Institutionen för informationssystem, affärsstatistik = "istics and Operations Management" (ISOM) consalt = "ists of two divalt =" isions: Informationssystem och Operations Management. Avdelningen alt = "är internationellt erkänd för sin auktoritativa forskning och rankad bland de Topp 20 i världen och Nr 1 i Asien-Stilla havet, enligt University of Texas i Dallass undersökning (2009-2013) av de främsta ISOM-tidskrifterna: Information Systems Research, MIS Quarterly, Management Science och Operations Research.

Fakultetsmedlemmarna i Informationssystemen (IS) divalt = "ision finns på redaktionen för de bästa IS-tidskrifterna. Våra studenter har gått vidare till akademiska positioner i Australien, Finland, Frankrike, Hongkong, Nederländerna, Singapore, Storbritannien och Storbritannien. USA. Några är nu full professor / docent och på redaktionen för de bästa IS-tidskrifterna.

Filosofie doktorsexamen i informationssystem (IS) alt = "är en forskningsinriktad examen som syftar till att förbereda studenter för en forsknings- och undervisningskarriär i universitet, forskningsinstitut, statliga eller företagsorganisationer. Programmet har en Teknikhanteringsperspektiv med fokus på ekonomisk modellering och beteendeforskning kring informationsteknologins ledning, design, användning och socioekonomisk inverkan på individer, organisationer och samhällen. PhD-programmet alt = "är tänkt att tas som uppföljningsdel av MPhil (IS) -programmet.

Research Foci

De två huvudområdena för forskningsfokus i IS divalt = "ision är följande:

Beteendeforskning: Vårt primära intresse alt = "studerar förvaltningen av informationsteknologi (IT) och användningen av IT för ledarskaps och organisationsändamål. Vår forskning undersöker mer än bara tekniska system eller sociala system - det undersöker de fenomen som uppstår när De två interaktionerna är bland annat interaktion mellan människa och datorer, användaraccepterande av IT-innovationer, IT-strategi, elektroniska samhällen, e-förvaltning, e-handel och telekommunikationspolitik. De metoder som används är undersökningar, experiment och fältstudier. att ta kurser i psykologi, organisationsbeteende, undersökningsdesign, experimentell design, multivariate statalt = "istics" etc. Framstående studenter med utmärkt analytisk förmåga och god kunskap i Englalt = "ish är föredragna.

Analytisk och empirisk modellering: Ekonomien har bidragit till den teoretiska rikedom och metodiska rigor för IS-forskning. Exempel är informationsekonomi, ekonomi för elektronisk handel, ekonomiska modeller för IT: s inverkan på organisationer och marknader samt utbud och efterfrågan på IT. Thalt = "interdalt =" tvärvetenskapligt samarbete har potential att hjälpa till att lösa många svåra IS alt = "problem. PhD-studenter intresserade av thalt =" är område måste ta kurser i spelteori, industriell organisation, pristeori, ekonometri etc. Framstående studenter med en stark kvantitativ akademisk bakgrund föredras.

Admalt = "Utgivningskrav

jag. General Admalt = "ission Krav

Sökande som söker admalt = "ission till magisterexamen ska ha:

  • erhållit en kandidatexamen från en erkänd institution eller en godkänd likvärdig kvalifikation

ii. Englalt = "ish Language Admalt =" ission Krav

Du måste uppfylla Englalt = "ish Språkkrav med någon av följande kunskaper *:

  • TOEFL-iBT 80
  • TOEFL-PBT 550
  • TOEFL-Revalt = "ised Paper-Delivered Test 60 (totala poäng för Reading, Lalt =" istening och Writing sections)
  • IELTS (akademisk modul) Total poäng: 6.5

* Om ditt första språk alt = "är Englalt =" ish, och din kandidatexamen eller motsvarande kvalifikation tilldelades av en institution där undervisningsmedlet var Englalt = "ish, kommer du att bli avstått från att uppfylla ovanstående Englalt =" ish Language krav.


Ansökningstiden

Vänligen se http://pg.ust.hk/programs ("Application") för mer information.

Program undervisas på:
Engelska

Se 36 fler kurser från The Hong Kong University of Science and Technology »

Senast uppdaterad February 6, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
3 - 6 år
Deltid
Heltid
Pris
42,100 HKD
per år
Deadline
Kontakt Skolan
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Slutdatum