Nanovetenskap och teknik uppfattas som ett av de viktigaste områdena som påverkar mänskligheten i det 21: a århundradet. Nanovetenskap och teknik är i sig tvärvetenskaplig. Genom att kunna skräddarsy materialegenskaper på den mest grundläggande nivån är nanotekniken avsedd att påverka nästan allting, från kommunikation till energiproduktion, miljöledning, medicin, databehandling och utbildning. Omfattningen av nanovetenskap och teknikforskning kan sträcka sig från nanomaterial till datorelektronik, medicin och hälso- och sjukvård, flygteknik och rymd, miljöstudier och energi, bioteknik och jordbruk, nationell säkerhet och utbildning.

Pearl River Delta är välorganiserad för att vara en av världens tillverkningscenter för ett mycket diversifierat sortiment av produkter. Som den ledande staden i denna region är det absolut nödvändigt att Hong Kong spelar en ledande roll inom forskning och personlig träning för den kommande vågen av nanoteknikrevolutionen.

Medan diversifierad i dess tillämpningar har nanovetenskap och teknik tre väldefinierade kärnelement som definierar grunden för vårt undervisning / forskningsprogram. Dessa tre element är provfabrikation, karaktäriseringsexperiment och teori-simuleringar.

Nano Science and Technology (NSNT) Programmet mig definierat på grundval av de tre ovanstående elementen syftar till att utbilda studenter med nödvändig tvärvetenskaplig kunskap för att bidra till den långsiktiga nanoskalaforskningen och utvecklingen som leder till potentiella genombrott i områden såsom material och tillverkning, nanoelektronik, medicin och hälso- och sjukvård, miljö, energi, kemikalier och bioteknik. Detta program tillåter studenter att tillämpa kunskapen i fysik till sin studie i nanovetenskap och teknik.

Research Foci

Institutionen koncentrerar sina resurser på kondenserad materiefysik med potentiell relevans för den tekniska industrin. Fakulteten och forskarutbildningen fokuserar på optisk, kondenserad materia och statistisk fysik, och inkluderar fysik av lasrar, solid state, mesoskopiska system, anordningar, nanomaterial, tunna filmer, ytor, gränssnitt, flytande kristaller, polymerer och kompositer.

Ett område för tvärvetenskapligt samarbete som har uppstått under åren är nanomaterial och nanoteknik och avdelningen är nära kopplad till HKUST främjande William Mong-institut för nanovetenskap och teknik. Följande är de viktigaste forskningsområden som institutionen för närvarande fokuserar på:

 • Första principerna Studier av materialegenskaper
 • Informationsfysik
 • Nano Material
 • Halvledarfysik
 • Atom, Molekylär och Optisk (AMO) Fysik
 • Mjuk kondenserad materiefysik
 • Starkt korrelerade elektronsystem
 • Ytfysik
 • Ultrafast Photonics och Nonlinear Optics
 • Wave Phenomena and Wave Functional Materials
 • Partikelteori och kosmologi
 • Biofysik

Förkunskapskrav

jag. Allmänna behörighetskrav

Sökande som söker till magisterexamen ska ha:

 • erhållit en kandidatexamen från en erkänd institution eller en godkänd likvärdig kvalifikation

ii. Engelska Språk Admission Requirements

Du måste uppfylla engelska språkkrav med någon av följande kunskaper *:

 • TOEFL-iBT 80
 • TOEFL-PBT 550
 • TOEFL-reviderat papperslevererat test 60 (totala poäng för läsning, lyssna och skriva sektioner)
 • IELTS (akademisk modul) Total poäng: 6.5

* Om ditt första språk är engelska, och din kandidatexamen eller motsvarande examen har tilldelats av en institution där undervisningsmediet var engelska, kommer du att avstå från att uppfylla ovanstående engelska språkkrav.


Ansökningstiden

Vänligen se http://pg.ust.hk/programs ("Application") för mer information.

Program undervisas på:
Engelska

Se 36 fler kurser från The Hong Kong University of Science and Technology »

Senast uppdaterad February 6, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
3 - 6 år
Deltid
Heltid
Pris
42,100 HKD
per år
Deadline
Kontakt Skolan
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Slutdatum