PhD i ekonomisk

Allmänt

Programbeskrivning

Doktorgrad i ekonomisk och social historia ger dig möjlighet att studera ekonomisk och social historia på avancerad nivå genom självständig forskning.

Vi är värd för en av de största forskargrupperna för ekonomisk och social historia i Storbritannien och det gör det möjligt för oss att stödja forskning i ekonomisk och social historia över ett brett spektrum av tidsperioder och geografiska områden, från tidig modern tid till nutid, och från Storbritannien till Karibien. Aktuella forskningsintressen omfattar studier av ekonomisk utveckling, energipolitik, globalisering, slaveri, demografi, stadshistoria, konsumtion, materialkultur, museer och insamling, fritid, religiös tro, populärkultur, medicin och sjukdom, kön, sexualitet och familjen. Kollegor i forskargruppen för ekonomi och historia arbetar nära med kollegor med närstående intressen i andra skolor, särskilt skolan för social och statsvetenskaplig ekonomi och ekonomihögskolan.

Kunskapens bredd inom skolan och vid universitetet gör det möjligt för oss att övervaka ett mycket brett spektrum av ämnen. Varje elev tilldelas minst två handledare, vilket gör att vi kan kombinera tematisk, kronologisk och i förekommande fall disciplinär kompetens i tillsynsgruppen.


Programstruktur

Doktorn är en väsentlig del av självständig forskning som bidrar till tillståndet för befintlig kunskap inom fältet. Ph.d.-programmet är utformat för att ta tre år på heltid eller sex år på deltid. Doktorn examineras genom inlämning av en avhandling på upp till 100 000 ord och muntlig tentamen.

Doktorander arbetar nära sina handledare, vilka är erkända experter inom studiet. Alla doktorander bedriver ett individuellt skräddarsytt program för forskarutbildning som överenskommits med sina handledare. Ph.d.-programmen i historien ger kärnutbildning i de forskarutbildningar som krävs för att blomstra på doktorandnivå och bortom, genom en kärnkurs i termin 1, yrkeskunskaper för historiker och en dagslång årskonferens för doktorander under terminen två. Alla doktorander i skolan drar också nytta av skol- och universitetsutbildning i forskning och yrkeskunskaper.

Doktorander uppmanas att dela sin forskning med andra forskarstuderande genom workshops och seminarier och att aktivt delta i forskningsområdet för historiaområdet, skolan och universitetet genom våra forskningsgrupper och centra och genom studentledda workshops och seminarier. Aktuella forskningsgrupper av särskilt intresse för ekonomiska och sociala historiker inkluderar Digital Humanities; Materiell kultur; Global och transnational historia; Vetenskap, medicin och teknikhistoria och ekonomisk och social historia.


Ingångskrav

Du kommer att behöva en brittisk 2: 1 hedersexamen i en relevant disciplin och en relevant masterexamen med ett totalt betyg på minst 65%, eller den internationella motsvarigheten.

Vi kan också överväga din ansökan om du har relevant yrkeserfarenhet. vänligen kolla med din potentiella handledare innan du ansöker.

Internationella kvalifikationer

Kontrollera om dina internationella kvalifikationer uppfyller våra allmänna krav:

engelska språket

Alla sökande måste ha en av följande kvalifikationer som bevis på sin engelskspråkiga förmåga:

  • en grundutbildning eller masterexamen, som undervisades och bedömdes på engelska i ett majoritets engelsktalande land som definieras av brittiska visum och invandring
  • IELTS: totalt 7,0 (minst 6,0 i varje modul)
  • TOEFL-iBT: totalt 100 (minst 20 i varje modul)
  • PTE (A): totalt 67 (minst 56 i varje avsnitt "Kommunikativa färdigheter")
  • CAE och CPE: totalt 185 (minst 169 i varje modul)
  • Trinity ISE: ISE III med ett pass i alla fyra komponenterna

Grader undervisade och bedömda på engelska måste vara högst tre år i början av ditt examensarbete. Språktester får inte vara mer än två år i början av ditt examensarbete.

Om dina språkkunskaper bara uppfyller kraven på det lägre språket, kör det engelska språkkurscentret vid universitetet flera kurser på engelska för akademiska ändamål.

Senast uppdaterad Okt 2018

Om skolan

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Läs mer

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Läs mindre