PhD i modern europeisk historia

Faculty of Humanities, Charles University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

PhD i modern europeisk historia

Faculty of Humanities, Charles University

Forskningsfältet definieras som Europa, inklusive Tjeckien och / eller Tjeckoslovakien, dess föregångare. Forskningen bör behandlas i en överregionala, tvärvetenskaplig och möjligen jämförande sätt, med särskilt fokus på den kulturella, andliga, sociala och politiska samt dag till dag Europas historia sedan slutet av första världskriget, och historia Tjeckoslovakien och Tjeckiens uppfattas i sin europeiska sammanhang.

  • Avhandlingen examensarbete (rekommenderat avsnitt: översikt av forsknings problem och frågeställningar, översikt över det aktuella forskningsläget, förklaring av de valda metod och forskningstekniker, föreslagna sätt att angripa problemet, förteckning över relevant litteratur, tidsplanen för forskning, förklaring av betydelsen av temat för utbildningen civila sektorn Studies); Rekommenderad längd för projektet: 10 sidor; Projektet måste innehålla förslag av en handledare (namn), väljs från listan av handledare som godkänts av program rådet.
<li> kortfattad professionell biografi;</li> <li> publikationslista och andra vetenskapliga verksamhet s&ouml;kanden (deltagande i konferenser, deltagande i forskningsprojekt etc.);</li> <li> </li> <li> andra relevanta handlingar (t.ex. internationell cerficate av ett fr&auml;mmande spr&aring;k eller ett intyg om statsexamen).</li>

  1. Examen från en mästare eller uppföljnings masters utbildningen.

  2. Inlämning av en avhandling examensarbete, vilket sökanden försvarade under urvalsprovet.

Information om utövandet av akademiker

Utexaminerade av samtida historia Europa-programmet är experter med grundlig, state-of-the-art teoretiska och metodologiska kunskaper om både europeisk och tjeckisk historia, och i synnerhet historien om de senaste hundra åren. Potentiella PhD ämnen, inte minst med hänsyn till masterprogram i europeisk kulturell och intellektuell historia, resp. Oral History - Samtidshistoria, kommer att behandla den kulturella, sociala, intellektuella, politiska och vardagliga historia Europa sedan slutet av första världskriget, liksom den komplexa historien av Tjeckoslovakien, resp. Tjeckisk-, i ett europeiskt sammanhang. De är utbildade för oberoende vetenskaplig forskning inom relevanta områden av deras specialisering, och deras professionella kompetens kan användas i akademiska områden både utomlands och hemma. Akademiker kan enkelt och kunnigt förstå arbetet i den akademiska världen. De är väl förberedda för positioner i EU: s politiska och kulturella institutioner, statsförvaltningen och den offentliga sektorn (t.ex. icke-statliga organisationer eller statliga organisationer och media).

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad December 19, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 år
Deltid
Heltid
Price
Pris
2,000 EUR
per år.
Information
Deadline
Locations
Tjeckien - Prague 5, Prague
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Tjeckien - Prague 5, Prague
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan