Ph.D. STARS-programmet

Allmänt

Programbeskrivning

Välkommen till Prag, välkommen till naturvetenskapliga fakulteten!

Karriäruniversitetet tillhör de ledande forskningsinstituten i Tjeckien. Vi är stolta över vår rika historia och antalet berömda forskare som har arbetat här (inklusive nobelprisvinnarna Einstein och Heyrovsky). Medlemmarna i våra forskningsgrupper är författare eller medförfattare till hundratals publikationer i de mest prestigefyllda tidskrifterna, inklusive Natur och Vetenskap. Vill du bidra till nya upptäckter inom vetenskapen? Gå med i STARS-programmet!

prof. RNDr. Jiri Zima, CSC., Dean

129435_STARS_2020_Banner_FB_1200x628px.jpg

Vad erbjuder vi inom STARS-programmet?

Alla doktorander studenter får ett statsgaranterat stipendium på 10.500, - tjeckiska kronor per månad under sitt första studieår; stipendiet ökar något (10.500, - + ytterligare 2.000, - när läkarundersökningen är godkänd) under de fyra år som det beviljas. Utöver det statliga stipendiet kommer STARS-programstudenterna också att beviljas STARS-stipendiet på minst 10.000 CZK per månad. STARS-stipendiet garanteras för en 4-årig studieperiod för de studenter som kommer att få betyg "A" (utmärkt) i regelbunden utvärdering varje år.

Deras nettointäkter blir därför minst 20.500 CZK per månad (~ 800 EUR). Ersättningen kan kompletteras ytterligare av projektledaren. Ph.D. studenter accepterade för STARS-programmet kommer att arbeta med det valda vetenskapliga projektet under handledning av handledaren.

Som STARS Ph.D. studenter du har tillgång till:

  • Övervakning
  • Avancerade metodkurser
  • Högteknologiska laboratorier och kärnanläggningar
  • Mjuk kompetensutbildning
  • Tjeckiska språkkurser för utländska studenter

Ph.D. positioner

Nu har vi 54 öppna samtal med en ansökningsfrist 13 mars 2020. Du kan välja upp till 3 positioner.

inriktningar

  • Kemi
  • Biologi
  • Geografi
  • Geologi
  • Miljövetenskap

Kolla in våra Stars-projekt!

Information om Prag

Prag är ett av de äldsta politiska, ekonomiska och kulturella centra i Centraleuropa. Det är huvudstaden såväl som den största staden i Tjeckien med mer än 1 230 000 invånare. Prags betydelse återspeglas i nivån på dess arkitektur och levande konst, livskvalitet, graden av utveckling av lärande och dess kulturella betydelse och räckvidd.

Det är en av världens vackraste och monumentala städer . Det är känt som staden för hundra spiror på grund av dess överflöd av storslagna, vackert bevarade historiska monument från praktiskt taget varje period i historien. Dessa spiror är bäst beundrade från Prags slott, den dominerande av Prag och det viktigaste tjeckiska monumentet, såväl som från broarna som korsar floden Vltava som slingrar sig genom staden ...

Prag är en bild av alla konstnärliga stilar och rörelser. År 1992 var den historiska kärnan i staden som täckte 866 hektar listad i UNESCOs världs kultur- och naturarvsregister.

boende

Alla Charles University-studenter (inklusive STARS-studenter) är berättigade till subventionerat boende i universitetshallen. Skulle du ha några frågor om boende, vänligen kontakta Central Accommodation Office.

Privat boende är inte svårt att hitta i vår universitetsstad. Du kan antingen hyra ett rum i en gemensam lägenhet eller en hel lägenhet.

ESN CU Prag

International Erasmus Student Network Charles University Prague (ESN CU Prague) är en studentklubb som organiserar olika sociala, kulturella och idrottsevenemang för både internationella och tjeckiska studenter från många fakulteter, och generellt hjälper internationella studenter att hantera deras vistelse i Prag.

Prags kollektivtrafik

Prag erbjuder ett utmärkt kollektivtrafiksystem med dess underjordiska och många buss- och spårvagnslinjer. Tunnelbanan är det snabbaste sättet att resa långa sträckor över staden. Den har tre rader: A (grön), B (gul) och C (röd). Det stängs för natten strax efter midnatt och öppnar igen efter 04:00. Spårvagnar och bussar kopplar tunnelbanesystemet till avlägsna områden och är också ett praktiskt sätt att göra korta resor i stadens centrum. Den mest effektiva formen för natttransport är nätverket av nattspårvagnar som går från ungefär midnatt tills tunnelbanan öppnar igen. Nattspårvagnar körs mycket exakt i 30 minuters intervall.

Med taxi

Tyvärr har taxichaufförer ganska dåligt rykte i Prag. Det finns inget standardpris för taxitjänster, men förare måste visa sina priser, vanligtvis på dörren. Ett rimligt pris är ca 28 CZK per km, men det är en bra idé att komma överens om ett pris innan du åker på väg och vara säker på att mätaren körs i taxi. Vanligtvis är pålitliga företag vars avsändare talar engelska AAA Taxi (tel 420222 333 222; 14014) eller ProfiTaxi (tel 420 420 314 151, 14015). Eller du kan naturligtvis använda Uber, Taxify eller Liftago.

Internationell flygplats och billiga flyg

Den internationella Vaclav Havel-flygplatsen Prag är en av de främsta destinationerna i Europa som tjänar cirka 15 miljoner passagerare per år. För närvarande ansluter 70 flygbolag Prag med mer än 160 destinationer över hela världen genom direktflyg. Förutom de traditionella transportörerna finns det också ett växande antal lågprisbolag som erbjuder rabatterade flygbiljetter till de flesta av Europas största städer och andra intressanta destinationer.

Kultur

Prag är också ett av Europas kulturcentra med mer än tio stora museer, tillsammans med otaliga teatrar, gallerier, biografer och musikplatser. Staden är värd för ett antal prestigefyllda utställningar, evenemang och internationella festivaler. Prag är en stad att skapa, ställa ut och uppträda i.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemis ... Läs mer

The Faculty of Science, Charles University, Prague is leading academic institution in the field of natural sciences in Czech republic a Middle-european region. It provides education in biology, chemistry, geology and geography. Läs mindre