PhD i översättning

Lingnan University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

PhD i översättning

Lingnan University

PhD i översättning

Normal längd: 3 eller 4 år (heltid)

Plats: Hongkong

Avdelningen för översättning i Lingnan är en av de största i Hong Kong, med några av de bästa översättningsforskarna i den kineserande världen. Det har länge erkänts som en av de högsta översättningsavdelningarna i Greater China, efter en stolt tradition av excellence i stipendium och undervisning. Under de senaste åren har professorer i avdelningen publicerat mycket i många viktiga internationella tidskrifter. Vår starka styrka är i översättningsteori och medlemmarna tar sina tvärvetenskapliga intressen till sin forskning, vilket speglar utvecklingen av översättningsstudier. Vi är anslutna till två översättningsjournaler: Översättning kvartalsvis och översättnings- och tvärkulturella studier. Tidigare i år utsågs avdelningschefen till 2017 CETRA-ordförande professor vid översättning av Centrum för översättningsstudier vid Leuvens universitet, Belgien.

Dessutom har avdelningen en unik förmåga att utforska problem relaterade till engelska-kinesiska och kinesiska-till-engelska översättning. Institutionen erbjuder inte bara möjligheter till forskning om många aspekter av översättningsstudier, utan också en välutvecklad och angenäm gemenskap som ger starka stöd till sina studenter för att främja sin intellektuella utveckling när de går vidare genom doktorandprogrammet. Våra tidigare doktorander har blivit utmärkta professorer vid sådana prestigefyllda institutioner som Tsinghua University och Shanghai International Studies University. Ph.d.-programmet är en kraftfull som syftar till att förbereda våra elever att effektivt uppfylla de forskningsuppgifter som kommer att krävas av dem i deras framtida akademiska karriärer.

Ansökningsmetoder

Sökande kan söka tillträde till doktorandprogrammet på två sätt enligt följande:

1. Ansök om doktorandprogram via Hong Kong Ph.d.-stipendium (HKPFS)

Lingnan är ett av de universitet som kan nominera strålande sökande till stipendiet som beviljas av Research Grants Council (RGC) genom HKPFS. Varje Fellowship-belopp kommer att förses med HK $ 301 200 * / år (HK $ 25 100 / månad) och en konferens- / forskningsrelaterad resebidrag på upp till HK $ 12 600 * / år i högst 3 år. (US $ 1 = HK $ 7,8).

(* kurs för 2018-19, föremål för årlig granskning)

Ansökan om tillträde genom detta system är nu inbjuden. För att ansöka om upptagning, gör en inledande ansökan till RGC: s antagningssystem på www.rgc.edu.hk/hkphd under perioden 1 september till 1 december 2018 (Hongkong Tid 12:00) . Varje sökande kommer att tilldelas ett referensnummer. Sökanden måste då lämna in en fullständig ansökan direkt till Lingnans elektroniska system på www.ln.edu.hk/admissions/applyonline senast den 2 december 2018 (Hongkong Time 11:59 pm) . Sena ansökningar kommer inte att beaktas.

2. Ansök om PhD-program direkt

Sökande kan också söka tillträde till doktorandprogrammen genom att söka direkt till universitetet. Heltidsstudenter kommer normalt att vara försedda med forskarstuderande. Den forskarstuderande för doktorand kommer att bli HK $ 16.720 / månad *
* Höjas till HK $ 17 050 / månad efter bekräftelse på kandidatur. (ränta för 2018-19, föremål för årlig granskning)

Universitetet inbjuder ansökningar från 1 november 2018 till 25 januari 2019 . Sökande kan ansöka online via www.ln.edu.hk/admissions/applyonline. För detaljer, besök www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad.

Allmänna behörighetskrav

 1. En sökande om kandidatexamen för doktorsexamen ska normalt:
  en. ha en masterexamen utdelad av ett högskola som erkänts för detta ändamål av universitetet; eller
  b. ha en relevant kandidatexamen med första eller andra klassens heder eller motsvarande, och har registrerat sig i ett studieprogram för en magisterexamen vid ett erkänt högskolestudier i minst ett år och har bevis på forskningsresultat, eller
  c. har erhållit en motsvarande kvalifikation av a) eller b) ovan; eller
  d. har lämnat tillfredsställande bevis på akademisk och yrkesmässig uppnåelse.
  Anm .: Förkunskapskandidater med beprövad forskarutbildning eller erfarenhet kan komma in direkt till doktorandstudier ENDAST UNDER EXCEPTIONella OMRÅDEN. Normalt skulle en kandidat utan en magisterexamen inte bli antagen till doktorandstudier och han / hon skulle i första hand anmäla sig som en MPhil-student.
 2. Förutom ovanstående ska en sökande vars examen inte är från en tertiär institution i Hongkong eller ett engelsktalande land få minst 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (internet -baserat test) i testet engelska som ett främmande språk (TOEFL), eller ett bandresultat på 6,5 eller högre i det internationella engelska språketestningssystemet (IELTS), eller ett motsvarande betyg i ett erkänt test eller en motsvarande kvalifikation till bevisa sin språkkunskaper som kommer att övervägas från fall till fall. Sökande är skyldiga att uppfylla ytterligare krav, om några, fastställda av de program som de söker tillträde till.
 3. För inträde till Lingnan PhD-program via HKPFS, föreskrev RGC att för en sökande från ett icke-engelsktalande universitet, om inte han / hon bevisar att engelska är undervisningsspråk för alla kurser för ingångskvalifikationerna för hans / hennes föreslagna doktorandprogram, måste han / hon bifoga poängresultat från TOEFL eller IELTS i doktorandansökan. Detta krav (obligatoriskt inlämnande av TOEFL / IELTS poängresultat) kan undantas för sökande vars föreslagna doktorandstudier är specifikt i icke-engelska medier, t ex kinesiska. Sökandena måste emellertid fortfarande uppfylla universitetets språkkrav enligt vad som anges i punkt 2 ovan.

Programspecifika behörighetskrav

En sökande vars examen inte är från en tertiär institution i Hongkong eller ett engelsktalande land borde normalt ha TOEFL-poäng på 600 (pappersbaserat test) eller 250 (datorbaserat test) eller 100 (internetbaserat test) eller en minsta bandpoäng på 7 i IELTS, eller en motsvarande poäng i ett erkänt engelska språkprestanda, eller en motsvarande kvalifikation för att bevisa sin språkkunskaper som kommer att övervägas från fall till fall.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad September 3, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
30 - 72 månader
Heltid
Price
Pris
42,100 HKD
Undervisning för år 2018-2019 är under granskning.
Information
Deadline
Dec. 1, 2018
Deadline for application via HKPFS. 26/01/2019: Deadline for application directly.
Locations
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Dec. 1, 2018
Deadline for application via HKPFS. 26/01/2019: Deadline for application directly.
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Hongkong - Tuen Mun, New Territories
Sista anmälningsdag Dec. 1, 2018
Deadline for application via HKPFS. 26/01/2019: Deadline for application directly.
Slutdatum Kontakt Skolan