Read the Official Description

PhD i nationalekonomi - med en heltid stipendium på DIW Graduate Center

Vilka vi är
Det tyska institutet för ekonomisk forskning (DIW Berlin) är en av de ledande ekonomiska forskningsinstitut i Tyskland. Vi är en oberoende, icke-vinstdrivande institut som deltar i ekonomisk forskning, service och rådgivning. Utöver nära samarbete med universitet i Berlin och Brandenburg, vi är också aktiva i internationella akademiska nätverk.

Målet med DIW Graduate Center är att ge enastående doktorander med en forskningsmiljö och en utbildningsstruktur som kommer att utveckla sina talanger på ett föredömligt sätt. Det ger dem en djup förståelse för de ekonomiska och sociala processer samtidigt som de får möjlighet att tillämpa sina kunskaper inom den professionella forskningsmiljö en av de ledande ekonomiska tankesmedjor i Tyskland.

Vem letar vi efter
Den DIW Graduate Center (GC) vid tyska institutet för ekonomisk forskning välkomnar ansökningar från högt kvalificerade forskarstuderande från hela världen för att skriva in sig i sitt strukturerade forskarutbildning i nationalekonomi.

Vad vi erbjuder
Graduate Center erbjuder en 4-årigt program för fördjupad utbildning i nationalekonomi som leder till en doktorsexamen från en av Berlins universitet. Studenten kommer att gå igenom en hög nivå kurser läroplan och få on-the-job training i stadsdelen DIW Berlin forskningsavdelningar. Student forskning bör fokusera på teoretiska och / eller tillämpade ämnen inom ekonomi och därmed samhällsvetenskap. Både utbildning och forskning vid GC har en stark empirisk komponent. Forskarutbildningen ingår även sponsrade praktik på prestigefyllda institutioner som Internationella valutafonden, Världsbanken och ministerier.

Efter att framgångsrikt slutföra programstudenter kommer att ha lämnat in ett antal artiklar till vetenskapliga tidskrifter. De kommer att få ett intyg deltagande tillsammans med en doktorsexamen.

STÖD
Den DIW Graduate Center erbjuder fyra års finansiering och betalar en standard stipendium på 1.200 € per månad. Efter att ha avslutat det första året, är doktorander tilldelas forsknings avdelningar institutet. Forskartjänster erbjuds beroende på volymen av forskningsprojekt inom ramen arbete.

Krav
Sökande måste ha en magisterexamen eller examen i ekonomi för att ansöka om ekonomiskt utbildningsprogram. Grader från andra områden (t.ex. väg- och vattenbyggnad, statistik eller kvantitativa samhällsvetenskap) kan också uppfylla kraven för programmet om den sökande har tillräcklig bakgrund i nationalekonomi.

Sökande vars modersmål inte är engelska måste visa engelska språkkunskaper om de har en examen från ett universitet i ett engelsktalande land eller kan dokumentera minst ett års studier vid ett engelskspråkigt universitet. Tillräckliga bevis för en goda kunskaper i engelska är en hög poäng på TOEFL eller IELTS test. Kunskaper i tyska är inte en nödvändig förutsättning för en framgångsrik tillämpning, men eleverna uppmuntras att lära sig och förbättra sina färdigheter.

Deadline för ansökan: 31 mars 2017. Ansökningsförfarande och ytterligare information, vänligen se här.

Program taught in:
Engelska
Denna kurs är
Startdatum
Okt. 2019
Duration
4 år
Full-time
Pris
- Fullt ut finansierad
Deadline
Request Info
Subject to change
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline
Request Info
Subject to change

Okt. 2019

Location
Application deadline
Request Info
Subject to change
Slutdatum