Read the Official Description

Forskning inom flerdimensionell komplex analys vid Siberian Federal University handlar om flera ämnen. Det övergripande temat är samspelet mellan komplex analys och andra områden i matematik och fysik. Till exempel är metoder och tekniker för funktionell analys appliceras på studien av PDE: er på områden av komplex utrymme. Algebraisk geometri spelar en viktig roll i att studera fördelningen av komplexa algebraiska och analytiska apparater och dess tillämpningar inom fysik. Alternativt analytiska metoder som används inom teorin för algebraiska och hypergeometriska funktionen, i beskrivningen av strukturen discriminantal uppsättningar. Andra exempel är studier av flerdimensionella differensekvationer, analytisk fortsättning av funktioner och apparater.

programmet Leader

Professor augusti Tsikh

Professor Tsikh arbetade vid universiteten i Stockholm, Bordeaux, Berlin, Kalabrien (Italien), Armidel (Australien), Max Planck-institutet i Bonn, Institut Mittag-Leffler i Stockholm.

Forskningsintressen: komplex analys, algebraisk geometri, tropisk geometri, signalbehandling, matematiska fysik (superteori, termodynamik)

Förkunskapskrav:

Magisterexamen (eller motsvarande) i matematik, fysik, eller datavetenskap; önskade kvalifikationer: goda kunskaper i matematisk analys; en lämplig nivå av kunskaper i engelska (intyg eller annat dokument) tillämpas på centrumet för internationell utbildning och certifierad testning för ett certifikat om du inte har det, det ryska språket förberedande kurs är tillgänglig.

BOENDE:

På campus boende finns: enkel eget rum 45 € per månad, dubbla eget rum 30 € per månad.

praktiska:

Flygtransfer, inbjudan för en rysk studie visum och en valfri överlevnadskurs av ryska som främmande språk tillhandahålls av universitetet.

Forskning

prof Ari Laptev

Professor Ari Laptev (Imperial College London, KTH, Institut Mittag-Leffler) leder universitetet team för att utveckla akademisk forskning och expertis vid laboratoriet för komplex analys och differentialekvationer. Forskningsprojektet stöds av regeringen i Ryska federationen.

Curriculum

grundkurser

  • Komplex och funktionell analys 5 (180)
  • Aktuella problem i matematik 5 (180)
  • Algebraisk geometri 5 (180)

valfria

  • Behandling av experimentella data 3 (108)
  • Metodik PhD Thesis Preparation 3 (108)
  • Academic English 3 (108)
  • Basic English 3 (108)
  • Ryska (avgift tillkommer) 3 (108)
Program taught in:
Engelska
Denna kurs är
Startdatum
Sept. 2019
Duration
4 år
Full-time
Pris
1,850 EUR
Kostnaden inkluderar inte boende och uppehälle.
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum