PhD i hållbar miljö

Hamad bin Khalifa University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

PhD i hållbar miljö

Hamad bin Khalifa University

Ph.d.-programmet i hållbar miljö جامعة حمد بن خليفة syftar till att ge studenterna omfattande kunskaper om ämnen som rör den hållbara miljön, inklusive effekterna av mänsklig utveckling på miljön, orsaker och effekter av föroreningar, sätt att styra det och konsekvenserna av den globala befolkningsökningen på naturresurserna. Genom programmet genomförs eleverna innovativ och målmedveten miljöforskning med fokus på frågor relaterade till stöd till hållbar utveckling. Den multidisciplinära kursplanen bygger på grundläggande kunskaper som i sin tur utvecklas med miljöutveckling, och hjälper till att ge akademiker med hjälp av verktyg för att spåra flera karriärvägar.

Programfokus:

Programmet fokuserar på grundläggande färdigheter som behövs för att bygga en framgångsrik karriär inom vetenskap, teknik och teknikrelaterade områden, bland annat: affärsetik, tekniskt skrivande, forskningsmetoder, dataanalys och avancerade datormetoder.

Det fokuserar också på:

  • Grunderna för hållbar utveckling, mänskliga interaktioner med miljön relaterad till politik, teknik och teknik samt grunden för miljöprocesser.
  • Efterfrågan på dricksvatten och dess resurser, avsaltning och behandling.
  • Källor för luftutsläpp, hur de relaterar till mänsklig aktivitet, liksom effekterna av väsentliga föroreningar på miljön och människors hälsa.
  • Ett försök att upptäcka effekterna av mänskliga aktiviteter, såsom energiproduktion, vattenbehandling och industrialisering, på planeten, särskilt när det gäller bildandet av fast och farligt avfall och bortskaffningsmetoder.

Förkunskapskrav och ansökningar

Sökande måste ha en magisterexamen i en av de relevanta disciplinerna. Dessa inkluderar discipliner: vetenskap och teknik. Dessutom kommer sökandens bakgrund inom ekonomi, näringsliv, politik och samhällsvetenskap att beaktas. Sökande måste visa att de har de kvaliteter som kvalificerar dem att bli framgångsrika forskare och yrkesverksamma. Dessa inkluderar: utmärkt prestanda i relevanta kurser, utmärkta resultat i tidigare forskning, om några, och utestående rekommendationsbrev. Företräde ges till sökande med tidigare forskningserfarenhet, särskilt för doktorandprogrammet.

Sökande måste godkänna IELTS- eller TOEFL-testet för att visa kunskaper på engelska. Sökande kan undantas från detta villkor om de uppfyller något av villkoren nedan:

  • Sökanden fullbordade sina studier på en utbildningsinstitution i ett land vars modersmål är engelska.
  • Studenten har lämnat in en formell skrivelse från universitetet där han avslutat sina studier. Han bekräftar att han erhållit en universitetsexamen från en institution vars undervisningsspråk är engelska. (Om inte annat undantaget).
  • Sökandens modersmål är engelska.
  • Kandidater som ansöker om doktorandprogram måste lämna in GRE-testresultatet, de är föremål för det, förutsatt att de inte har det

Två år passerade. För sökande med bakgrund i ekonomi, politik och samhällsvetenskap, bör de presentera GMAT-resultat som ett alternativ till GRE-testet.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Hamad bin Khalifa University

Senast uppdaterad August 4, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Qatar - Doha, Doha
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Qatar - Doha, Doha
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan