Ph.D. inom energiresurser och petroleumsteknik

King Abdullah University of Science and Technology

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Ph.D. inom energiresurser och petroleumsteknik

King Abdullah University of Science and Technology

Om programmet

Energiförsörjningen och petroleumsteknikens akademiska program, för doktorsexamen studenter, fokuserar på modern reservoarbeskrivning, teknik och ledning. Studenterna i detta program får bred utbildning i grundläggande vetenskapliga begrepp och termodynamik, geologi, geofysisk karaktärisering och reservoarteknik. Våra studenter deltar i vetenskaplig forskningsverksamhet som kan omfatta matematiska analyser, beräkningsmodellering, experimentell forskning och / eller fältstudier. Kandidaterna fokuserar på originalforskning som drivs för att öka kunskapens gränser.


Om du besöker som en potentiell sökande till vårt program kan vi med säkerhet säga att "KAUST" -upplevelsen är en verkligt unik möjlighet för strålande Ph.D. studenter som delar drömmen att göra en skillnad på vårt område och i världen. Vi hoppas att du kommer att överväga KAUST och vårt program.


Ph.D. Grad

Filosofie doktorsexamen är utformad för att förbereda studenter för forskningskarriärer i akademin och industrin. Den erbjuds uteslutande som ett heltidsprogram.

Det finns ett minimumsboendekrav på KAUST om tre och ett halvt år för studenter som skriver in med en BS-examen och två och ett halvt år för studenter som skriver in med en MS-examen. En lägsta GPA på 3,0 måste uppnås på alla doktorandkurser. Individuella kurser kräver minst ett "B-" för att få kurskredit.


Ph.D. Graden omfattar följande steg:

 • Säkra en akademisk rådgivare.
 • Framgångsrikt genomförande av Program Coursework.
 • Skickar den kvalificerade tentamen.
 • Förmedla avhandlingsförslaget Försvar för att få kandidatstatus.
 • Förberedelse, inlämning och framgångsrikt försvar av doktorsavhandling.


Kurskrav

De obligatoriska kurserna varierar för studenter som går in på doktorsexamen. Grad med en BS-examen eller en relevant MS-examen. Studenter som innehar en BS-examen måste fylla i alla programkurser och valkurser som beskrivs i MS-examensavdelningen och krävs också för att slutföra doktorsexamen. kurser nedan. Studenter som skriver in med en BS-examen kan också kvalificera sig för att tjäna MS-graden genom att uppfylla kraven i MS-examen. Det är emellertid elevens ansvar att deklarerar sina avsikter att gå ut med en MS

Studenter går in i doktorsavdelningen Grad med en relevant MS-examen måste fylla i kraven nedan, men ytterligare kurser kan krävas av akademiska rådgivaren.


Ph.D. Kurser

 • Minst två 300-nivåskurser.
 • Studenter med en KAUST MS-examen men inte i ErPE eller med en MS-examen från ett annat universitet måste ta minst två ErPE Core-kurser utöver två ErPE-kurser på 300 nivåer.
 • Graduate Seminar 398 (non-credit): Alla studenter är skyldiga att registrera och få en tillfredsställande betyg för varje termin i det program de deltar i.
 • Vinterberikningsprogram: Eleverna är skyldiga att tillfredsställande slutföra minst ett fullständigt Winter Enrichment Program (WEP) som en del av examensbehoven. Studenter som har slutfört WEP-krav vid inlärning av MS-examen behöver inte anmäla sig till en fullständig WEP för andra gången i doktorsavhandlingen. Grad.
 • Tillfredsställande deltagande i varje KAUSTs sommarsession är obligatorisk. Sommar-kurser är kreditbärande och gäller för examen.


Ph.D. Kandidatur

Förutom kursen behöver studenten genomföra den obligatoriska doktorsavhandlingen. kvalificerade milstolpar till framsteg mot Ph.D. kandidatstatus. Dessa milstolpar består av ämnesbaserad kvalifikationsexamen och doktorsexamen. Förslagsförsvar.


Ph.D. Försvar

För att examinera, en Ph.D. kandidat måste bilda en doktorand Dissertation Defense Committee, slutföra Ph.D. avhandling och framgångsrikt försvara sin doktorand avhandling.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad August 13, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
30 - 42 månader
Heltid
Price
Pris
- Fullständigt finansierat stipendium månatlig ersättning
Information
Deadline
Locations
Saudiarabien - Thuwal, Makkah Province
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Saudiarabien - Thuwal, Makkah Province
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan