accounting

HKUST är hem för Asiens främsta alt = "redovisningsprogram, som kombinerar världsledande forskning, prisbelönt undervisning, enastående studenter och en toppmodern läroplan för att träna morgondagens ledare. Alla fakulteter har doktorer från världens högsta forskning universitet.

Under de senaste åren har avdelningen för redovisning konsekvent rankat bland de bästa globalt för publikationer i ledande alt = "redovisningsforskningstidningar. Till exempel, enligt University of Texas i Dallas Top 100 Business School Research Rankings, rankas avdelningen 15: e världsomspännande på publikationer i de tre tre alt = "bokföringsjournalerna över tio år (2003-2012).

HKUST är ackrediterad av Hong Kong Institute of Certified Public Accountants. År 1999 blev HKUST det första alt = "redovisningsprogrammet utanför Nordamerika för att vinna ackreditering från AACSB, den främsta ackrediteringsbyrån för handelshögskolor. År 2003 blev HKUST det första universitetet utanför Nordamerika tilldelat ett kapitel av Beta Alpha Psi, den världens främsta alt = "redovisning hedersorganisation.

Avdelningen är värd för det internationella sommarsymbolet om redovisningssamarbete på HKUST campus som nu är en viktig händelse på kalendrarna till alt = "redovisningskunskap världen över.

Vår doktorandprogram liknar strukturen och innehållet hos de andra högskolorna i världen. Studenterna ska genomgå en strikt kursutbildning de första två åren för att bygga upp en solid grund för kunskap om ekonomiska teorier, statistik / ekonometri, ekonomi samt alt = "redovisning." Efter godkänd tentamen inleder de formellt avhandlingen Under hela programmet arbetar fakultetsrådgivare nära med studenter för att ge råd och vägledning om kurs och forskning.

Research Foci

Fakultetsmedlemmarna fokuserar främst på: finansiell alt = "bokföring och kapitalmarknader, värdepapper prissättning, Kina-relaterade ämnen, resultathantering, finansiella medier, den verkliga effekten av alt =" redovisning, revision och bolagsstyrning.

accounting

Programinformation för 2020/21 är nu klar kl

Förkunskapskrav

jag. Allmänna behörighetskrav

Sökande som söker antagning till ett doktorsexamen ska ha:

  • erhållit en kandidatexamen med ett bevisat resultat av enastående prestanda från en erkänd institution; eller presenterade bevis på tillfredsställande arbete på forskarnivå på heltid under minst ett år, eller på deltid under minst två år.

ii. Engelska Språk Admission Requirements

Du måste uppfylla engelska språkkrav med någon av följande kunskaper *:

  • TOEFL-iBT 80 #
  • TOEFL-pBT 550
  • TOEFL-reviderad papperslevererad test 60 (total poäng för avsnitt om läsning, lyssnande och skrivning)
  • IELTS (Academic Module) Totalt betyg: 6,5 och Alla delpoäng: 5.5

* Om ditt första språk är engelska, och din kandidatexamen eller motsvarande examen har tilldelats av en institution där undervisningsmediet var engelska, kommer du att avstå från att uppfylla ovanstående engelska språkkrav.

# hänvisar till den totala poängen i ett enda försök

Ansökningsfrister

Se till

Program undervisas på:
  • Engelska

Se 44 fler kurser från The Hong Kong University of Science and Technology »

Senast uppdaterad Augusti 25, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
3 - 6 år
Deltid
Heltid
Pris
42,100 HKD
per år
Deadline
Kontakt Skolan
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Slutdatum