Read the Official Description

Huvudsyftet med läroplanen i Astroparticle Physics är att ge ingångspunkterna och de vetenskapliga och kulturella verktygen för att delta framgångsrikt i forskningen inom partikelfysik, kärnfysik och astrofysik, hög energi astrofysik, gravitation och kosmologi. En särskild uppmärksamhet kommer att ges till experimentella och fenomenologiska aspekter. Dessutom kommer doktorsstudenten i Astroparticle Physics vid GSSI att ha en speciell möjlighet att följa och delta i den forskning som utförs på Gran Sasso National Laboratories (LNGS), med sin breda grupp av forskare från hela världen.

Astroparticle Physics läroplanen består av 4 års studier och forskning. Det första året ett brett urval av kurser kommer att omfatta ett stort antal ämnen och året avslutas med en tentamen. Studenterna kommer att arbeta för ett forskningsprojekt under överinseende av en eller flera lärare och forskare vid GSSI, INFN Gran Sasso National Laboratory och / eller professorer vid universitetet i L'Aquila. Tvärvetenskapliga tillvägagångssätt för studier och forskning, utbyte av idéer och innovationer uppmuntras starkt.

Utskott

Felix Aharonian (Max Planck och DIAS), Roberto Aloisio (GSSI), Veniamin Berezinsky (GSSI), Pasquale Blasi (INAF och GSSI), Eugenio Coccia (GSSI), Fernando Ferroni (Universtà La Sapienza Roma och INFN), Stefano Ragazzi Milano Bicocca och INFN), Guido Martinelli (Universtà La Sapienza Roma), Antonio Masiero (Università di Padova och INFN), Sergio Petrera (Università dell'Aquila och GSSI), Carlo Rubbia (GSSI och Max Planck), Francesco Vissani LNGS och GSSI).

Gran Sasso Science Institute erbjuder 34 Ph.D. stipendier i fysik, matematik, datavetenskap och samhällsvetenskap.

href = "http://www.gssi.it/phd/


Gran Sasso Science Institute (GSSI) grundades 2012 i L'Aquila (Italien) som Centrum för avancerade studier vid Nationella institutet för kärnfysik (INFN) och inrättades därefter i mars 2016 som en högskolestudium som ger forskarutbildning utbildning, erbjuder 34 Ph.D. ställning för läsåret 2018/19.


GSSI ( www.gssi.it ) inbjuder ansökningar om 10 stipendier i "Astroparticle Physics", 8 i "Matematik i natur-, samhälls- och livsvetenskaper", 8 i "Datavetenskap" och 8 i "Urban Studies and Regional Science". Det officiella språket för alla doktorander kurser är engelska.


Stipendierna tilldelas för 4 år och deras årliga belopp är 16.159,91 euro brutto. Alla doktorander Studenterna har gratis boende på GSSI-anläggningarna och användning av matsalen.


Ansökan ska lämnas in via onlineformuläret tillgängligt på www.gssi.it/phd/ senast den 20 juni 2018, klockan 18.00 (italiensk tidzon).


Mer information finns i Call for Applications på www.gssi.it/phd/ eller skriv ett mail till info@gssi.it

Kurser Fysik

STANDARD MODELL FÖR PARTIKELFYSIKA
Carlo Rubbia (GSSI och Max Planck)
Program taught in:
Engelska

See 3 more programs offered by GSSI - Gran Sasso Science Institute »

Last updated April 15, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Nov. 2019
Duration
4 år
Heltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Nov. 2019
Slutdatum
Aug. 1, 2021
Application deadline

Nov. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Aug. 1, 2021