella engelska språketestningssystemet (IELTS), eller ett motsvarande betyg i ett erkänt test eller en motsvarande kvalifikation till bevisa sin språkkunskaper som kommer att övervägas från fall till fall. Sökande är skyldiga att uppfylla ytterligare krav, om några, fastställda av de program som de söker tillträde till.
 3. För inträde till Lingnan PhD-program via HKPFS, föreskrev RGC att för en sökande från ett icke-engelsktalande universitet, om inte han / hon bevisar att engelska är undervisningsspråk för alla kurser för ingångskvalifikationerna för hans / hennes föreslagna doktorandprogram, måste han / hon bifoga poängresultat från TOEFL eller IELTS i doktorandansökan. Detta krav (obligatoriskt inlämnande av TOEFL / IELTS poängresultat) kan undantas för sökande vars föreslagna doktorandstudier är specifikt i icke-engelska medier, t ex kinesiska. Sökandena måste emellertid fortfarande uppfylla universitetets språkkrav enligt vad som anges i punkt 2 ovan.

Programspecifika behörighetskrav

I stället för TOEFL- och IELTS-poängen kan en sökande lämna in resultat från Scholastic Aptitude Test (SAT), GRE, GMAT, Medlem av Linguistiska institutet (MIL), eller Folkets Kinas högskolans engelska test (CET) eller motsvarande kvalifikation för att bevisa sin språkkunskaper som kommer att behandlas från fall till fall.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad September 3, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
30 - 72 månader
Heltid
Price
Pris
42,100 HKD
Undervisning för år 2018-2019 är under granskning.
Information
Deadline
Dec. 1, 2018
Deadline for application via HKPFS. 26/01/2019: Deadline for application directly.
Locations
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Dec. 1, 2018
Deadline for application via HKPFS. 26/01/2019: Deadline for application directly.
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Sista anmälningsdag Dec. 1, 2018
Deadline for application via HKPFS. 26/01/2019: Deadline for application directly.
Slutdatum Kontakt Skolan